Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krym jak Kosowo?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.04.2014 11:52

jara napisał(a):A do którego roku życia biorą?

A to zależy ile dasz :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 25.04.2014 12:11

weldon napisał(a):
jara napisał(a):A do którego roku życia biorą?

A to zależy ile dasz :D

Ale żeby wzięli czy żeby nie wzięli? :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.04.2014 12:34

Jak kasę, to ja mogę brać bez względu na wiek ;)

A tak swoją drogą, to jak ostatnio byłem w WKU, to się okazało, że jestem ... listonoszem.

Ciekawe, ale w przypadku wyłączenia netu i sieci komórkowych to, oczywiście obok gołębi pocztowych, może się okazać dość ważna fucha :?

Mam nadzieję, że mi chociaż jakiś rower dadzą :roll:

:D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 25.04.2014 13:23

Listonosz ? Niezła fucha. Ja jestem dyplomowaną siostrą PCK.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.04.2014 13:49

Ciesz się, że nie jesteś w orkiestrze.

Ci, w razie czego, mają prze...fajdane 8)
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 25.04.2014 14:17

Vjetar napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj widziałem się z Tonym i stwierdził, że jeszcze nigdy nie było takiego ruchu na gdyńskim niebie. Ma po sąsiedzku wojskowe lotnisko, Formoza też nie schodzi se swoich pontonów.

A Putin robi swoje. :evil:

To samo obserwuje na EPGD.

Ostatnio latają po kilka razy dziennie (F-16, MiG-29, Su-22).
Wczoraj odwiedził nas France Air Force - transportowiec - pewnie w związku z planowanym przylotem kolegów do Malborka.
Cztery myśliwce Rafale i ok. 60 żołnierzy - będą stacjonować w 22. Bazie Lotnictwa Taktycznego w Malborku.

A Schleswig-Holstein tam gdzieś do Was przypadkiem nie wpłynął?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.04.2014 14:59

Only Крузенштерн 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.04.2014 15:31

Tomasz W napisał(a):
Vjetar napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj widziałem się z Tonym i stwierdził, że jeszcze nigdy nie było takiego ruchu na gdyńskim niebie. Ma po sąsiedzku wojskowe lotnisko, Formoza też nie schodzi se swoich pontonów.

A Putin robi swoje. :evil:

To samo obserwuje na EPGD.

Ostatnio latają po kilka razy dziennie (F-16, MiG-29, Su-22).
Wczoraj odwiedził nas France Air Force - transportowiec - pewnie w związku z planowanym przylotem kolegów do Malborka.
Cztery myśliwce Rafale i ok. 60 żołnierzy - będą stacjonować w 22. Bazie Lotnictwa Taktycznego w Malborku.

A Schleswig-Holstein tam gdzieś do Was przypadkiem nie wpłynął?

Był pod koniec zeszłego roku...i odpłynął w styczniu.

:oczko_usmiech:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 02.05.2014 20:44

No i mamy prawdziwa rzeź.W Odessie faszystowscy bojownicy urządzili sobie polowanie,a następnie spalili w budynku kilkadziesiąt osób(podobno wiele z ofiar to ludzie starsi którzy się w tym budynku schowali).Najpierw doszło w mieście do bitwy zwolenników federalizacji z przeciwnikami,ale najgorsze zaczęło się później.Jak nic,będą miały miejsce czystki i albo masakryczna,ale udana pacyfikacja,albo wojna domowa
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2014 21:09

Pracownika KGB prosimy o uspokojenie się :wink:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 02.05.2014 21:18

...a ja ci mówię,że to przełomowe dni

Oświadczenie Prezesa Kongresu Nowej Prawicy w/s sytuacji na Ukrainie

We wschodniej i na południowej Ukrainie wrze. Odpowiedzialny za to jest niewątpliwie Prezydent Federacji Rosyjskiej. W sprawie Krymu postąpił słusznie, osiągnął sukces – i najwyraźniej uznał, że może teraz wyciągnąć jakieś dodatkowe korzyści.
Nikt nie chciał umierać za Wolne Miasto Gdańsk gdy 90% jego mieszkańców chciało przyłączenia do III Rzeszy – i nikt nie chce umierać za Autonomiczną Republikę Krymu gdzie 95% glosujących chciało przyłączenia do Federacji Rosyjskiej. Gdy jednak III Rzesza zaatakowała Polskę, niechętne wojnie państwa Zachodu jednak wojnę wypowiedziały.
Dziś jest gorzej. Zarówno w Waszyngtonie, jak i w Brukseli istnieją potężne siły pragnące wojny – głównie dlatego, by ukryć gospodarczą katastrofę i nadciągające bankructwo tych państw. O czym otwarcie mówił już w 2011 roku p.Jacek Rostowski po powrocie z Brukseli.
Jakakolwiek ingerencja Moskwy na Ukrainie może zostać uznana za casus belli. Państwa NATO niemal jawnie się do niej szykują, przede wszystkim nasilając iście goebbelsowską propagandę, wprowadzając amerykańskie okręty na Morze Czarne i samoloty w rejon Nadbałtyki. Dochodzą coraz liczniejsze sygnały, że władze III Rzeczypospolitej wysyłają rezerwistom wezwania do WKU. Rację może mieć p.Arseniusz Jaceniuk, samozwańczy premier z Kijowa, że „nadchodzi dziesięć decydujących dni, najbardziej niebezpiecznych w historii”.
Kongres Nowej Prawicy wzywa władze III RP by nie mieszały się w ten konflikt. Żadne z państw NATO nie zostało przez nikogo zaatakowane, nie mamy więc żadnych zobowiązań traktatowych – i nie mamy interesu, by wtrącać się w wewnętrzne sprawy naszego sąsiada. To nie nasza wojna. Domagamy się ogłoszenia désintéressement i prowadzenia polityki ścisłej neutralności.

Janusz Korwin-Mikke

Jeżeli Rosja wkroczy na Ukrainę,to pewnie USA zaczną bombardować Syrię.Iran bezpośrednio zagrożony wtedy będzie(w Iraku również coraz bardziej intensywna rebelia "tych samych" terrorystów co i w Syrii),a Chiny stać z boku nie mogą ,gdy dostawy surowców niepewne, potężny bajzel coraz bliżej Azji Środkowej ,a kolejne nowe US bazy(Filipiny) pod domem.Władcy świata piszczą z rozkoszy...

Te teksty na temat systemu finansowego wiele mówią o skali problemu http://independenttrader.pl/211,czym_je ... zenie.html

http://independenttrader.pl/212,kiedy_z ... olara.html

Nic nowego w sumie:pierwsza i druga wojna światowa również z podobnych powodów były organizowane.Co zresztą rzeczowo analizował Antony Sutton w swoich książkach i wywiadach.Teraz istnieje broń atomowa,będąca jedynym czynnikiem jako tako hamującym zapędy
Ostatnio edytowano 03.05.2014 08:36 przez GSM, łącznie edytowano 1 raz
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.05.2014 08:35

weldon napisał(a):Ciesz się, że nie jesteś w orkiestrze.

Ci, w razie czego, mają prze...fajdane 8)

Ja jestem w orkiestrze... Saksofon altowy... ;) chociaż mundurowej jeszcze nie zaliczyłem... ;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.05.2014 10:10

GSM napisał(a):...a ja ci mówię,że to przełomowe dni

Oświadczenie Prezesa Kongresu Nowej Prawicy w/s sytuacji na Ukrainie
Dziś jest gorzej. Zarówno w Waszyngtonie, jak i w Brukseli istnieją potężne siły pragnące wojny.....Jakakolwiek ingerencja Moskwy na Ukrainie może zostać uznana za casus belli. Państwa NATO niemal jawnie się do niej szykują, przede wszystkim nasilając iście goebbelsowską propagandę, wprowadzając amerykańskie okręty na Morze Czarne i samoloty w rejon Nadbałtyki. Dochodzą coraz liczniejsze sygnały, że władze III Rzeczypospolitej wysyłają rezerwistom wezwania do WKU.
Janusz Korwin-Mikke

Nikt nie zabroni idiocie pleść farmazonów.
Ja wolę fakty. NATO zaatakuje Rosję?, ale czym ? Żeby za długo się nie rozwodzić. Np. Niemcy mają 250 czołgów, Francja około 200, Włochy 150, UK 250. Czyli wszystkie te główne natowskie państwa razem wzięte mają tyle czołgów co taka potęga militarna jak Polska, która ma ok 1000 czołgów. Taką siłą to rzeczywiście przestraszymy Rosję z jej 20 tys. czołgów, żeby nie wspomnieć o 3 tys głowic jądrowych i jeszcze paru innych wojennych zabawkach.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.05.2014 10:24

realista2 napisał(a): przestraszymy Rosję z jej 20 tys. czołgów, żeby nie wspomnieć o 3 tys głowic jądrowych i jeszcze paru innych wojennych zabawkach.

Za to marzeniem Rosji jest odciąć się od świata i rynków zbytu radioaktywnym pasem martwej ziemi chronionej lufami 20 tysięcy czołgów, gdzie towariszczi swobodnie będą mogli się nadal bawić swoimi wojennymi zabawkami przerzucając je nad rdzewiejącymi ropo i gazociągami i maszerując, maszerując, maszerując ... w kółko ;)

sviva napisał(a):Ja jestem w orkiestrze... Saksofon altowy... ;) chociaż mundurowej jeszcze nie zaliczyłem... ;)

Znaczy: wszystkie się rozebrały? :D
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 03.05.2014 10:46

Też uważam,że obecnie nie zaatakują bezpośrednio Rosji,ale Syrię już mogą,a do tego masowe zbrojenia Gwardii Narodowej i innych bojówek oraz jakieś kontyngenty na zachodzie Ukrainy co również jest elementem walki.Oprócz tego,odcięcie gospodarcze państw UE od Rosji na rzecz koncernów z USA i w przyszłości połączenie USA z UE w jedno wspólne imperium.

Kilka zdjęć ludzi spalonych w Odessie.Wrzucam w formie linków, jak ktoś chce sobie zerknąć bo niezbyt przyjemne widoki

https://pp.vk.me/c620122/v620122773/382 ... 1KzpEA.jpg

https://pp.vk.me/c620122/v620122773/381 ... igRhSQ.jpg

https://pp.vk.me/c620122/v620122773/383 ... D_zGnQ.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone