Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MŚ w pilce ręcznej Niemcy 2007

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RobCRO
Cromaniak
MŚ w pilce ręcznej Niemcy 2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 10.01.2007 08:24

juz za ok. 10 dni rozpoczynają się MŚ w pilce recznej mezczyzn, w imprezie wezmie udzial reprezentacja Polski. Co prawda, pilka reczna nie cieszy sie taka popularnoscia jak siatkowka, ponadto nasi pilkarze tez na razie nie dorownuja klasie siatkarzom, niemniej jednak czynia stale postepy i na tej imprezie moga powalczyc. wiekszosc naszych graczy gra w najlepszej lidze - Bundeslidze. Sa graczami podstawowymi swoich druzyn, wiec nadzieja nie jest bezpodstawna.
z grupy powinni spokojnie wyjsc, oczywiscie najtrudniejsi beda Niemcy (z caly szacunkiem dla Argentyny i Brazylii - na szczescie to nie pilka nozna), ale to juz nie ta klasa co dwa trzy lata temu...potem zaczna sie juz "schody", gdyz dojda druzyny z innych grup. w innej grupie jest...Chorwacja, ale z nia Polska nie spotka sie tak szybko, wiec na emocje polsko-chorwackie trzeba poczekac. Na pewno Chorwaci sa faworytami imprezy, zadni krwi po ostatniej porazce w finale ME z Hiszpania. Generalnie MŚ to jakby ME, jedynie Tunezja grajac u siebie na ostatnich MŚ troche powalczyla. Zapowiadaja sie duze emocje... :D
Łukasz.D
Croentuzjasta
mam trochę inne zdanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 10.01.2007 13:52

Na ostatnich mistrzostwach swiata Chrowaci przegrali bodajrze z Brazylią,dlatego też nie lekceważyłbym żadnej z ekip.Poza tym piłka ręczna mężczyzn jest duzo bardziej wyrównana niz kobiet i o niespodzianke duzo łatwiej.
Fajnie ze mistrzostwa odbywają się u naszych sąsiadów, daje to możliwości dla fanów.Miłośnicy szczypiorniaka ze strony www.reczna.pl
organizują wyjazd na drugą rundę i jeżeli jest ktos zainteresowany to zapraszam na stronę ( autobus badz autobusy przejadą m.in przez Kielce,Katowice,Wrocław,Lubin,Głogów ).
Ja się cieszę,że w kardze znalazło się dwóch wychowanków Tęczy Kościan ( bracia Jureccy ) którzy przyczynili się zdobycia srebrnego medalu przez Chrobrego Głogów-moją ukochaną drużynę.
Liczę na dobry występ chłopaków,co byc moze wplynie na popularyzację ręcznej w naszym kraju.
p.s.
Ręczna halowa jest genialna, ale fantastyczną odmianą jest piła ręczna plażowa.Jest to odmiana dużo bardziej efektowna i mniej urazowa i kontaktowa.Na plażach m.in Portugalii potrafi bawić się kilkanascie tysięcy kibiców w ramach turniejów plażówki.POLECAM
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 10.01.2007 14:10

co by nie mowic, znow moze sie nam "pofarcic" jak w siatkowce, gdyz jestesmy w jednej grupie z gospodarzami, ktorzy kalendarz ukladaja pod siebie. Dzieki Bogu, nie jestesmy w grupie z Dania, Norwegia i Wegrami...ponadto, nasza "polowka" wydaje sie byc zdecydowanie lzejsza. z silnych druzyn sa Francja, Tunezja (choc pewnie nie beda tak mocni jak u siebie), Islandia czy Slowenia. a tam w drugiej polowce, to smierc - Chorwacja, Rosja, Hiszpania, Dania, Norwegia ew. Wegry...
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 10.01.2007 15:03

widze Robcro ze jestes obcykany :)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 10.01.2007 15:04

Wiem, że o gustach sie nie dyskutuje, ale ręczna to dla mnie najnudniejsza gra jaką wymyslono :( Równie dobrze możnaby grać na jedną bramkę :(
Ja preferuję hokej na lodzie :) To jest prawdziwa gra :) Pozdrawiam wszystkich kibiców :)
Jezeli Polska bedzie grać w finale tych MŚ w ręczną to będę oglądał :)
RobCRO
Cromaniak
Re: :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 10.01.2007 15:14

Łukasz Darowski napisał(a):widze Robcro ze jestes obcykany :)

ot to, lubie sport, szczypiorniak tez lubie, kiedys nawet chodzilem na sp. pamieci Pogon Szczecin. klub ten mial sukcesy i wsrod kobiet i mezczyzn, chyba bardziej kobiet...tak na marginesie, to nasz slynny komentator TVP m.in siatkowki Piotr Dębowski gral w reczna wlasnie w Pogoni. Ponadto, w moim miescie i okolicy reczna tez stoi, stala dobrze. Pomorzanin Nowogard gral nawet w II lidze, ale potem zabraklo kasy i jakos sie rozlecialo...
a wracajac do nadchodzacych MŚ, to na pewno emocji nie zabraknie, zwlaszcza, ze Polska jest coraz mocniejsza, choc tak naprawde, nie wiadomo, czego sie spodziewac. Do niedawna bylo tak, ze na zadnym turnieju rangi ME czy MŚ nie potrafilismy pokonac nikogo z Europy. Ostatnio sie to zmienilo, bo wygralismy z Ukraina. ale to nie my bedziemy rozdawac karty...choc jak juz Ty gdzies pisales, final Polska-Chorwacja bylby piekny...ale wg mnie malo realny.
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 10.01.2007 21:01

Z Pomorzaninem to sam grałem kilka lat temu jak był w jednej grupie z AZS Zielona Góra.
A co Szczecina ( Pogoń,Paria i jeszcze kilka nazw ) to obecnie grają w I lidze B ale nie idzie im najlepiej.
p.s.
każdy kto powie że ręczna jest nudna będzie przez mnie nawiedzany w wodach Chorwacji ( ukryję się pod postacią rekina-ludojada ). :)
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 10.01.2007 23:28

Wyjazd do Niemiec niestety nie wchodzi w grę (pracować, nie mdleć!) ale kibicować naszym to oczywiście!

Ręczna to nudna gra? Dość kontrowersyjne stwierdzenie Lider16

PS

[b]Łukasz, wchodzę pod stół i odszczekuje post z innego tematu o wygranej Zagłębia z Chrobrym w lidze. Przyznam jednak, że robię to z żalem, myslałem że moi beda lepsi :)
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 11.01.2007 08:41

Jasio generalnie to bilans wynosi 0.
Zagłębie wygrało u siebie, Chrobry w Głogowie wiec wszystko w normie.
A może tegoroczny finał Lubin-Głogów ? W zeszłym roku była niepowtarzalna okazja bo w tym sezonie role chyba się odwrócą ( obstawiam Zagłębie złoto,Chrobry- 4 miejsce ).
p.s.
forum Cro.pl pokazuje ze nawet "odwieczni" rywale mogą spokojnie pogadac :)
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 11.01.2007 08:46

Łukasz Darowski napisał(a):forum Cro.pl pokazuje ze nawet "odwieczni" rywale mogą spokojnie pogadac :)

i chyba o to chodzi, podobnie jak na pilce noznej...no i widze Łukasz, ze i moje miasto nie jest Ci obce...
tak, byla Pogoń, była Paria, teraz jest Łącznościowiec. Do druzyny wrocilo kilka "starszych", ale graja w kratke...

a tu macie oficjalna strone MŚ w pilce recznej:
http://www.handball-wm-2007.de/front_co ... p?idcat=44

klikajac na Spielplan, pojawi sie plan gier...

niestety po niemiecku/ angielsku...
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 11.01.2007 19:27

Łukasz Darowski napisał(a):Jasio generalnie to bilans wynosi 0.
Zagłębie wygrało u siebie, Chrobry w Głogowie wiec wszystko w normie.
A może tegoroczny finał Lubin-Głogów ? W zeszłym roku była niepowtarzalna okazja bo w tym sezonie role chyba się odwrócą ( obstawiam Zagłębie złoto,Chrobry- 4 miejsce ).
p.s.
forum Cro.pl pokazuje ze nawet "odwieczni" rywale mogą spokojnie pogadac :)

Nie przesadzaj z tymi rywalami, to tylko sport :)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 11.01.2007 20:52

JasioJasio napisał(a):Ręczna to nudna gra? Dość kontrowersyjne stwierdzenie Lider16

JasioJasio,
nie bierz tego tak do siebie, przecież napisałem, ze o gustach sie nie dyskutuje. Ja niestety nie wychowałem się na handballu a z tego co miałem okazję kiedys oglądac w TV (kibiców recznej telewizje też nie rozpieszczają, podobnie jak kibiców hokeja) to wyglądało to jak bieganie sześciu osób do jednej bramki do drugiej. Podawanie piłki wszerz boiska, rzut i dawaj to samo tylko na drugą bramkę. . Sorry - nie złapałem tego :( Albo oglądałem niewłaściwe mecze. Raz byłem na meczu w ręczną, kilka lat temu JKS Jarosław - Montex Lublin. Gdyby nie to, że fajne dziweczyny grały ;-) to wyszedłbym po pierwszej połowie.
Co innego hokej :-)
Ale nie będziemy dyskutowac taj jak o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. Szacunek dla kibiców ręcznej i niech nasi coś ugrają na tych MŚ.
Pozdrawiam
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 11.01.2007 22:14

Wszystko kwestia gustu. Ja byłem na finale MP Podhale Nowy Targ - Unia Oświęcim i też nie bardzo mi się podobało :)
Za to mecz Czechy - Rosja na Olimpiadzie w Nagano oglądałem po nieprzespanej "sesyjnej" nocce na studiach z otwartą gębą. To był hokej!
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 11.01.2007 22:47

JasioJasio napisał(a):Wszystko kwestia gustu. Ja byłem na finale MP Podhale Nowy Targ - Unia Oświęcim i też nie bardzo mi się podobało :)

Mam nadzieję, że chociaż za Unią kibicowałeś ;-)

JasioJasio napisał(a):Za to mecz Czechy - Rosja na Olimpiadzie w Nagano oglądałem po nieprzespanej "sesyjnej" nocce na studiach z otwartą gębą. To był hokej!

To prawda JasioJasio. Hokej w Polsce a w Czechach, Rosji, Szwecji to jak ziemia a niebo. O NHL nie bede wspominał. Niedawno byłem na meczu extraligi szwedzkiej. Inny świat ...
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 11.01.2007 22:55

Lider-łatwiej zrozumieć ręczną niż hokej-te spalone na fioletowej itp.
Łukasz- też się cieszę że paru naszych jest w kadrze(jestem na wygnaniu z wielkopolski :) )Też miałem swoje łapki powiązane z Tęcza i guru SOWĄ :)
Rob-ostatnia tendencja zwyzkowa naszych może wskazywać i na drugą rundę i wyżej albo na koniec zabawy. Ostatnio też z dunczykami wygrali a potem polegli dwa mecze-mało bo drobne różnice ale zawsze. Choć z drugiej strony przeciwnicy nie byli źli(kiedy były te czasy że to my uczyliśmy islandię :( ). Generalnie od czasu jak władzę treningową przejęła "niemiecka szkoła" wydaje się że jest lepiej.
Pozdr i finału Hrvatska-Polska
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone