Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pierwszy raz w Chorwacji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ineska27
Autostopowicz
pierwszy raz w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) ineska27 » 27.05.2008 18:42

Witam, ja ze swoim narzeczonym a w sierpniu już mężem mamy zarezerwowany pobyt we wrześniu w Okrug Gornji, wynajęliśmy apartament wakacyjny w Interhome Dotychczas zawsze zadowoleni byliśmy z usług Interhome na wakacjach w innych krajach. Może jest wsród Was ktoś, kto także mieszkał w tym miejscu? Interesuje mnie czy ma może jakieś zastrzeżenia i czy w ogóle dobrze wybraliśmy?Wybraliśmy to miejsce jedynie na podstawie zdjęć w internecie. Nikt z naszych znajomych nigdy w tej miejscowości nie był. Jestem ciekawa jak tam jest?Czy są jakieś rozrywki?To nasza podróż poślubna i chciałabym żeby była ona dla nas niezapomniana, dlatego pytam. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 27.05.2008 19:03

Moja koleżanka była zadowolona z pobytu w tej miejscowości podczas podróży poślubnej.
Miała piękny apartament w pięknej willi z basenem. Jedynym minusem to była przeplatająca się pogoda, a też byli we wrześniu.
Sama miejscowość jest typową miejscowością turystyczną.
A jeżeli chodzi o piękne chwile spędzone na innych atrakcjach niż morskie to zapewnia je pobliski Trogir.
Pozdrawiam i miłego wypoczynku. :lol:
ineska27
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ineska27 » 27.05.2008 19:28

No mam nadzieję, że pogoda nam dopisze, w podróży poślubnej z resztą każda jest dobra, dziękuję, pozdrawiam
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 27.05.2008 19:58

Nie ma za co..
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to możesz mnie łapać na GG lub e-mail.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.05.2008 20:53

ineska27 napisał(a):No mam nadzieję, że pogoda nam dopisze, w podróży poślubnej z resztą każda jest dobra, dziękuję, pozdrawiam

.......... wyjęłaś mi to z ust. :D :wink: Najważniejszy w tym przypadku jest małżonek-małżonka. Pogoda - jakaś tam będzie. Zawsze jest.
krystel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystel » 02.06.2008 11:04

Jadę pierwszy raz do Chorwacji, do miejscowości dość popularnej Vodice. Jedziemy trzema samochodami ze znajomymi rodzinami i z dziećmi.
Trochę poczytałam, ale proszę jeszcze o jakieś wskazówki, porady.
Jeżeli chodzi o żywność to raczej z tego co przeczytałam nie warto, bo jest choćby Lidl, ale myśleliśmy o żywności pakowanej hermetycznie na grilla, do lodówki. Tylko coś słyszałam, że z mięsem nie będą chcieli wpuszczać...
Co z plażą, czy oprócz butów do wody ( już zakupione) na plażę brać inne?
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 02.06.2008 11:25

Nie wiem gdzie dokladniegdzie w Vodicach macie byc, jesli sporo za miastem to ok, bo samych Vodicach to nie ma plazy, tzn sa same betonowe patelnie, jest tam zawsze wielki tlum . Co do grila to chyba ze bedziecie go robic poznym wieczorem, poznym popoludniem jest na tyle goraco ze nikomu by do glowy nie przyszlo robic cos na grilu to nie mazury, pozatym zalezy na jakich wlascieli traficie z weglowego grila moga nie pozwolic wam korzystac
krystel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystel » 02.06.2008 11:32

Dzięki. Spokojnie, jedziemy gdzieś na peryferie, na prywatną, dużą kwaterę, gdzie do dyspozycji mamy dużego grilla, kuchnię, pralnie , także same udogodnienia, damy radę. Wiem, że blisko do plaży i do miasta. Widziałam dom w internecie, mają swoją stronkę.
krystel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystel » 02.06.2008 11:37

Boję się o same wejścia do wody..jeżowce, itp., no i w czym po plaży?
Mam dwa małe "harpagany" i nie chcę mieć niespodzianek. Na młodsze muszę strasznie uważać, bo uwielbia wodę i nie zwracając uwagę od razu nurkuje.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 02.06.2008 11:44

Po plazy w obuwiu do tego przystosowanym bo oprocz tego ze w wodzie sa jezowce do chodzi sie po kamieniach i skalach, jak nie masz to tam na miejscu bez problemu kupicie dla wszytskich takie obuwie na kazdym kroku to sprzedaja, oczywiscie taniej im dalej od morza.
krystel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystel » 14.11.2008 20:20

Słuchajcie, dzięki za wszystkie rady; przydały się. Było rewelacyjnie! W przyszłym roku jadę znowu! Nie było problemów z niczym, wszystko sie da, jak się chce. obuwie u nas taniej wychodzi, ale ogólnie ceny są podobne. Markety też są, nawet takie jak u nas :np. Lidl. Ich Konzum tez nie jest zły. Teraz mogę podpowiadać co nieco. Narka.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone