Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac..Orebic.. ceny w drugiej połowie września

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
s3ala
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3ala » 28.08.2008 11:50

Witam serdecznie to mój pierwszy post mam nadzieje że nic nie namieszałem i w odpowiednim miejscu zamieszczem post...
chciałem się dowiedzieć ile mniej wiecej kosztuje apartament dla dwóch osób w drugiej połowie września wyjeżdzam 15 września wracam po dwóch tygodniach... z tego co widze np. na allegro ceny wachają sie od 45 Euro wzywyż. po przeczytaniu kilku relacji z podróży ten rejon mi najbardziej odpowiada byłem kiedyś w Vodice ale teraz chcę zwiedzić południiową część Chorwacji... widzę że nie ma co rezerwować tylko trzeba jechać w ciemno, a może polecacie jakieś inne miejsca w tych okolicach?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.08.2008 13:37

Orebic na płw.Peljesac byliśmy w zeszłe wakacje..Mieścina sympatyczna, mieszkaliśmy w pięknym apartamencie (sypialnia,salon,kuchnia, łazienka,duży taras z widokiem na Korcule) prawie przy samej plaży..25E za dwie osoby, oczywiście jazda w ciemno..Zresztą w tym okresie większość kwater była pusta.
Dla mnie Peljesac jest piękny, chyba najpiękniejsze miejsce w Cro..dzikie i takie jeszcze nieodkryte do końca przez turystów :D
Dużo było już o Orebic na forum wystarczy poszukać 8O
s3ala
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3ala » 28.08.2008 14:22

ines napisał(a):Orebic na płw.Peljesac byliśmy w zeszłe wakacje..Mieścina sympatyczna, mieszkaliśmy w pięknym apartamencie (sypialnia,salon,kuchnia, łazienka,duży taras z widokiem na Korcule) prawie przy samej plaży..25E za dwie osoby, oczywiście jazda w ciemno..Zresztą w tym okresie większość kwater była pusta.
Dla mnie Peljesac jest piękny, chyba najpiękniejsze miejsce w Cro..dzikie i takie jeszcze nieodkryte do końca przez turystów :D
Dużo było już o Orebic na forum wystarczy poszukać 8O
dzięki Ines właśnie czytałem Twoje opisy z tamtych stron o zapachu wina, poniekąd dlatego wybrałem właśnie tą okolice :) jeśli znajdziesz gdzieś namiar na ten apartament będę wdzięczny jak mi podeslesz, chyba że faktycznie nie ma problemu z fajnymi apartamentami. Moje umiejętności kupiecko-handlowe są raczej słabe dlatego muszę się dowiedzieć jaka mniej więcej jest stawka w tym okresie, ja już byłem przygotowany na te 45 Euro a tu taka miła niespodzianka.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.08.2008 16:05

hehe :D
Poszukam choć nie wiem czy brałam namiar bo co rok jeździmy w inne miejsce.
Myślę, że 30E za dwie osoby to max(choć można się potargować :)
My zaczęliśmy szukać w uliczkach blisko morza w części północnej Orebic..mieszkaliśmy bardzo blisko portu.
Obrazek
s3ala
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3ala » 28.08.2008 16:37

cudnie, już nie mogę się doczekać. Ps. To Ty pisałaś o owocach morza? już nie pamiętam tyle tych postów przeczytałem. Jest tam jakiś targ żeby się w nie zaopatrzyć- bo jestem amatorem takiego jedzenia. I jaka była mniej więcej cena? Tak jak w Polsce ?
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.08.2008 17:27

O owocach morza mogłam i ja :D
jestem fanka takiego jedzenia i w Cro sama pichcę takie dziwactwa :D
W "centrum" Orebic był taki mini targ gdzie sprzedawali owoce, warzywa i ryby.
Przyjeżdżał facet który z auta sprzedawał ryby, owoce morza: Krewetki chyba za 1kg płaciliśmy niecałe 15zł..

Pięknie tam jest :D
s3ala
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3ala » 28.08.2008 17:59

ines napisał(a):O owocach morza mogłam i ja :D
jestem fanka takiego jedzenia i w Cro sama pichcę takie dziwactwa :D
W "centrum" Orebic był taki mini targ gdzie sprzedawali owoce, warzywa i ryby.
Przyjeżdżał facet który z auta sprzedawał ryby, owoce morza: Krewetki chyba za 1kg płaciliśmy niecałe 15zł..

Pięknie tam jest :D
nie, no luksus przerzuce się na kuchnię śródziemnomorską. Na początku dowiedziałem się że nocleg będzie tańszy a teraz że krewetki są za 15 zł. :) humor mam mega poprawiony... Dziękuję Ci bardzo :):):)
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 02.09.2008 17:39

Też się tam wybieramy. Mam nadzieje że coś znajdziemy.
sonaty
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonaty » 02.09.2008 17:46

Za tydzień tylko przejeżdżam przez półwysep, docelowo Korcula, ale polecam w ciemno już jest pusto. Jako leń wybieram jednak hotel i all inklusiv.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.09.2008 22:16

Po rybki, tudzież inne żyjątke (blee :) ) najlepiej na targ udać się wcześnie rano. Są świeżutkie (przynajmniej rybki bo żyjątek nie jadam :) )a jeszcze jak się do Pana powie cosik po chorwacku to jest cały Wasz :) Takim go zapamiętałam. Fakt, że zawsze byłam tam w miesiącach letnich ale myślę, że we wrześniu jest bazarek nadal.
My ruszamy 15, jeszcze tydzień pracy i pakowanie :)
s3ala
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3ala » 08.09.2008 16:40

yskyerka napisał(a):Po rybki, tudzież inne żyjątke (blee :) ) najlepiej na targ udać się wcześnie rano. Są świeżutkie (przynajmniej rybki bo żyjątek nie jadam :) )a jeszcze jak się do Pana powie cosik po chorwacku to jest cały Wasz :) Takim go zapamiętałam. Fakt, że zawsze byłam tam w miesiącach letnich ale myślę, że we wrześniu jest bazarek nadal.
My ruszamy 15, jeszcze tydzień pracy i pakowanie :)
do zobaczenia rano na targu :) my też wyjeżdżamy 15 ale z Lublina. Pozdrawiam
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 03.10.2008 18:04

Ciekaw jestem pogody i temperatury wody i powietrza o takiej porze roku
s3ala
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) s3ala » 05.10.2008 10:50

joajer napisał(a):Ciekaw jestem pogody i temperatury wody i powietrza o takiej porze roku
my mieliśmy max 25' C w dzień można opalać sie od 11 do 16 potem zaczyna już mocno wiać w nocy temp spadała nawet do 12 '. Trafiliśmy na najchłodniejszy okres, przypomnę że w Polsce było wtedy nie więcej niż 8' C w dzień. Zdążyło sie kilka dni pochmurnych. Teraz o cenach. Płaciliśmy za mini apartament 30 euro za dwie osoby. Mogło spać 3. Pokój przedpokój aneksik kuchenny łazienka. Właściciele bardzo mili. Były również duże apartamenty u sąsiadów za 25 euro za dobę (sam nie wiem czemu wybraliśmy ten mały). Ceny w Dubrowniku to 35 euro za dobę za pokój 2 osobowy lub 60 euro za apartament chyba 4 osobowy. Mam wizytówki jeśli ktoś będzie potrzebował
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 09.10.2008 14:15

Inez, planuję już wyjazd na lipiec 2009, kierunek półwysep Peljesac, jak byłabyś uprzejma podać dokładniejsze namiary na ten apartament w Orebic, to będę niezmiernie wdzięczny.
z pozdrowieniami jerzy26 :P :D :D :roll:
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 09.10.2008 14:50

Jeżeli Ines nie będzie pamiętała namiarów to możesz napisać do mnie, w Orebic polecę apartament - mam namiary. Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone