Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krym jak Kosowo?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.03.2014 17:23

bluesman napisał(a):G S M

Czemu usunąłeś hymn pochwalny dla Putina i kierującego Chinami ????

PRZYPADEK ? szkoda, Że nie zacytowałem za sam ten usunięty tekst jesteś dla mnie nikim ...........................

Ależ po cóż takie emocje? :) Jeszcze jakiś śledczy z forum doniesie adminowi i ten zrobi nununu :)
Moim zdaniem to nie jest ładnie tak o kimś pisać, że jest nikim. To ma taki pejoratywny wydźwięk i sprzyja konfliktom na forum. Tak skreślać kogoś za jego poglądy? :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.03.2014 18:12

Kurcze, już się martwiłem, że naprawdę zmierzch, ale, jak widzę, wszystko po staremu :D

A na poważnie, to Tuba Putina zaczęła nagonkę na Polskę.
Na początek mamy ich przeprosić za "kłamstwo katyńskie", ponieważ:
"Miednoje to z talentem skonstruowany polityczny mit. Przy czym w tamtejszym muzeum jest tylko jeden dokument mający świadczyć o rozstrzelaniu Polaków - papier mówiący o tym, że z obozu w Ostaszkowie do Kalinina przewieziono ponad 6 tys. Polaków, których sprawy miała rozpatrzyć Narada Specjalna przy NKWD. Narady takie nie miały prawa wydawania wyroków śmierci - mogły skazywać maksimum na 8 lat pozbawienia wolności".

Żałosne. Żałosne i smutne :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.03.2014 18:15

Bocian napisał(a):

PRZYPADEK ? szkoda, Że nie zacytowałem za sam ten usunięty tekst jesteś dla mnie nikim ...........................

Ależ po cóż takie emocje? :) Jeszcze jakiś śledczy z forum doniesie adminowi i ten zrobi nununu :)
Moim zdaniem to nie jest ładnie tak o kimś pisać, że jest nikim. To ma taki pejoratywny wydźwięk i sprzyja konfliktom na forum. Tak skreślać kogoś za jego poglądy? :roll:

Touche :mrgreen: :papa:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 12.03.2014 19:04

8O o czym ty piszesz?...pytam poważnie,bo zupełnie nie załapałem w czym rzecz.Wiem,tylko tyle,że niczego nigdzie nie usuwałem
Edycja:pogłówkowałem trochę o co o mister bluesmanowi mogło chodzić i wyszło mi,że o ten tekst który jest na swoim miejscu jak widać soczi-2014-t44388-30.html#p1337690 .Lednice go kawałkiem zacytował w tym temacie i zdaje się bluesman uznał,że go usunąłem.Jest gdzieś tam dalej także druga część odpowiedzi do Kiepury w której z podobnych względów cenię również Viktora Orbana.Dopowiem jeszcze,że jeżeli już UE ma istnieć to pragnę ją widzieć wyłącznie jako tzw. Europę Ojczyzn czyli stosunkowo luźną organizacje gospodarczą suwerennych narodów
Proponuję ci bluesmanie abyś uważnie czytał ze zrozumieniem całość bo tylko wtedy pojmiesz i wyłowisz sens.Dopiero wówczas możesz sobie uważać kim jestem.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.03.2014 20:17

Ok. sorry nie usunąłeś, mój błąd :)
Natomiast dla mnie dalej są niezrozumiałe te peany.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 12.03.2014 20:34

weldon napisał(a):Kurcze, już się martwiłem, że naprawdę zmierzch, ale, jak widzę, wszystko po staremu :D

A na poważnie, to Tuba Putina zaczęła nagonkę na Polskę.
Na początek mamy ich przeprosić za "kłamstwo katyńskie", ponieważ:
"Miednoje to z talentem skonstruowany polityczny mit. Przy czym w tamtejszym muzeum jest tylko jeden dokument mający świadczyć o rozstrzelaniu Polaków - papier mówiący o tym, że z obozu w Ostaszkowie do Kalinina przewieziono ponad 6 tys. Polaków, których sprawy miała rozpatrzyć Narada Specjalna przy NKWD. Narady takie nie miały prawa wydawania wyroków śmierci - mogły skazywać maksimum na 8 lat pozbawienia wolności".

Żałosne. Żałosne i smutne :(

Wojna propagandowa trwa. U nas ciągle w większości kanałów TV programy o żołnierzach, wojsku, samolotach, czołgach i transporterach. Nawet Angela powiedziała dziś w Warszawie, że zagrożenie dla Polski jest zagrożeniem dla Niemiec. Dodatkowo dziś rocznica wstąpienia do NATO. Kraśko prowadził wiadomości z bazy w Łasku. Widać, że politycy za pośrednictwem mediów chcą uspokoić ludzi.
Swoją drogą dopiero teraz widać jak dobrze, że jesteśmy w NATO. Jak bardzo jest to ważne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.03.2014 20:52

GSM napisał(a):Proponuję ci bluesmanie abyś uważnie czytał ze zrozumieniem całość bo tylko wtedy pojmiesz i wyłowisz sens.Dopiero wówczas możesz sobie uważać kim jestem.

Sens jest taki, że twoim zdaniem najlepszy ustrój to narodowy społeczny socjalizm :roll:

GSM napisał(a):... za Gomułki wprowadzono te wszystkie zmiany na narodowy społeczny socjalizm i to był największy przeskok w historii PRL-u o czym wielu dziś zapomina
Gomułka w przeciwieństwie do Gierka był idealistą,ale ze względu na swoje cechy charakteru dał się podejść,rozegrać różnym frakcjom w ich walce o wpływy,popełnił kilka strategicznych błędów i upadł.Jednak to za jego rządów mieliśmy ciągły choć powolny rozwój połączony z nadwyżką budżetową! w 1970.Kontrakt na produkcję Fiata 125p. podpisano w 1965 roku i od tego zaczął się gwałtowny rozwój motoryzacji w Polsce.Bardzo dużym sukcesem politycznym zaś był układ o granicy z Niemcami co po dziś dzień ma fundamentalne znaczenie
Gomułka nie patrzył na to kto jest silniejszy i więcej znaczy więc wrzeszczał zarówno na Chruszczowa jak i Breżniewa

co-dalej-t43945-360.html#p1325635

Najfajniejsze, że te wywody o zaletach narodowego socjalizmu są w dziale:
Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki. :D
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 12.03.2014 21:05

GSM Ty tak na poważnie?,bo ja wręcz przeciwnie tych czerwonych komuchów zardzewiałymi gwoździami do ścian bym żywcem przybijał.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.03.2014 21:34

Z napisał(a):GSM Ty tak na poważnie?,bo ja wręcz przeciwnie tych czerwonych komuchów zardzewiałymi gwoździami do ścian bym żywcem przybijał.

Ja też tak uważam ... 8)

Jedynie co bym zmodyfikował, to przybijałbym łebkami, żeby za łatwo nie poszło :D

Publicysta „The Wall Street Journal” - Thomas De Waal - twierdzi, że krymscy Tatarzy powinni postąpić, tak jak zrobili to Rosjanie i oddzielić część terytorium półwyspu oraz powołać na niej tatarską republikę w składzie Ukrainy.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.03.2014 21:37

weldon napisał(a):
Z napisał(a):GSM Ty tak na poważnie?,bo ja wręcz przeciwnie tych czerwonych komuchów zardzewiałymi gwoździami do ścian bym żywcem przybijał.

Ja też tak uważam ... 8)

Jedynie co bym zmodyfikował, to przybijałbym łebkami, żeby za łatwo nie poszło :D

Publicysta „The Wall Street Journal” - Thomas De Waal - twierdzi, że krymscy Tatarzy powinni postąpić, tak jak zrobili to Rosjanie i oddzielić część terytorium półwyspu oraz powołać na niej tatarską republikę w składzie Ukrainy.

Nie bardzo mam wyrobione zdanie o tym, jak mają postąpić krymscy Tatarzy, natomiast w kwestii komuchów w pełni zgadzam się z cytowanymi wyżej Kolegami.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 12.03.2014 21:44

Lednice napisał(a):
GSM napisał(a):Proponuję ci bluesmanie abyś uważnie czytał ze zrozumieniem całość bo tylko wtedy pojmiesz i wyłowisz sens.Dopiero wówczas możesz sobie uważać kim jestem.

Sens jest taki, że twoim zdaniem najlepszy ustrój to narodowy społeczny socjalizm :roll:

GSM napisał(a):... za Gomułki wprowadzono te wszystkie zmiany na narodowy społeczny socjalizm i to był największy przeskok w historii PRL-u o czym wielu dziś zapomina
Gomułka w przeciwieństwie do Gierka był idealistą,ale ze względu na swoje cechy charakteru dał się podejść,rozegrać różnym frakcjom w ich walce o wpływy,popełnił kilka strategicznych błędów i upadł.Jednak to za jego rządów mieliśmy ciągły choć powolny rozwój połączony z nadwyżką budżetową! w 1970.Kontrakt na produkcję Fiata 125p. podpisano w 1965 roku i od tego zaczął się gwałtowny rozwój motoryzacji w Polsce.Bardzo dużym sukcesem politycznym zaś był układ o granicy z Niemcami co po dziś dzień ma fundamentalne znaczenie
Gomułka nie patrzył na to kto jest silniejszy i więcej znaczy więc wrzeszczał zarówno na Chruszczowa jak i Breżniewa

co-dalej-t43945-360.html#p1325635

Najfajniejsze, że te wywody o zaletach narodowego socjalizmu są w dziale:
Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki. :D

każdy ocenia na swój sposób i ma do tego prawo, ważne aby miał argumenty.

Czasem oceniamy na "swoisty" sposób.
Przykład? Proszę:

Lednice napisał(a):

Niestety i na tym forum można znaleźć potworne brednie, że Albańczycy to naród mafiosów, zbrodniarzy,
w najlepszym razie wszyscy tam kradną, 8)
a sama Albania i Kosowo to upadek cywilizacji, ziemie przeklęte :roll:

Relacje z Albanii i Kosowa to prawdziwy skarb, bo człowiek wreszcie ma okazję zobaczyć, jak jest,
a nie jak to przedstawia propaganda przeciwko Albańczykom :!: :roll:

jestem ciekaw gdzie autor postu znalazł takie kalumnie na temat o którym wspomniał.
Obawiam się, że nigdzie nie znalazł, tylko w" swoisty sposób zrozumiał" jakieś czytane przez siebie posty :mrgreen:

Ps podobnie jak w pomyleniu insynuacji z rzeczywistością :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.03.2014 21:50

Tak myślałem, jest zaraz adwokat GSM :wink:

Czy ja napisałem tam coś o analogiach między Krymem a Kosowem :?: Nie :!:
Więc nie sprowadzaj dyskusji na inny temat, czyli jak w Polsce jest czasem SUBIEKTYWNIE oceniana Albania i Kosowo. Niestety tak czasem jest oceniana, a specjalnie nie podałem cytatów, żeby nikomu nie robić wstydu. 8)

Bez odbioru :!:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 12.03.2014 22:01

Lednice napisał(a):Tak myślałem, jest zaraz adwokat GSM :wink:

Lednice napisał(a):Tak myślałem, jest zaraz adwokat GSM :wink:

Czy ja napisałem tam coś o analogiach między Krymem a Kosowem :?: Nie :!:
Więc nie sprowadzaj dyskusji na inny temat, czyli jak w Polsce jest czasem SUBIEKTYWNIE oceniana Albania i Kosowo. Niestety tak czasem jest oceniana, a specjalnie nie podałem cytatów, żeby nikomu nie robić wstydu. 8)

Nie jestem adwokatem GSM :D. piszę do Ciebie.
Nie muszę się zgadzać z argumentami GSM, ale powinienem uszanować czyjeś zdanie, oczywiście jeśli jest poparte argumentami - a to Tobie bardzo często ich brakuje.....

Mam Ci wkleic przykłady gdzie się rozpędzasz w ocenach ludzi i nie potrafisz przyznac się do błędu?

....bez sensu, bo na jedno wyżej zadane pytanie nie potrafisz odpowiedzieć :mrgreen:

Odpowiadaj konkretnie a nie kolejne wykręty i zmiany tematu - chyba, że nie wiesz co i dlaczego piszesz ,a niestety to wydaje się najbardziej prawdopodobne :mrgreen:

Piszesz "Komuś narobic wstydu" - myślisz, że wszyscy wstydzą się własnego zdania?. ...pomijając to, że są to kolejne twoje puste słowa.
Ostatnio edytowano 13.03.2014 08:03 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 12.03.2014 23:10

To chyba oczywiste i wynika z moich wszystkich wypowiedzi,że jestem przeciwnikiem komunizmu vel. bolszewizmu vel. globalizmu
Ty Lednice masz tendencję do twierdzeń "kto,co,jak i dlaczego" cytując fragmentarycznie wypowiedzi aby pasowały do twojej z góry ustalonej teorii lub wrzucisz jakiś fragment z innego wątku który nie odda całości danej "debaty".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.03.2014 23:26

Podaję linki, wypowiedzi nie są wyrwane z kontekstu, oddają sens twoich przemyśleń :roll:

Jesteś przeciwnikiem komunizmu, ale dla ciebie komunizm to kapitaliści z USA pragnący podbić świat,
a Gomułka to narodowy socjalizm, nie komunizm :roll:

Białe jest czarne, a czarne jest białe 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone