Miałem na tyle pecha, że trafiłem na zmianę pogody, przez pierwsze trzy dni lataliśmy w deszczu i strasznym wietrze ale cóż pogoda nie mogła zepsuć nam urlopu..jeżeli macie jakieś obawy przed wyjazdem lub pytania służę pomocą...
.png)
.png)
.png)
.png)
Spaliśmy w miłym domu oddalonym od morza o około 10 metrów.Jeżeli ktoś by chiał odwiedzić miejscowość BIBINJE północna Dalmacja oddalona od Splitu około 130 km.miejscosowość o tyle dobra, że wszedzie blisko i jest to super miejsce na odpoczynek jak i bazę wypadową, służę pomocą i adresem noclegu.

clark27 napisał(a):A mylne było to, że kolega napisał mi bierz tylko EURO, głupota...trzeba zabierać tylko korony według mnie, większość miejsc jakie odwiedzałem honorowała euro ale łatwiej i taniej wychodziło płacić kunamibyło wiele miejsc gdzie euro było zupełnie nie honorowane ale to takie drobnostki.
.png)
tulipek napisał(a):a w jakim tygodniu byliscie?
bo my od 21 - 27 i wlasnei w srodku tygodnia byla nieciekawa pogoda przez dwa dni :/ juz wiecej na tydzien nie jade![]()
ja żałowałam, że nie miałam euro a z bankomatu mogłam wypłacić tylko kuny. Za nocleg mogłam zapłacić EURO albo kunami i w euro wyszloby 100zł taniej
.png)
anjas napisał(a):Spaliśmy w miłym domu oddalonym od morza o około 10 metrów.Jeżeli ktoś by chiał odwiedzić miejscowość BIBINJE północna Dalmacja oddalona od Splitu około 130 km.miejscosowość o tyle dobra, że wszedzie blisko i jest to super miejsce na odpoczynek jak i bazę wypadową, służę pomocą i adresem noclegu.
clark27 będe bardzo wdzięczna jak prześlesz mi na priva namiary na kwaterę i może jakieś foto![]()
![]()
Zależy mi na bliskości morza![]()
![]()
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrav.![]()
![]()
.png)
hepik napisał(a):clark27 napisał(a):A mylne było to, że kolega napisał mi bierz tylko EURO, głupota...trzeba zabierać tylko korony według mnie, większość miejsc jakie odwiedzałem honorowała euro ale łatwiej i taniej wychodziło płacić kunamibyło wiele miejsc gdzie euro było zupełnie nie honorowane ale to takie drobnostki.
Ło matko!
Kolega zapewne liczył,że spotkałeś sie w życiu z taką instytucją jak kantor wymiany walut... to tak tylko w obronie kolegi
.png)
.png)
Croat napisał(a):"Pewnie, trzeba planować, ja za rok planuje pojechać niżej, Dubrownik, Czarnogóra, gdzie deszcze i zmiany klimatu nie mają szans"
Nic bardziej mylnego... Podam tytułem przykładu, że 26-30 lipca woda w okolicach Dubrovnika na skutek silnego wiatru była znacznie chłodniejsza niż w tym samym czasie w okolicach Splitu czy Sibenika. Jednocześnie deszcz padał przez 2 dni, także w Czarnogórze.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi