Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pierwszy raz

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.03.2009 23:18

ines napisał(a):Może inny niż Ciovo :)

Bardzo delikatnie i kulturalnie powiedziane :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.03.2009 07:04

Calaviolina.
Sprecyzuj oczekiwania i priorytety:
1. Czy ma być blisko czy może być trochę dalej?
2. Czy wolisz miejsca zaciszne, czy zdecydowanie rozrywkowe?
3. Czy kasa ma duże znaczenie, czy średnie? (bo np. Istria jest co nieco droższa)
4. Czy rodzaj plaży jest obojętny (piasek, kamyczki, skałki), czy jest ci to obojętne
itp itd.
pozdro
ozyrys760
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozyrys760 » 23.04.2009 08:39

JA PROPONUJĘ WYCIECZKĘ NA WYSEPKĘ IŻ, VIS A VIS ZADARU.

WYCZERPUJĄCYCH INFORMACJI NA TEMAT WYSPY UDZIELA OPIEKUN DZIAŁU JORGUS111 8O
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 23.04.2009 08:51

ozyrys760 napisał(a):WYCZERPUJĄCYCH INFORMACJI NA TEMAT WYSPY UDZIELA OPIEKUN DZIAŁU JORGUS111 8O

Widzę kolego ozyrys760 że masz jakiś problem :? :roll: kliknij na GG to może go razem rozwiążemy... :lol:

Przypominam o regulaminie :wink: patrz pkt.11
...Nie pisz też tematów ani postów WIELKIMI LITERAMI bo taki sposób pisania oznacza krzyk...
Uwaga ta dotyczy również Twojego poprzedniego postu
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 23.04.2009 09:01

calaviolina napisał(a):Witam,
a jaki rejon byście polecili jeśli wybieram się po raz pierwszy

Ja konkretnie polecam na pierwszy raz miasteczko Igrane na Riwierze Makarskiej. Byłem tam, z moją ówczesną narzeczoną, pierwszy raz w Chorwacji i tak zaczęła sie moja miłość do tego kraju.
Znajdziesz tam wszystko co jest potrzebne do udanych wakacji :D .
Pozdrawiam
jutrzenka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jutrzenka » 07.05.2009 10:01

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post więc proszę mnie nie bić.
Wybieramy się do Chorwacji na początku sierpnia i zdecydowaliśmy się na Trogir, jednak nie możemy znaleźć apartamentu który miałby dobre opinie (pisałam już e-mail do osoby która była w Trogirze). Zauważyłam że wielu forumowiczów poleca wyspę Ciovo, jednak my jedziemy autokarem który zatrzymuje się w Trogirze i w związku z tym mam pytanie. Jak długi jest ten most i czy można przedostać się na Ciovo pieszo? Czytałam że na moście są olbrzymie korki. Fakt, że z bagażem pieszo trochę niewygodnie, ale da się przeżyć :roll: No i pytanie co do samej wyspy: czy tam jeżdżą jakieś autobusy czy trzeba jechać do wybranej miejscowości taksówką???

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 07.05.2009 10:09

jutrzenka napisał(a): No i pytanie co do samej wyspy: czy tam jeżdżą jakieś autobusy czy trzeba jechać do wybranej miejscowości taksówką???

http://www.trogir-online.com/eng/buses.asp

Najlepiej z Trogiru popłynąć na Ciovo taksówką wodną :wink: pływają bardzo często , to najszybszy środek komunikacji między wyspą :wink:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 07.05.2009 10:14

Ja myślę, że na pierwszy raz możesz pojechać gdzie Cię oczy(auto) poniesie :)
Ile osób, tyle opinii..
Chorwacja jest różnorodnie piękna. :)
Dzisiaj tu, za rok tam :)
Poza tym, nie ważne gdzie, ważniejsze z kim :D
Pozdrówki!
jutrzenka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jutrzenka » 07.05.2009 10:17

Dziękuje za odpowiedzi :) A czy ktoś może orientuje się ile kosztuje taka taksówka wodna?
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 07.05.2009 10:25

Z tego co pamiętam to chyba 15 kun (ok. 2 euro)w jedną stronę .
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 07.05.2009 10:27

jutrzenka napisał(a):Dziękuje za odpowiedzi :) A czy ktoś może orientuje się ile kosztuje taka taksówka wodna?

Proszę :D
jutrzenka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jutrzenka » 07.05.2009 10:29

Jeszcze raz dziękuje. Jak już wrócimy to mam nadzieje że będę mogła pomóc innym osobom, które będą się wybierać w te rejony ;) Bo na forum oczywiście zostanę :)
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 16.05.2009 23:22

Ja na pierwszy wyjazd do Chorwacji pojechalem do Moscenickiej Dragi urocza miesjcowosc;) jesli ktos lubi cisze i spokoj;) mnie sie tak spodobalo ze wrocilem tam potem jeszcze dwa razy;) w sumie odwiedzilem MD 3 razy ;);)
grigor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grigor » 17.05.2009 10:30

witam :D ja i moja rodzinka na pierwszą wizyte w Chorwacji wybraliśmy Tucepi :D zdecydowac pomoglo to wlasnie forum i masa info o tamtym rejonie i sie spodobało a jak bedzie to sie zobaczy juz za miesiąc :)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone