Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne
napisał(a) MRK » 29.04.2018 16:13
krutom napisał(a):MRK napisał(a):To jak tam? Ja na C24:-). Kvelertak bardzo dobrze ale nagłośnienie... Ech...
Na C22 Kvelertak równie ch...wo było słychać, ale potem już było ok.
Trudne jest życie supportu, kilka kawałków, ograniczone ilość sprzętu, za mało mocy na bas, przesterowany vokal, no masakra, ale nie można przyćmić gwiazdy. Szanse są mniej więcej taki jak opozycji na Węgrzech.

Na Kvelertak wszystkie gały na 1 z 10. Słabo, bardzo słabo z nagłośnieniem. Ja znam i bardzo lubię, przynajmniej pierwsze dwie płyty, bo trzecia mi gorzej leży, ale jak ktoś nie znał, a zakładam, że 80% ludzi nie miała pojęcia, co to, to średnio poznał. A ten wokal nie do końca przesterowany. Na płytach ma podobny:).
A odnośnie koncertu, jesli można... Ja rozumiem, że promowali nową płytę, ale mając na względzie długość kawałków z nowej płyty, to spokojnie połowę mogli sobie darować:). Z pierwszych czterech płyt łącznie siedem kawałków?:)... tak słabo trochę (choć mnie cholernie ucieszył Motorbreath). Z nowej ile? 7? 8? Ogólnie koncert na plus. Efekty spoko, "sześciany" spoko. Larsowi się ziemniaki na gary nie wysypały przy One:). Hammett może ze dwa babole strzelił:). Brzmieniowo raz lepiej, raz gorzej. Nie powiem, że było perfekcyjnie cały czas. Miło, że na koniec jednak zostali na scenie, a nie zeszli od razu... choć rzucanie kostkami wyglądało, jak karmienie kur haha.
Ogólnie spoko. AAaaaa..... tylko to piwo bezalkoholowe. Ten kraj chyba nigdy nie dorośnie do standardów chociażby naszych południowych sąsiadów. Paranoja.