Pierwszy raz do Chorwacji
napisał(a) jadak » 28.07.2009 23:21
Witam! 3 sierpnia wybieram się po raz pierwszy do Chorwacji (tzn 3 jadę do Krakowa, tam nocleg i 4 do Chorwacji) miejscem docelowym będzie Privlaka koło Zadaru. Z przyczyn finansowych będę musiał ominąć drogi płatne

Google Maps pokazuje mi trasę przez: Rabka Zdrój, Martin, Gyor, Zagrzeb, Zadar. Samochód to Grande Punto z eL Pi Dżi

(zasięg w trasie na pełnej butli to 400-420km) i tu pojawia się problem

Na forum wyczytałem, że ostatnia stacja LPG przed Chorwacją jest w Mikulovie. Wg Google Maps nie będę jechał przez Mikulov. Czy wiecie gdzie "na mojej" trasie będą stacje LPG? A może znacie jakieś inne trasy z Krakowa do Zadaru (również bezpłatne) i równie dobre na których będzie łatwiej o LPG. Dodam, że jak przejadę ze 100 km na Pb95 to też się nic nie stanie. Google wylicza mi równo 1000km do Zadaru, czyli przydało by się zatankować mniej wiećej w 1/2 drogi, i wogóle proszę o wszystkie cenne rady co do trasy Kraków-Zadar

aha i jeszcze jedno: w Privlace jest podobno bardzo dużo małych, przydomowych kempingów. Czy na początku sierpnia będę w stanie znaleźć jakiś kemping, żeby się przenocować ok. 10 ojro/os pod namiotem? (jedziemy we dwoje z jednym namiotem + jakaś miejscówka na autko)