Jeszcze kawałek dalej odsłonił się przed nami nasz cel
Zamek joannitów – od czasu gdy zobaczyłem to miejsce na zdjęciach bardzo chciałem się tu znaleźć
.png)
.png)
.png)
.png)

kulka53 napisał(a):Leros... gdzieś wyczytałem, że podobnie jak Kithnos jest uważana za najmniej ciekawą Cykladę, tak właśnie Leros zajmuje podobne miejsce wśród wysp Dodekanezu. Może coś w tym jest bo zabudowana jest gęsto a plaże ma kiepskie... ale pamiętam, że tak samo wyobrażałem sobie kiedyś Siros, a rzeczywistość była dużo przyjemniejsza. Kiedyś na pewno będziemy chcieli i tam się dostać
.png)
ajdadi napisał(a):w reportażu była jeszcze Patmos i Simi...i powiem ,że każda mi się podobała.
ajdadi napisał(a):Ja również się do nich przyłączam...kmichal napisał(a):
... gratulacje ...
.png)
kulka53 napisał(a): Natomiast czemu miała służyć ta kopulasta budowla tuż obok? Tego nie odkryłem
.png)
.png)
dangol napisał(a):Fajna wysepka na wakacje leniwe, od czasu do czasu okraszone jakimś spacerkiem![]()
dangol napisał(a):To zbudowana przez Turków cysterna, stąd kopułka
KOL napisał(a):Fajne widoki na Chalki, port faktycznie podobny do Kastellorizo, choć miasteczko na tej drugiej wydaje się dużo większe. Brak plaż, na Kastellorizo też ich nie było, a jest to jedna z moich ulubionych wysp, pewnie na Chalki też by nam się podobało. Te małe wysepki..., coś pięknego!
.png)
kulka53 napisał(a):Aha, czyli osada na Kastellorizo większa? to ciekawe, sądziłem że odwrotnie.
Pozdrawiam
.png)
KOL napisał(a):Napisałem takie pierwsze wrażenie z Waszych zdjęć, teraz kiedy tak patrzę na mapę to nie wiem. Na Kastellorizo portowa miejscowość jest połączona z Mandraki, ale z tym dużo to już na pewno przesadziłem
. No nic, ale do portowego miasteczka na Chalki jeszcze wróciliście (nie mieliście wyjścia
), także zdjęć jeszcze trochę pewnie będzie.
.png)
.png)