Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nasi piłkarze kopią się z Czechami na boisku, a my posłuchajmy jednego z lepszych utworów, jednego z bardziej popularnych w Czechach i u nas na Południu czeskiego zespołu Čechomor.
Znani są przedewszystkim u nas ze współpracy z Jarkiem Nohavicą i Jaz'em Coleman'em z zespołu Killing Joke.
Polecam też film "Rok Diabła" - fikcyjny dokument tej współpracy i nie tylko...
Fajnie sobie powspominać... Jak już jesteśmy w klimacie lat 80-tych (dzisiaj całe popołudnie i wieczór ), to proponuję stary dobry, nieco sentymentalny kawałek Alan Parsons Project Don't answer me Pamiętam, że w dzieciństwie bardzo lubiłam oglądać ten komiksowy teledysk (w późnych latach 80-tych już można było go "wyczaić" w tv)
... a 11.11. na Torwarze można będzie posłuchać gościa, co nieźle wymiata na gitarze elektrycznej.
Mam tylko jedną jego płytę: Still Got the Blues , a tytułowy utwór - obok jeszcze jednego z tej płyty - podoba mi się najbardziej.