Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.09.2017 13:18

Marsallah napisał(a):Hmm, tak zrozumiałem Twój wpis, w którym poinformowałeś o spodziewanych wynikach czwartkowych meczów. Jeśli miałeś inne intencje, to wycofuję zarzut :papa:

W porządku.
Czasy kiedy jechało się do Armenii, Kazachstanu czy Cypru pokopać w piłkę z kelnerami minęły już bezpowrotnie.
Teraz z każdym można przegrać.
Oprócz Armenii, z którą.....musimy wygrać. :mrgreen:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 29.09.2017 13:30

Janusz Bajcer napisał(a):
adrianek90 napisał(a):Coś tak czuję że to mogą być najcięższe mecze naszych w ciągu ostatnich kilku lat

Każdy chce wygrać z lepszym :oczko_usmiech:

Miałem bardziej na myśli fakt że sypią nam się kontuzje i generalnie forma poszczególnych piłkarzy nie jest taka jakiej się spodziewano.
Może zmiennicy pozytywnie zaskoczą, ale tu już nie ma miejsca na błędy. Oby wszystko dobrze się skończyło.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 29.09.2017 13:31

anakin napisał(a):Oprócz Armenii, z którą.....musimy wygrać. :mrgreen:

z Czarnogórą też by się przydało. Tak dla świętego spokoju.:)
rochu69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rochu69 » 01.10.2017 10:15

Marsallah napisał(a):Tym bardziej trzeba się spiąć na Ormian. Nie rozumiem tych, którzy dopisują naszej kadrze 3 punkty w przyszły czwartek. Przecież na Narodowym ledwie z nimi wygraliśmy, a teraz zagramy bez Milika i...bez pomocy, bo ostatnio nie mamy tam wartościowych graczy. Lewego pewno będą szturchać i kopać, a kto z nim pogra? Cała nadzieja w skrzydłach...

Z Armenią na Narodowym rzeczywiście ledwo wygraliśmy, ale było to po aferze alkoholowej,byłem na stadionie i widziałem jak sfrustrowany był Lewy na grę pozostałych kolegów,czego w telewizji nie było widać.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 02.10.2017 14:04

Hmm, wydaje mi się, że Lewy dosyć często bywa sfrustrowany ostatnio - tak się składa, że od jakiegoś czasu nie za bardzo ma z kim pograć, czy to w kadrze, czy to w klubie. Ciężko być prymusem...

Odnośnie meczów w Erewaniu i Warszawie - jasne, możliwe, że - mimo słabszej formy - wygramy z Ormianami. Może nawet nasi rywale podzielą się punktami, wobec czego awansujemy już w czwartek, ale to myślenie życzeniowe. Mając na to nadzieję, pozwolę sobie się okopać na pozycji dyżurnego pesymisty, który widzi, że w naszej reprezentacji mało ostatnio piłkarzy przez wielkie "P". Tzn. takich na wysokim poziomie międzynarodowym i w dodatku aktualnie w formie. Lewandowski, Glik, Piszczek, bramkarze. Pominąłem kogoś?
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 02.10.2017 15:21

Marsallah napisał(a):Hmm, wydaje mi się, że Lewy dosyć często bywa sfrustrowany ostatnio - tak się składa, że od jakiegoś czasu nie za bardzo ma z kim pograć, czy to w kadrze, czy to w klubie. Ciężko być prymusem...

Odnośnie meczów w Erewaniu i Warszawie - jasne, możliwe, że - mimo słabszej formy - wygramy z Ormianami. Może nawet nasi rywale podzielą się punktami, wobec czego awansujemy już w czwartek, ale to myślenie życzeniowe. Mając na to nadzieję, pozwolę sobie się okopać na pozycji dyżurnego pesymisty, który widzi, że w naszej reprezentacji mało ostatnio piłkarzy przez wielkie "P". Tzn. takich na wysokim poziomie międzynarodowym i w dodatku aktualnie w formie. Lewandowski, Glik, Piszczek, bramkarze. Pominąłem kogoś?

Z tym Glikiem to trochę pojechałeś, z tego co widzę to ostatnio bardzo słabo mu idzie, dodając do tego Pazdana w podobnym stanie nasza obrona może być cienka jak pupa węża. Ja mam nadzieje że Krycha jednak się odrodził i pokaże klasę i jakoś to wymęczymy... ale co dalej to nawet górale nie wiedzą :)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 03.10.2017 07:48

Dalej? Dalej to trener Nawałka ma problem do rozwiązania. Problem, jak się nie zbłaźnić na Lidze Narodów i, przede wszystkim, na finałach MŚ w Rosji (zakładając, że jednak na nie pojedziemy). Musi znaleźć i uformować nowych zawodników, których wprowadzi w grono reprezentantów, a ci będą powoli zastępować - tych chwilowo kontuzjowanych, jak i tych, którzy powoli będą odchodzić na piłkarską emeryturę.

Wracając do teraźniejszości - zastanawiam się, czy w czwartek trzymać kciuki za Danię (wiem, remis byłby najlepszy), czy też jednak liczyć na wielki finał eliminacji na Narodowym z Czarnogórą? Przyznajcie, byłoby ciekawie, gdyby Polacy i Czarnogórcy wywalczyli w czwartek tyle samo punktów :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.10.2017 11:18

Chyba już można.

Armenia - Polska 0-2
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 03.10.2017 12:16

Armenia - Polska 0:4
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 03.10.2017 12:29

Armenia -Polska 1:3
Czarnogóra - Dania 2:2
Ostatnio edytowano 03.10.2017 15:10 przez VONPLES, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2017 12:39

kaszubskiexpress napisał(a):Chyba już można.

Armenia - Polska 0-2

Można - a nawet trzeba. :lol:

U mnie trwa analiza - podobno Rybus zdrowy :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.10.2017 13:16

A Krychowiak już w "formie" (przynajmniej "modowej"). :mrgreen:

Armenia - Polska 1:3

Czarnogóra - Dania 0:0 :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.10.2017 13:39

Armenia - Polska 1:2

Jeśli tak, to będzie historyczne, bo jeszcze nigdy z Armenią na wyjeździe nie zwyciężyliśmy. :D
Czarnogóra - Dania 1:1
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 03.10.2017 14:57

Armenia- Polska 1-2
Optymistycznie choć mam złe przeczucia
Co gorsza podobne miałem prze meczem z Danią

Dania- Czarnogóra 3-1
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.10.2017 19:49

Armenia - Polska 1:1
Aczkolwiek chcę naszej wygranej i mam nadzieję że moje typowanie się nie sprawdzi
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone