napisał(a) Rysiek_Kraków » 11.10.2013 09:07
eee to ma 116kuni zgadza się ?
komputer komputerem - a jak było faktycznie ?
Ok. Zgadzam się, że przydałoby się żeby miał ze 180 koników. Ale bez większych problemów sobie radzi. Mam porównanie do samochodu żony, ma opla astrę 115koni. Jeżdżą podobnie, choć Cytryna jest znacznie większa! Poza tym silnik cytryny jest bardziej elastyczny w stosunku do opla. No i dodajmy jeszcze że Citroen ma 13 lat i blisko 200tys. km. A silnik jest w dobrej kondycji. Może nie uwierzycie, ale w piątek przed wyjazdem byłem jeszcze normalnie w pracy i nie robiłem żadnych przeglądów przed podróżą. Po prostu przyjechałem z pracy, wieczorem zapakowaliśmy się i pojechaliśmy. Średnio robimy w Chorwacji ok.3tys.km w dwa tygodnie. Dawno nie miałem tak pewnego auta.
W Chorwacji absolutnie nie narzekałem na wielki brak mocy. Może ze dwa razy na Istrii musiałem drałować na 4 biegu dłuższy czas. Ale jest dobrze.
Spalanie z komputera zweryfikowałem w domu na kalkulatorze - paliwo zatankowane/kilometry. Wyszło mi średnie +/- 0,3l/100km w stosunku do komputera. Czyli jest nieźle. Przyjechałem do Krakowa, praca - dom i od razu zużycie wzrosło 9,2l/100km !

Krakowskie korki. Wolę jeździć w Chorwacji....