Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krym jak Kosowo?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.03.2014 18:53

Może jednowymiarowo, ale nie fanatycznie, za to pragmatycznie i całkiem egoistycznie.
Po co nam ta Ukraina ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.03.2014 19:00

realista2 napisał(a):Po co nam ta Ukraina ?

Idąc w głąb Ukrainy, ale tylko do granic 1772 roku, przez to samo nie uznajemy rozbiorów i głosząc samostijność na tych ziemiach, jakby poprawiamy błędy naszych przodków. Chcemy dać [Ukrainie] możliwość samookreślenia i rządzenia się przez własny naród.

Postawiłem na kartę, żeby coś zrobić na przyszłość dla Polski, choć takim sposobem osłabić możliwości przyszłej, potężnej Rosji, i jeśli się uda, dopomóc [w] stworzeniu Ukrainy, która będzie zaporą między nami i Rosją, i na długie, długie lata nie będzie nam groźna … Ale w tym sęk, czy ta Ukraina powstanie, czy ma dostatecznie sił i ludzi, żeby się stworzyć i zorganizować, bo przecież wiecznie tu siedzieć nie możemy.

Swoją drogą ciekawa jest etymologia nazwy Ukraina ;)
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 11.03.2014 19:28

bluesman napisał(a):
GSM napisał(a):Tak jak napisałem wcześniej, jesteś nastawiony fanatycznie jednowymiarowo(a rzeczywistość jest bardzo bardzo...wielowymiarowa i złożona) ,więc trudno jest polemikę prowadzić z kimś prezentującym takie podejście.W dodatku niektóre twoje komentarze są trochę absurdalne i przedszkolne jak z tymi agentami,nazwiskami,narodowością.Nie tylko w tym wątku zresztą

Wcześniej mocarstwo regionalne Rosja walcząc o niepodległość Polski doprowadziło do jej likwidacji w wyniku 3 rozbiorów.
A 17 września 1939 Rosja broniąc niepodległości Polski ją zaatakowała z dobrego serca
i walcząc o prawo Polaków do samostanowienia Polskę zlikwidowała :!: :roll:
Tak samo Sowiety broniły niepodległości Finlandii w 1939, Litwy, Łotwy, Estonii w 1940, Węgier w 1956, Czechosłowacji w 1968, Afganistanu w 1979, itd...

??? Gdzie tu fanatyzm ? raczej stwierdzenie pewnych faktów .........

Przecież ja to wszystko wiem,tylko co w związku z tym?.Lednice tak tutaj,jak w wątku o wojnach bałkańskich atakuje oskarżeniami kiedy ktoś napisze coś co on odbiera na swój specyficzny sposób.Polemika musi polegać na wyrażaniu własnego zdania do którego druga strona się odnosi również konstruktywnie wykładając swoje(ze wzajemnym zrozumieniem idei dyskusji).Nie może to być "walka o coś", gdzie ten kto więcej napisze i jego słowo padnie na końcu ten...wygrał :roll: .Jedynie słuszne racje nie istnieją
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2014 19:37

GSM napisał(a):.Jedynie słuszne racje nie istnieją

To ciekawe, bo wcześniej twój obraz świata był raczej mało skomplikowany :roll:

Wcześniej GSM napisał:

GSM napisał(a):Ja osobiście cenię Putina bo to gość pronarodowy,przeciwnik bolszewizmu(czyli globalizmu) i cieszy mnie również,że tacy sami ludzie posiadają obecnie władzę w Chinach.Dzięki temu intensywnie współpracując są w stanie choć trochę powstrzymywać psychopatów chcących podbijać świat

soczi-2014-t44388-30.html#p1337690

Ci psychopaci to USA i UE, czyli także Polska, czyli my :roll:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 11.03.2014 19:47

Ci psychopaci to prywatni właściciele znacznej części świata czyli oligarchowie jak z Ukrainy tylko miliony razy potężniejsi.Skoro ktoś może być dyktatorem jak np.Husajn to tak samo mając pieniądze i poprzez nie zdobywając wpływy,władzę można posiadać kontrolę nad całymi państwami w wyniku umieszczania na stanowiskach podległych marionetek.Coś w tej kwestii mówił także wspominany już przeze mnie Paul Craig Roberts http://forsal.pl/artykuly/774500,paul-c ... zenia.html

Taki FED kreujący od 1971 dolarowy system finansowy oparty na długu i spekulacji nie jest nawet własnością rządu USA tylko szeregu prywatnych banków i tym podobnych instytucji
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 11.03.2014 21:06

Lednice napisał(a):Zaprzeczasz faktom, o których napisałem,

towarzyszu z web-brygady :?:

Mniej emocji a więcej argumentów.
Po raz kolejny zaapeluję do Ciebie- zacznij pisać na temat, bo zaczynam się obawiać, że za chwilę twoim argumentem stanie się potop szwedzki (rozbiory Polski już były) :oczko_usmiech:

Lednice, postaraj się aby twoje obsesje nie narobiły burdelu. w kolejnym wątku.

Jeśli będziesz musiał mi odpisać, to staraj się pisać na temat.

Pzdr
Miłego wieczoru
Ostatnio edytowano 12.03.2014 09:48 przez baunty, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2014 21:17

Czemu prowokujesz :?:

Znowu szukasz rozróby :!:

Bez odbioru :roll:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 12.03.2014 07:44

Lednice napisał(a):Czemu prowokujesz :?:

Znowu szukasz rozróby :!:

Bez odbioru :roll:

Lednice ma rację. Im więcej w tym co mówimy emocji tym dalej jesteśmy najczęściej od prawdy.

Świetnie ujął to Raczkowski poniżej :wink:

Obrazek

Mam nadzieję, że Janusz nie da mi czerwonej kartki za zbytnie upolitycznienie wątku :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.03.2014 08:32

Tomasz W napisał(a):Mam nadzieję, że Janusz nie da mi czerwonej kartki za zbytnie upolitycznienie wątku :mrgreen:

Spoko :wink: Hymn geodezji :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.03.2014 11:38

G S M

Czemu usunąłeś hymn pochwalny dla Putina i kierującego Chinami ????

PRZYPADEK ? szkoda, Że nie zacytowałem za sam ten usunięty tekst jesteś dla mnie nikim ...........................
Ostatnio edytowano 12.03.2014 14:34 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.03.2014 11:47

Janusz Bajcer napisał(a):
Tomasz W napisał(a):Mam nadzieję, że Janusz nie da mi czerwonej kartki za zbytnie upolitycznienie wątku :mrgreen:

Miałem nie pisać ale napiszę. Czy to nie jest OT? Gdzie strażnicy forum? Czy tu się pisze o geodezji?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.03.2014 12:04

Bocian napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Miałem nie pisać ale napiszę. Czy to nie jest OT? Gdzie strażnicy forum? Czy tu się pisze o geodezji?

Dziwne....... na wątku rowerowym pisałeś o biegach, jak nie było to OT. to co ???
Pilnujesz tych co pilnują sam siebie nie pilnując ???
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.03.2014 12:56

ACandrzej napisał(a):Tu się toczy dyskusja o nocnej jeździe, a on o trójkątach.
Czy ten czlowiek naprawde musi wszedzie wtrącać swoje 3 grosze?
Czy tak ma wyglądać idea cromaniactwa by Bocian?

Czekam na reakcję strażników po prostu. Rozumiem, że reakcje powinny dotyczyć wszystkich, nieprawdaż?
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 12.03.2014 13:30

ACandrzej napisał(a):Tu się toczy dyskusja o nocnej jeździe, a on o trójkątach.
Czy ten czlowiek naprawde musi wszedzie wtrącać swoje 3 grosze?
Czy tak ma wyglądać idea cromaniactwa by Bocian?

Nie odbierz tego jako czepianie się, ale dlaczego zwracasz uwagę tylko na jednego z userów?

Poczytaj wpisy innych, dużo kwiatkow zobaczysz.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.03.2014 14:15

.
Ostatnio edytowano 12.03.2014 21:10 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone