.png)
.png)
agata26061 napisał(a):Ja gdzieś do spaceru po skałach nie mogę się przekonać. W tym roku na Hvarze kawałek po sałakach poskakałam jak szłam do maleńkiej plaży Gaži i niby nie było to jakoś trudne, ale w wielu miejscach wielkie głazy były ruchome i ja oczami wyobraźni już widziałam, jak któryś z nich przyciska i miażdży mi stopę![]()
Wowdzięki za miłe wspomnienia na Uvala Ruda nie dotarliśmy
za to Srebrna nasza ulubiena
a na Mała Srebrna dopływaliśmy z z tej większej Pozdrawiam
A tym kurom co sie stało????????????????
Panów z jachtów się nie obawiaj - wiesz, na pokładzie raczej sporadycznie znajduje sie więcej niż jedna - i to z reguły kiepsko działajaca lornetka![]()
![]()
Nadrobiłam i spaceruję z Wami po wyspie, dla mnie całkowicie nieznanej....
Pięknie tam
koszty promu nas zjedząw obie strony to prawie 1600 kun więcej niż samym autem
.png)
W tej relacji to ona powinna być przechrzczona na Zelena.Katerina napisał(a):Uvala Ruda
Też w butach do pływania zawsze wędruję po skałkach ale drugie moje ulubione w Cro obuwie to crocsy! są uniwersalne i do pływania i do łażeniaKaterina napisał(a):... moje buty do pływania świetnie zdają egzamin...
Takich płożących jeszcze nie widziałamKaterina napisał(a):...Ale i krzewy kaparów ścielą się gęsto...czasem w ukryciu....
Jakoś tak Kanarami zajechałoKaterina napisał(a):... Oprócz fauny podziwiamy też florę - tę dziką i tę w ogródkach domów , które mijamy...
One tylko pozbyły się golfów .. nie dziw się, toż tam gorącobeatabm napisał(a):A tym kurom co sie stało????????????????
Sądzę, że bez budki jednak taniej.Katerina napisał(a):gusia-skoszty promu nas zjedząw obie strony to prawie 1600 kun więcej niż samym autem
Policz raz jeszcze wszystko. Jak jedziesz bez przyczepy i dzielisz koszt apartmana z innymi...czy nie wychodzi podobnie, albo tylko trochę drożej???
.png)
Dostrzegam ciekawą skałę...Coś mi ona przypomina, znowu jakieś odległe skojarzenie.![]()
.png)
gusia-s napisał(a):No bo ile taki np. apartman na 2 os. na Visie może kosztować??? Ja zielona w tym temacie.
.png)
Uvala Ruda
W tej relacji to ona powinna być przechrzczona na Zelena.
Jakoś tak Kanarami zajechałoTe opuncje wybujałe, unikatowa nawet jak na Cro palma i te kaktusy puchate śliczne
które aż mam ochotę przytulić
Takich płożących jeszcze nie widziałam
Też w butach do pływania zawsze wędruję po skałkach ale drugie moje ulubione w Cro obuwie to crocsy! są uniwersalne i do pływania i do łażenia
Sądzę, że bez budki jednak taniej. Ale jak ja bym się miała spakować na wyjazd bez budki?
Dostrzegam ciekawą skałę...Coś mi ona przypomina, znowu jakieś odległe skojarzenie.![]()
Mnie też się tak od razu skojarzyło, zanim jeszcze zobaczyłam obrazy wyjaśniające.
.png)
Katerina napisał(a):agata26061 napisał(a):Ja gdzieś do spaceru po skałach nie mogę się przekonać. W tym roku na Hvarze kawałek po sałakach poskakałam jak szłam do maleńkiej plaży Gaži i niby nie było to jakoś trudne, ale w wielu miejscach wielkie głazy były ruchome i ja oczami wyobraźni już widziałam, jak któryś z nich przyciska i miażdży mi stopę![]()
Trzeba nabrać wprawy, ale też polubićPomijając fakt, że oglądasz piękne widoki, to jest to również świetne ćwiczenie dla różnych grup mięśni. Po 2 tygodniach regularnych wędrówek po skałach świetnie się figura wyrabia
![]()
![]()
.png)
gusia-s napisał(a):No bo ile taki np. apartman na 2 os. na Visie może kosztować??? Ja zielona w tym temacie.

.png)
agata26061 napisał(a):Katerina napisał(a):agata26061 napisał(a):Ja gdzieś do spaceru po skałach nie mogę się przekonać. W tym roku na Hvarze kawałek po sałakach poskakałam jak szłam do maleńkiej plaży Gaži i niby nie było to jakoś trudne, ale w wielu miejscach wielkie głazy były ruchome i ja oczami wyobraźni już widziałam, jak któryś z nich przyciska i miażdży mi stopę![]()
Trzeba nabrać wprawy, ale też polubićPomijając fakt, że oglądasz piękne widoki, to jest to również świetne ćwiczenie dla różnych grup mięśni. Po 2 tygodniach regularnych wędrówek po skałach świetnie się figura wyrabia
![]()
![]()
Z tą figurą to by mi się przydało... Już wiem jak spędzę kolejny urlop w Cro... Przyszykuję jakieś buty trekkingowe i jazda po skałach
.png)
Długi mieliście ten spacer po skałachAle jaki interesujący! Fajnie, że zauważasz te wszystkie kolory, odcienie, kształty i zapachy, a później nam je pokazujesz (z pokazywaniem zapachów może być gorzej
)
My w 2017 płaciliśmy 45 euro. Koszty podobne do tych, jakie są obecnie na campingach... Życie campingowe podrożało ostatnio
Ja płacę w tym roku w drugiej połowie czerwca 40 euro dziennie za 2 osoby w Komižy
. Już wiem jak spędzę kolejny urlop w Cro... Przyszykuję jakieś buty trekkingowe i jazda po skałach
Kasiu, Twoja relacja rozwija się w zawrotnym tempie
Piękne są te visowe plaże i skałki. Mam nadzieję,że wkrótce będę kroczyć Twoimi śladamijak małż nie będzie zbytnio marudny
![]()
To Ty jesteś organizatorem i przewodnikiem
Zastanawiam się czy do plaży Stiniva na Visie da się zejść w butach do wody ??
.png)
Katerina napisał(a):maslinkaDługi mieliście ten spacer po skałachAle jaki interesujący! Fajnie, że zauważasz te wszystkie kolory, odcienie, kształty i zapachy, a później nam je pokazujesz (z pokazywaniem zapachów może być gorzej
)
Nie taki długi...Z kąpielą i przystankami na robienie zdjęć - około 2 godzin.
Katerina napisał(a):Izo, leżę z gorączką, nie pracuję - postanowiłam nadgonićZwłaszcza, że zaraz u nas ferie, więc znów będę miała przestój
![]()
![]()
.png)
maslinka napisał(a):Katerina napisał(a):Izo, leżę z gorączką, nie pracuję - postanowiłam nadgonićZwłaszcza, że zaraz u nas ferie, więc znów będę miała przestój
![]()
![]()
Zdrowiej szybko!
Mnie gorączka w końcu spadła. Został straszny kaszel i katar
prawym .png)
Zdrowiej szybko!
Mnie gorączka w końcu spadła. Został straszny kaszel i katar
Dziewczyny dużo zdrowia, walczcie z tymi wirusami
Ja też jeszcze na zwolnieniu
z powodu troczka A1 w kciukuprawym

Powrót do Nasze relacje z podróży