napisał(a) GSM » 27.07.2014 16:10
Jaki atak...otóż realisto powtarzasz te bzdury po raz kolejny,a przecież nie możesz nie wiedzieć,że Polska niepodległa znaczy suwerenna gospodarczo oraz politycznie czego de facto nie ma( i o czym pośrednio mówią sami politykierzy kiedy myślą,że nikt ich nie podsłuchuje).Czyli to ty grasz na emocjach uprawiając propagandę ,w tych masowo zakładanych przez siebie tematach.Ja po prostu uważam,że największe zagrożenie dla ludzi i państw to reżim oligarchii w postaci kontrolowanych przez takie osoby oraz instytucje banków,koncernów,korporacji,organizacji co przekłada się na światowy system gospodarczy oraz polityczny wyznaczający poziom i bezpieczeństwo naszego życia.Piramida władzy powinna iść od dołu do góry,a nie być narzucana ze szczytu
Domeną demokracji jest pluralizm,jeżeli ktokolwiek z nim walczy,agresywnie wpychając w obieg jedynie słuszną rację ,nie ma z nią nic wspólnego
Co do propagandy blaugrano to ona jest wszędzie,ale ważne aby było przynajmniej kilka niezależnych od siebie ośrodków pokazujących różne punkty widzenia.Bo to pomaga zachować umysł w kondycji i być bardziej świadomym poprzez chłodną analizę tych rodzajów pijaru/propagandy pomagających wyciągać WŁASNE wnioski czyli nie wierzyć z góry nikomu.Inaczej bezrefleksyjnie zatracimy się będąc prowadzonymi na sznureczkach owcami
Jestem przeciwnikiem internacjonalizmu/globalizmu/bolszewizmu który rozmywa człowieka i zdrowe naturalne wartości.Nie służy to żadnemu narodowi ani jego obywatelom.Jestem za interesem narodowym i pragmatyczną współpracą podmiotowych państw których władze służą wyłącznie interesowi obywateli/racji stanu
P.S. Napisałem to po raz setny,ale nie mogę inaczej skoro ciągle "prosicie" o taką formę wytłumaczenia poprzez regularne mówienie mi kim jestem i kto mnie prowadzi.Wystarczy podać swoje przemyślenia albo polemizować z moimi,a będzie zdrowiej