.png)
.png)
mojekp napisał(a):droga przez Węgry 86 nie jest taka rewelacyjna jechałem 20 lipca i tabuny pędzących tirów w jedna i drugą stronę droga nie najszersza więc z wyprzedzaniem kłopot.
.png)
arek1972 napisał(a):Witam. Jak jest z opłatami jadąc przez Słowację od Barwinka przez Budapest, Letenye. Czy w Słowacji muszę wykupywać winietę oraz na Węgrzech?
arek1972 napisał(a):....
cos mi sie o uszy obiło, ale moze sie myle, jezeli tak, to prosze poprawcie mnie.....podobno jak sie przelayuje Słowacje tranzytem, to nie trzeba mniec winietki na autustrade...prawda, czy falsz/ ....

gstoszko napisał(a):...
jak mozna placic karta za winietke, jesli psiadam vise(mbank) to jest to mozliwe ....
gstoszko napisał(a):...czy oplacalne?...
Blums napisał(a):witka wiek ktos jak jest z kartami mBanku ? Visa electron sa akceptowane czy sa perturbacje?

.png)
Piotrek_B napisał(a):Blums napisał(a):witka wiek ktos jak jest z kartami mBanku ? Visa electron sa akceptowane czy sa perturbacje?
nie ma znaczenia czy karte masz z mBanku, BPH, PKO czy innego, znaczenie ma czy to jest system VISA, MASTERCARD, DINERS CLUB itp.
Skoro masz VISE wystawioną przez jakikolwiek bank to karta jest akceptowalna w każdym punkcie, który ma terminal
i obsługuje dane rodzaje kart
A jak sa jakieś perturbacje to z 2 powodów:
1) nie masz srodków na koncie lub przekroczyłeś dopuszczalne limity,
2) są kłopoty (zazwyczaj chwilowe) z łącznościa pomiędzy terminalem a wystawcą karty (ale na to wpływu nie masz)
grzezeo napisał(a):...Nie tak do końca kolego jest z tymi kartami - aczkolwiek ideę którą przedstawiłeś potwierdzam...
Visa Electron nie jest (niestety) wszędzie honorowana... (choć terminale elektroniczne są już chyba wszędzie)...

.png)
Piotrek_B napisał(a):grzezeo napisał(a):...Nie tak do końca kolego jest z tymi kartami - aczkolwiek ideę którą przedstawiłeś potwierdzam...
Visa Electron nie jest (niestety) wszędzie honorowana... (choć terminale elektroniczne są już chyba wszędzie)...
No to przecież jak byk napisałem:
1) karta jest akceptowalna w każdym punkcie :idea: ,
2) który ma terminal :idea:
3) i obsługuje dane rodzaje kart :idea:
i jak te 3 czynniki grają to jest OK. A skoro nie chcieli elektrona to mieli tylko zelasko a nie terminal elektroniczny.
Pozdrav
Classica wzięła - przejechała przez terminal i myto pobrała
Podobną sytuację miałem na (...)
Podobnie było też(...)
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi