Będę wdzięczny za pomoc
.png)
.png)
.png)
darkmen1978 napisał(a):Jechałem do Czarnogóry 18-25 lipca przez Bośnię tam i z powrotem przez Sarajewo i Mostar, bardzo polecam piękne widoki trasa dobra troche policji ale trzeba jechać przepisowo i będzie ok. w szczególności polecam trasę kanionem Pivydla mnie jest bez porównania lepsza i ciekawsza droga jak naginać cały czas monotonną i nudną autostradą....
.png)
.png)
mirko napisał(a):bikerenko napisał(a):Co to znaczy po chorwacku : Zvolte. Często w sklepach słychać, czy to cos w rodzaju "słucham?"
izvolite = proszę
.png)
bikerenko napisał(a):Drogi kręte ale równe, jechało mi się znacznie przyjemniej niż w Polsce. Jeżeli chodzi o policję to faktycznie są aktywni ale jak jest duży ruch to zawsze ktoś mignie światłami. Mi przynajmniej tak się zdarzyło, że prawie każdy mrugał. W Polsce już się prawie tego nie spotyka ze względu na dużą liczbę CB. Raz mnie uratowała Vectra na bośniackich numerach, tak się spieszył, że wpadł w zasadzke w następnej wiosce. Hvala jemu.
Co to znaczy po chorwacku : Zvolte. Często w sklepach słychać, czy to cos w rodzaju "słucham?"
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi