Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kraków-okolice Sibenika moja trasa....doradźcie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malagosa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 23.07.2008 15:51

jdubowski - rozumiem że to ostatnie zdanie dotkneło cię szczególnie, w trzy dni dwa razy się pokłócilismy - gorzej niż małżeństwo z 10 letnim stażem! ;)

Wiem że tiry jeżdżą autostadami i też pamietam, jak mijałam się w Kapeli z tirem.
Więc zmyśliłam sobie ten znak z przekreślonym samochodem z przyczepą? W tym roku juz tego nie sprawdzę. Może w przyszłym...
edo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edo » 23.07.2008 16:32

malagosa napisał(a):Wiem że tiry jeżdżą autostadami i też pamietam, jak mijałam się w Kapeli z tirem.
Więc zmyśliłam sobie ten znak z przekreślonym samochodem z przyczepą? W tym roku juz tego nie sprawdzę. Może w przyszłym...

Nic nie zmyśliłaś, to był znak zakazujący wjazdu do tunelu z własną żywnością :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.07.2008 16:44

malagosa napisał(a):Wiem że tiry jeżdżą autostadami i też pamietam, jak mijałam się w Kapeli z tirem.

A na filmiku w tunelu widziałaś auto z przyczepą turystyczną :?:
To nie fotomontaż :lol:
Skoro mogą wjechać w tunel tiry i ciężarowe auta z przyczepą , to dlaczego nie mogą tam wjechać auta osobowe z przyczepą :?:
Zapewniam Cię że mogą , bo jechałem już tunelami Mala Kapela i Sveti Rok kilkakrotnie i auta z przyczepą widziałem.

A w 2000 roku jechałem do Chorwacji ze znajomym, który ciągnął za soba przyczepę i bez problemu przejechał tunelem Učka
Tunel ten jest płatny i przyczepy też mogą do niego wjechać jak widać na załączonym obrazku

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.07.2008 17:01

malagosa napisał(a):Więc zmyśliłam sobie ten znak z przekreślonym samochodem z przyczepą? W tym roku juz tego nie sprawdzę. Może w przyszłym...

Wygląda no to, że tak bo ja znaku z przekreśloną przyczepą przed Kapelą nie widzę

Obrazek

Ps. My tu gadu-gadu , a slimaka który zadał pytanie nie widać :wink:
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 23.07.2008 17:16

malagosa napisał(a):jdubowski - rozumiem że to ostatnie zdanie dotkneło cię szczególnie, w trzy dni dwa razy się pokłócilismy

Nie zauważyłem żadnej kłótni, a jedynie udzielanie przez ciebie "trafnych inaczej" rad odnosnie omijania autostrad w Słowenii połączone z moją próbą wyprostowania twoich sugestii narażających na koszty tych co się do nich zastosują.

malagosa napisał(a):Więc zmyśliłam sobie ten znak z przekreślonym samochodem z przyczepą?

No wygląda że zmyśliłaś albo ci się po prostu przywidział.
Nikt z forumowiczów poza tobą tego znaku tam nie zobaczył...

malagosa napisał(a): W tym roku juz tego nie sprawdzę. Może w przyszłym...

Tylko nie pisz potem "w zeszłym roku był, a teraz go zdjęli" ;)

Tu jest zdjęcie z 02.07.2008, widać nawet samochód z przyczepą (powiększenie po kliknięciu):

Obrazek

Tu masz wycinek ze znakami:

Obrazek

Najprawdopodobniej znak zabraniający zmniejszania odstępu poniżej 100m (po prawej u góry) wzięłaś za zakaz wjazdu dla pojazdów z przyczepami...
Ostatnio edytowano 23.07.2008 17:34 przez jdubowski, łącznie edytowano 1 raz
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 23.07.2008 17:32

edo napisał(a):Nic nie zmyśliłaś, to był znak zakazujący wjazdu do tunelu z własną żywnością :wink:

Dobre ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.07.2008 19:06

jdubowski napisał(a):
edo napisał(a):Nic nie zmyśliłaś, to był znak zakazujący wjazdu do tunelu z własną żywnością :wink:

Dobre ;)

Zgadza się - Leon pisał , że puszek nie wolno przewozić :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Kraków-okolice Sibenika moja trasa....doradźcie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone