Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MŚ w pilce ręcznej Niemcy 2007

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
vw
Podróżnik

Postnapisał(a) vw » 24.01.2007 16:06

jak skrzydła skutecznie pograją
i Jurecki na kole pomiesza to bedzie dobrze
twarda walka w obronie i pijemy za kolejne zwycięstwo
Rafał K
Cromaniak
Re: :)

Postnapisał(a) Rafał K » 24.01.2007 18:59

Łukasz Darowski napisał(a):Bracia Jureccy pochodzą z Kościana,następnie występowali w Chrobrym Głogów a obecnie Bartosz w Magdeburgu a Michał w Vive.
Mariusz Jurasik pochodzi z Żagania,poźniej Iskra Kielce a obecnie Kronau.Pamietam jak był kiedyś na testach w Głogowie i nie znalazł uznania,a szkoda.
Lijewscy pochodzą z Ostrowa Wlkp, pamiętam jak Marcin przyjechał kiedyś na mecz z Chrobrym ( gdy Ostrowia grała w II lidze ) i zrobił na mnie piorunujące wrazenie,szczególnie imponował rzutem z biodra.
Fajnie że ludziska powybijali się z mniejszych miejscowosci i obecnie są gwaizdami w swoich dyscyplinach.Od lat trzymam za nich kciuki i liczę ze dzis jest ich czas.BEDZIE MEDAL.

a Karol Bielecki pochodzi z sandomierza z miejscowej wisły, z której poszedł do vive ( na treningach siłowych atlas tylko jęczał). moje rodzinne miasto ma także swój wymierny wkład w reprezentację. 8)
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 24.01.2007 21:51

Przegraliśmy z Francją 22:31 :(
(11:12)-do przerwy nie było tak źle.
kominesku
Cromaniak

Postnapisał(a) kominesku » 24.01.2007 22:02

krakuscity napisał(a):Przegraliśmy z Francją 22:31 :(
(11:12)-do przerwy nie było tak źle.

No właśnie, połóweczkę to polak potrafi :wink:
ale jeszcze parę meczy przed nami :lol:
Łukasz.D
Croentuzjasta
kolejny mecz

Postnapisał(a) Łukasz.D » 25.01.2007 09:41

dzisiaj Islandia.Kiedyś gry uczyli ich Polscy trenerzy a dzisiaj to my moglibysmy sie wiele od nich uczyc.Islandczyce to troche inny styl niz Francuzi i w tym upatruje naszej szansy.Ale to jednak ISL jest faworytem,tuz przed samymi mistrzostwami wygrali z nami 1 bramką.
Ja obawiam sie 3 zawodników - bardzo dobry bramkarz,lewe skrzydło ( czołowa postac Bundesligi ) i jeden z moich ulubionych zawodników - Olafu Stefanson na prawym rozegraniu ( obecnie liga hiszpańska ).
Do boju POLSKO.
RobCRO
Cromaniak

Postnapisał(a) RobCRO » 25.01.2007 17:11

Jola, Sławek, oprostite, ze cos mi umknelo...

szkoda, ze nasi przegrali z Francja, jak moiwl komentator, ta porazka byla "planowa", choc moze bylo wygrac, o ile II polowa bylaby jak pierwsza, ale jak to mowia, gdyby babcia miala wasy...

dzis Islandia, tak, trener Kowalczyk mial swoj wklad rozwoj islandzkiej pilki - kiedys znalem takiego Islandczyka i on mowil mi o zaslugach Polakow dla rozwoju ich szczypiorniaka (hehhe, a skad wie skad sie wziela ta nazwa???). pojedynek moze miec kapitalne znaczenie w kontekscie awansu do cwiercfinalu...poza tym, cos obawiam sie, ze mozemy szybko obejrzec pojedynek Chorwacja-Polska, ale wtedy bedzie to jedynie cwiercfinal...

nie lekcewalbym tez Tunezji, mogli wczoraj pokonac Islandie, widzialem mecz i grali naprawde dobrze. ale tez II polowa im nie wyszla...

dzis w TV tez mecz Chorwatow, mam nadzieje, ze wreszcie zobacze chorwackie gwiazdy- Dzomba, Lacković, Balić, Sola i doping tysiecy chorwackich kibicow... :D
kominesku
Cromaniak

Postnapisał(a) kominesku » 25.01.2007 17:20

Wiecie co obawiam się żeby z naszej strony mecz z niemcami i 1 połowa z francuzami nie były wszystkim na co nas w tych mistrzostwach stać? Od dawnych czasów Klempel, Falęta czy chociażby wymieniony przez Roberta Kowalczyk wychodzą nam tylko pojedyncze mecze, nie możemy się jakoś dobrze zmobilizować na turnieje.
w kazdym razie dzisiaj kibicuję naszym w meczu z islandią :lol:
kominesku
Cromaniak

Postnapisał(a) kominesku » 25.01.2007 20:12

Całe szczęście, poszło dobrze , z Islandią do przodu :!:
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Postnapisał(a) Łukasz.D » 26.01.2007 08:37

Pięknie!!!!
W knajpie byłem chyba jedyną osobą która cały czas wierzyła w sukces,ale miałem rację.No i wygrałem jeszcze 10 zł ( zakład z kuzynem ) :)
Potrzebna nam maksymalna koncentracja,wielka motywacja i chęć walki.
Moim zdaniem na mistrzostwach jest 8 druzyn z których każda może wygraz z każdą,dlatego nie lekceważyłbym ani Tunezyjczyków ( od lat spisujących się bardzo przyzwoicie ) ani Słowenców.
Do soboty !!!
T.o.m.a.s.z.
Odkrywca

Postnapisał(a) T.o.m.a.s.z. » 26.01.2007 08:50

brawo, brawo ..... ale było wczoraj nerwowo ! teraz teoretycznie powinno być łatwiej 1/8 finału tuz tuż ...
vw
Podróżnik

Postnapisał(a) vw » 26.01.2007 10:00

nasi nie są drużyną turniejową
każdy mecz będzie trudny
RobCRO
Cromaniak

Postnapisał(a) RobCRO » 27.01.2007 11:58

nasi raczej sa albo staja sie druzyna turniejowa, wygrali juz kilka spotkan, w tym np z Niemcami, wiec to swiadczy o klasie tego zespolu, oczywiscie sa mankamenty, ale coz, nad tym trzeba pracowac np nad kontratakami, ogladajac mecz Chorwacja-Wegry podano, iz Chorwaci do tej pory mieli skutecznych kontr w liczbie ponad 25, gdy my bodajze 11...ponadto, niestety mamy za duzo kar, za czesto musimy grac w oslabieniu, to na pewno swiadczy, ze walczymy, choc niezgodnie z przepisami...
a dzis chyba najwazniejszy mecz w tym turnieju jak do tej pory, wygrana w zasadzie daje nam awans do cwiercfinalu, latwo nie bedzie, gdyz mimo porazek Tunezja to mocny zespol, mam super strzelca Wissema Hwama. na niego nasi musza zwrocic uwage...ale mimo wszystko licze na nasza wygrana!!!!
ogladalem tez w/w mecz Chorwatow, rozbili niezle Wegrow, zdziwilem sie obsada bramki, nie ma juz w niej charyzmatycznego Soli, ale ten Jerković tez jest bramkarzem wysokiej klasy...oczywiscie, na trybunach bylo widac i slychac tylko Chorwatow... :D potrafia oni zrobic atmosfere.
JasioJasio
Croentuzjasta

Postnapisał(a) JasioJasio » 27.01.2007 17:57

Też jestem zdania, że te dwa mecze z teoretycznie słabszymi mogą być najtrudniejsze.
Co by jednak nie było to:

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI !!!
klopot
Cromaniak

Postnapisał(a) klopot » 27.01.2007 18:30

Chorwaci wygrali z Czechami 31:29, a Niemcy wygrali z Francuzami 29:26.
Jak wygramy oba mecze, wychodzimy z grupy z pierwszego miejsca.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 27.01.2007 21:28

klopot napisał(a):Chorwaci wygrali z Czechami 31:29, a Niemcy wygrali z Francuzami 29:26.
Jak wygramy oba mecze, wychodzimy z grupy z pierwszego miejsca.

A my 40:31 z Tunezją.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

MŚ w pilce ręcznej Niemcy 2007 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone