Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Soczi 2014/Pjongczang 2018/Pekin 2022

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Soczi 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.02.2014 10:53

Oby tak w niedzielę. :D

Łukasz Kruczek podał skład reprezentacji Polski na sobotnie kwalifikacje do niedzielnego konkursu o złoty medal olimpijski na normalnej skoczni w Soczi (HS 106). Udział w nich wezmą Kamil Stoch, Maciej Kot, Jan Ziobro i Dawid Kubacki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.02.2014 10:53

ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 07.02.2014 10:54

Sebulek napisał(a):
ynka napisał(a):Nic o obiektach, o Sochi, tylko ciągle o tych kiblach, błagam...

Dobry kibel to podstawa dobrego obiektu :)

Zebik, od kilku dni w TVN-nie, nic innego nie pokazują z Soshi tylko te nieszczęsne kible, gratuluję dziennikarskiego kunsztu!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2014 11:14

ynka napisał(a):
Sebulek napisał(a):
ynka napisał(a):Nic o obiektach, o Sochi, tylko ciągle o tych kiblach, błagam...

Dobry kibel to podstawa dobrego obiektu :)

Zebik, od kilku dni w TVN-nie, nic innego nie pokazują z Soshi tylko te nieszczęsne kible, gratuluję dziennikarskiego kunsztu!

Jaka stacja, taka ramówka :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.02.2014 11:20

Niedoróbki i szykowanie do samego końca były na Igrzyskach, są i będą... Na każdych.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.02.2014 11:24

Generalnie, z tego co się słyszy w mediach towarzystwo jest zadowolone z warunków lokalowych na tych IO, więc nie ma co robić scen.
A jesli ktoś nie ma nic ciekawego do powiedzenia na antenie, to gada o kiblach.Proste.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 07.02.2014 14:03

Ja osobiście cenię Putina bo to gość pronarodowy,przeciwnik bolszewizmu(czyli globalizmu) i cieszy mnie również,że tacy sami ludzie posiadają obecnie władzę w Chinach.Dzięki temu intensywnie współpracując są w stanie choć trochę powstrzymywać psychopatów chcących podbijać świat(przykładem Syria rządzona przez laicki rząd wojskowych którą chciano bombardować jak Irak,Libię aby wesprzeć pseudoislamskich terrorystów z nim walczących).Z Kolej UE jest budowana na wzór jednolitego imperium o cechach potwora komunistycznego.Już nie jest tylko organizacją gospodarczą,ale po prostu właścicielem krajów do niej należących z władzą w komitecie centralnym gdzie zasiadają niewybierani o ironio...komisarze i gdzie usilnie promuje się wrogość do patriotyzmu,brak różnic płci,wszelką dewiację aby stworzyć bezideową pustą mieszankę niewolników systemu.To tyle tytułem pośredniego off-topu.
Co do samych igrzysk to po prostu chcę widzieć polskie medale,marzę o złotych i wierzę,że choć jeden taki się nam "przytrafi".Justyna na pewno coś zdobędzie,może Kamil również,a wśród wszystkich pozostałych reprezentantów mam nadzieję na jak największa liczbę zaskakujących mnie pozytywnie wyników(w tym medalowych).Zresztą ostatnie trzy turnieje Olimpijskie są wyjątkowe bo w ogóle zdobywamy na nich jakiekolwiek medale,a wcześniej aż przez bodaj siedem kolejnych(1972-2002) nie zdobyliśmy ani jednego krążka!.W porównaniu do letnich na zimowych totalnie nie istnieliśmy
Ciekawa jest też sprawa z pogodą bo Soczi to jedno z najcieplejszych miast Rosji,kurort nad morzem Czarnym,leżący na samym południu najcieplejszego regionu tego kraju (palmy jak w Splicie itp).W samym Soczi ma być naprawdę ciepło,ale jak to zazwyczaj bywa w tytułowym mieście organizatorze ,będą tam rozgrywane tylko konkurencje halowe,pod dachem czyli problemu brak.Natomiast wszelkie narciarskie konkurencje +bobsleje,sanki to już oddalona o kilkadziesiąt kilometrów i położona dużo wyżej w górach Kaukazu miejscowość Krasnaja Polana gdzie jest zazwyczaj dużo chłodniej.Kwestia tego czy obecna odwilż w całej niemal europie, powodująca ,że także w Soczi jest nieco cieplej niż zwykle o tej porze roku nie dotrze również w góry.Pamiętam,że w Vancouver były spore problemy i musieli awaryjnie samolotami dostarczać duże ilości śniegu z wyższych partii gór bo chyba stok snołbordowy (po polsku,a co:)) znajdował się akurat w pobliżu miasta.W którym to mieście było ciągle w okolicach +10 celsjuszów i lał deszcz
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 07.02.2014 17:02

Bombowych "występów" to może nie będzie.
Dla zamachowców byłby to przysłowiowy strzał we własne kolano - dużo by stracili w opinii publicznej.

J.Kowalczyk prosi aby zakończyć dyskusje w mediach na temat jej chorej stopy, a wcześniej fotkę umieściła na portalach spolecznosciowych.....
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 07.02.2014 19:04

GSM napisał(a):Ja osobiście cenię Putina bo to gość pronarodowy,przeciwnik bolszewizmu(czyli globalizmu) i cieszy mnie również,że tacy sami ludzie posiadają obecnie władzę w Chinach.

8O

Też sobie znalazłeś pronarodowca :lool:
Gość został oddelegowany przez kilkuset oligarchów do pilnowania kramu i tyle.
Mniej więcej jak za cara.
A naród to ma tyle z tego przywództwa.
Jak szukasz kogoś kto kieruje się interesem narodowym to poszukaj w Budapeszcie.

Oglądam przelotnie lewym okiem kawałek rozpoczęcia. Widzę, że jakieś wielkie wstawki historyczne lecą.
Oglądał ktoś. Było coś o okupacji Kremla ? :roll: :lol:

Przynajmniej jest wesoło. Choć piwa nie ma :lol:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 07.02.2014 19:10

Kiepura napisał(a):
GSM napisał(a):Ja osobiście cenię Putina bo to gość pronarodowy,przeciwnik bolszewizmu(czyli globalizmu) i cieszy mnie również,że tacy sami ludzie posiadają obecnie władzę w Chinach.

8O

Też sobie znalazłeś pronarodowca :lool:
Gość został oddelegowany przez kilkuset oligarchów do pilnowania kramu i tyle.
Mniej więcej jak za cara.
A naród to ma tyle z tego przywództwa.
Jak szukasz kogoś kto kieruje się interesem narodowym to poszukaj w Budapeszcie.

Oglądam przelotnie lewym okiem kawałek rozpoczęcia. Widzę, że jakieś wielkie wstawki historyczne lecą.
Oglądał ktoś. Było coś o okupacji Kremla ? :roll: :lol:

Przynajmniej jest wesoło. Choć piwa nie ma :lol:

Było by lepiej, jakbyś nie zabierał głosu w tym temacie, bo g... wiesz... wiesz tyle co zjesz, albo wiki Ci podpowie... no może jeszcze " W sieci".
Czy ja dobrze pamiętam, że miało być bez polityki?!
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 07.02.2014 19:15

ynka napisał(a):Było by lepiej, jakbyś nie zabierał głosu w tym temacie, bo g... wiesz... wiesz tyle co zjesz, albo wiki Ci podpowie... no może jeszcze " W sieci".

Dama i takie słowa :oops:
A pisać będę co chce i kiedy chce.
A polityki w moim wpisie żadnej nie ma. Zresztą zakaz dotyczy współczesnej polskiej polityki.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.02.2014 19:19

Ceremonia otwarcia niczego sobie :)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 07.02.2014 19:19

Kiepura napisał(a):
ynka napisał(a):Było by lepiej, jakbyś nie zabierał głosu w tym temacie, bo g... wiesz... wiesz tyle co zjesz, albo wiki Ci podpowie... no może jeszcze " W sieci".

Dama i takie słowa :oops:
A pisać będę co chce i kiedy chce.
A polityki w moim wpisie żadnej nie ma. Zresztą zakaz dotyczy współczesnej polskiej polityki.

Damą to ja jestem jak rozmawiam z gentlemenem...
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 07.02.2014 19:20

Otwarcie naprawdę super-bez kiczu,
a hymn Rosyjski jest naprawdę piękny .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2014 19:21

anakin napisał(a):Pewnie. :D
7. :mrgreen:

3.
Kowalczyk- 2, Stoch- 1.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.