Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz w Cro i jeszcze na moto-widzieli i byli.....

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.08.2008 19:09

clark27 napisał(a):
:) to mnie teraz pocieszyłes...

Pocieszę Cię jeszcze bardziej - masz zimówki do rumaka ? :wink:
jusza
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jusza » 04.08.2008 09:00

Clark27...
Ile kosztują opłaty autostradowe dla motocykli? W których krajach?
clark27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) clark27 » 04.08.2008 14:17

Rysio napisał(a):
clark27 napisał(a):
:) to mnie teraz pocieszyłes...

Pocieszę Cię jeszcze bardziej - masz zimówki do rumaka ? :wink:

teraz dolałeś oliwy.....:) anomalia to bedzie delikatne określenie uah ha ha ha
clark27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) clark27 » 04.08.2008 14:23

jusza napisał(a):Clark27...
Ile kosztują opłaty autostradowe dla motocykli? W których krajach?

cześć kolego
będę niedokładny, na słowacji nigdy nie płaciłem na motocyklu a byłem tam z 7 razy ..na węgrzech zapłaciłem za winietę 4 dniową tylko taką mieli około 9 zł, Natomiast chorwacja zerżneła mnie bez wazeliny.
za całą autostradę z Zadaru aż po granicę zapłaciłem w sumie około 120 zł :)
nie jest to aż tak ogromna kwota za tak szybką trasę ale nudną.
Zawsze można zjechać z autostrady i bujać się bokami tylko ja uważam, że jest to strata czasu.
Dzięki autostradom w 13,5 godziny dojechałem do Liptowskiego Mikulasu na słowacji 1000 km jednego dnia....

Także koszty związane z autostradami są najmniejszymi kosztami jakie poniesiesz na tej wycieczce :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.08.2008 11:39

clark27 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Miałem sie nie odzywać w takich wątkach, ale dawaj, co było mylne i nieprawdziwe?

słyszałem też, że nie ma tam miejsc gdzie można rozbić namiot....!! a jest ich tam bardzo wiele i to przeróżnych :) i nie na kamieniach :)

to nie jest kwestia miejsca tylko przepisów, które zabraniają dzikiego obozowania
clark27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) clark27 » 07.08.2008 13:40

JacYamaha napisał(a):
clark27 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Miałem sie nie odzywać w takich wątkach, ale dawaj, co było mylne i nieprawdziwe?

słyszałem też, że nie ma tam miejsc gdzie można rozbić namiot....!! a jest ich tam bardzo wiele i to przeróżnych :) i nie na kamieniach :)

to nie jest kwestia miejsca tylko przepisów, które zabraniają dzikiego obozowania

Nie miałem na myśli dzikich miejsc tylko specjalnie przygotowanych campingów, a widziałem ich wiele....
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Pierwszy raz w Cro i jeszcze na moto-widzieli i byli..... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone