Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasi Milusinscy, a Multimedia w dlugiej trasie.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 05.04.2010 22:32

DW

Suchajcie, pewnie kazdy z nas spotyka sie z problemem dugich dystansow pokonywanych w samochodzie.
Jak to odbywa sie u WAS ?
Pytam dlatego bo multimedia w aucie to bardzo dobra sprawa.
Z czego korzystacie co polecacie ?
(wchodzi tutaj wszystko w gre: zaglowki multimedialne, tv podsufitowe, internet, gry, PS, Xbox, spiewy, monopol i inne.).
Pewnie kazdy chetnie przeczyta opinie o zaglowku multimedialnym, czy o nowej grze...

Pozdrawiam i polecam dzielic sie nowymi sugestiami lub propozycjami sprzetu.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.04.2010 07:34

Swego czasu nie wiem po co kupiłem Asusa R600 a jako że navi w drodze do Chorwacji nie potrzebuję to mała ma ją przypiętą do swojej bocznej szyby i ogląda bajki. Oprócz tego zeszyt do pisania/malowania i duuuużo kolorowanek. Ostatnio podoba się jej też studiowanie mapy z mamą i kierowanie "tata w prawo, tata w lewo". Teraz nowe hobby ma w postaci origami, więc trzeba sporo papieru będzie na drogę zabrać :)
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 06.04.2010 08:28

Nasza Kaśka też lubi malować, więc kredki, kartki, kolorowanki.
Spiewanie, wspólnie z rodzicami i np Marylą Rodowicz :)
DVD oczywiście musi być, ale mamy takie przenośne, zawieszamy na przednim siedzenu :)
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 06.04.2010 21:16

el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 13.04.2010 14:41

Mam coś takiego:
http://www.allegro.pl/item987078054_hi_ ... jecia.html

Wydaje mi się lepszym wyborem od zagłówka. Można zabrać ze sobą wszędzie i nie obawiać się o włam do samochodu. Posiada w zestawie solidny uchwyt mocujący do prętów zagłówka. Oczywiście pod względem estetyki nie przebije zagłówka z matrycą, ale funkcjonalnością go deklasuje.
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 13.04.2010 14:58

my mamy przenosny odtwarzacz i dysk zewnetrzny z możliwościa odtwarzania. W samochodzie leci na odtwarzaczy a apartamencie na TV. Dysk 32GB to troche sie na nim mieści. Jest tylko problem żeby dzieci sie dogadały co maja oglądać, a zazwyczaj kazde chce co innego.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 15.04.2010 08:24

My też jeździliśmy z przenośnym DVD ale zrobiłem specjalny uchwyt mocowany między zagłówkami kierowcy i pasażera co było idealnie między przednimi siedzeniami oczywiście zamocowane tak aby było bezpiecznie w czasie jazdy .Problem z wyborem co mają oglądać istnieje zawsze gdy wybór jest za duży i dzieci są w różnym wieku , dlatego polecam mniej tych filmów i bajek to i wybór będzie szybszy . W zeszłym roku znudziło się dzieciakom i wzięli sobie kolorowanki, gazetki Bravo i komiksy.
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 24.05.2010 11:54

my też zabieramy ze sobą przenośne DvD,poza tym nagrywam z internetu całą płytę piosenek dla dzieci np.z pana kleksa ,natalia Kukulska ,fasolki,Majka Jeżowska i najświeższe Bebe Lily i dziewczyny moje całą drogę słuchją swoich hitów ,śpiewają.Ogólnie to są przyzwyczajone do długich dystansów jeździły do Holandii już w brzuchu a później od urodzenia.Moja młodsza miała dwa miesiące jak pojechaliśmy do Holandii dlatego nie boję się z nimi podróżować ,a one uwielbiają jeździć.Teraz w czerwcu jedziemy pirwszy raz do Chorwacji :D
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 25.05.2010 13:06

przenosne DVD to fajna sprawa-trzeba tylko żonę przkonac że tan zakup nie jest zbędny
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 25.05.2010 13:28

el_guapo napisał(a):
Mam coś takiego:
http://www.allegro.pl/item987078054_hi_ ... jecia.html

Wydaje mi się lepszym wyborem od zagłówka. Można zabrać ze sobą wszędzie i nie obawiać się o włam do samochodu. Posiada w zestawie solidny uchwyt mocujący do prętów zagłówka. Oczywiście pod względem estetyki nie przebije zagłówka z matrycą, ale funkcjonalnością go deklasuje.

Piekna sprawa. Mysmy brali lapka do ktorego zakupilem przetwornice 12-230V. Mloda miala wiele wiecej innych zajec i uzywanie kompa okazalo sie zbedne. Podroz nasza nieco ponad 3 latka zniosla fantastycznie bez najmniejszego jekniecia. Po powrocie do domu kolo 22.00 natychmiast zasnela a pierwsze pytanie z rana po przebudzeniu to kiedy znow pojedziemy na wakacje nad morze gdzie sa skaly i basen a jedzie sie bardzo, bardzo dlugo :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.05.2010 14:40

My mamy na zagłówku DVD, poza tym bierzemy laptop'a, mały odtwarzacz DVD, play station II i przenośny telewizorek 14 cali!
W końcu dziecko też musi wypocząć jakoś sensownie i mieć udane wakacje!
Nie będzie przecież podziwiać nudnych, wciąż takich samych, widoków przemykających z oknem, a potem siedzieć na plaży ze starymi i gapić się idiotycznie na zachodzące słońce!
No, a co by miał niby 14-letni młodzieniec robić w Chorwacji lub Czarnogórze?! Bez mediów ani rusz!
Teraz na szczęście jest to wszystko w miarę tanie i dostępne.
Na podziwianie widoczków i zabytków przyjdzie czas jak dorośnie... ale czy aby na pewno. Trochę się obawiam czy nie przesadzamy.. ale skoro wszyscy tak robią, to chyba wszystko jest OK?
pzodro

:wink:
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 25.05.2010 18:38

Kacper111 napisał(a):przenosne DVD to fajna sprawa-trzeba tylko żonę przkonac że tan zakup nie jest zbędny
Żonę można łatwo przekonać wystarczą odpowiednie argumenty np.spokój w trasie bo dzieci mają zajęcie.Poza tym my nasze przenośne dvd wykorzystaliśmy już nie raz i nie tylko w podróży np.jak nasza córka była w szpitalu to dla umilenia czasu szkrabowi również mogła oglądać sobie bajki lub np.bywało tak że mąż chciał oglądać film czy wiadomości a dzieciaki kłóciły się o bajki to wtedy włanczaliśmy im te dvd i sytuacja opanowana więc nie jest to zbędny wydatek.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.05.2010 18:52

Psp :D i podróż mija :d na rozegraniu sezonu w PEsa-2010 :D haha :D

http://chmalk.pl/_var/edytor/psp.jpg

http://videogames.techfresh.net/wp-cont ... ny-psp.jpg
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 25.05.2010 21:20

Fajny temat.

Też zastanawiałem się nad tym czy czegoś ze sobą nie zabrać. Tzn myślałem o laptopie. W końcu doszedłem do wniosku, że skoro i tak jadę nocą to nic bajtlom nie jest potrzebne bo i tak śpią, a na miejscu też wolę żeby zajęli się czymś innym niż siedzeniem przed monitorem. W końcu to akurat robią na okrągło cały boży rok. Więc jak widzicie problem sam się rozwiązał i mam jeden ból głowy mniej i jedną rzecz mniej do pakowania.
Niemniej podziwiam pomysłowość niektórych forumowiczów w prześciganiu się na gadżety :D

Pozdrawiam.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.05.2010 21:44

Ja to chyba zabiorę w tym roku dwie plazmy (skąd ja na to kasę wezmę?). Jedną 50 a drugą 32 cale.Ciężko będzie chyba zamontować ale tą większą planuje oddzielić przód od tyłu a tą mniejszą lewą stronę od prawej z tyłu.
Dlaczego? Bobaski podrosły, coraz mniej śpią w drodze. I jak w domu się kochają to nie wiedzieć czemu po kilku godzinach pobytu w samochodzie stwierdzają,że jeszcze w tym roku nie zrobili sobie nic na złość. Dlatego jak na wstępie. Izolacja. Multimedialna :wink:

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone