a co z tymi dzikimi plażami? cos mozesz o nich blizej powiedziec? nie wiem czy sie wybierzemy na takowa ale mysle,ze podczas wycieczek gdzies po drodze mozna by zahaczyc
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Rysio napisał(a):olciap6 napisał(a):Powiedzcie mi, w jaki sposob na takie plaze docieraliscie?
Pontonem
.png)
.png)
olciap6 napisał(a):to jeszcze pytanka, które ostatnio wpadły mi do głowy- może mi ktoś doradzić jaką kolejność przyjąć... otóż po drodze w jedną stronę chcielibyśmy odwiedzić Plitvickie Jeziora a po drodze w drugą stronę Wodospady Krka. Co lepiej wybrać jadąc do Makarskiej a co wracając? Ile czasu mniej więcej należałoby spędzić na miejscu? Czy tam są pobierane jakieś konkretne opłaty jak się jest prywatnie (parkingi, wstępy)? Pozdrawiam w Nowym Roku.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):olciap6 napisał(a):to jeszcze pytanka, które ostatnio wpadły mi do głowy- może mi ktoś doradzić jaką kolejność przyjąć... otóż po drodze w jedną stronę chcielibyśmy odwiedzić Plitvickie Jeziora a po drodze w drugą stronę Wodospady Krka. Co lepiej wybrać jadąc do Makarskiej a co wracając? Ile czasu mniej więcej należałoby spędzić na miejscu? Czy tam są pobierane jakieś konkretne opłaty jak się jest prywatnie (parkingi, wstępy)? Pozdrawiam w Nowym Roku.
Jeśli chodzi o kolejność to najpierw Krka, potem Plitvice a najlepiej nie w tym samym roku
.png)
.png)
.png)
.png)
consett0805 napisał(a):Rada taka Przy polskiej granicy tankuj tyle ile wlezie
.png)
olciap6 napisał(a):a co z tymi dzikimi plażami? cos mozesz o nich blizej powiedziec?
to jeszcze pytanka, które ostatnio wpadły mi do głowy- może mi ktoś doradzić jaką kolejność przyjąć... otóż po drodze w jedną stronę chcielibyśmy odwiedzić Plitvickie Jeziora a po drodze w drugą stronę Wodospady Krka. Co lepiej wybrać jadąc do Makarskiej a co wracając? Ile czasu mniej więcej należałoby spędzić na miejscu? Czy tam są pobierane jakieś konkretne opłaty jak się jest prywatnie (parkingi, wstępy)? Pozdrawiam w Nowym Roku.
.png)
Moja rada w tym względzie jest dokładnie odwrotna: nie tankować przy samej granicy!! Znajdują się tam najdroższe stacje paliw w całym kraju. O wiele lepiej wyszukać w Google i zatankować pod korek 2-3 stacje wcześniej (np. Skoczów - Cieszyn różnica nawet 40-50 gr na litrze).
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi