Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2025

Można zgłosić do konkursu jedno, dwa lub trzy zdjęcia wykonane w Chorwacji (niekoniecznie w tym roku). Udział w konkursie tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 07.03.2026 02:06

Proszę wdzięcznie Organizatorów KONKURSU o przesunięcie terminu nadsyłania zdjęć.
Są ludzie, którzy zwiedzają Cro do końca września, albo października.
Nie jesteśmy w stanie wysłać zdjęć będąc w podróży.
Dziwicie się, że mało zdjęć do konkursu??? Dajcie czas na ochłonięcie i wybranie naprawdę dobrych fot.
Moim zdaniem listopad jest dobrym miesiącem do rozpoczęcia konkursu.
Pozdrawiam.
K.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 07.03.2026 09:27

To nie termin zgłoszeń jest problemem. Przecież można zgłosić zdjęcia wykonane rok wcześniej...

Problemem jest atmosfera wokół konkursu w ciągu wielu ostatnich lat. Absurdalne zapisy o anonimowości, o zakazie publikacji przed konkursem, śledzenie tych, którzy tenże zakaz złamali, awantury o proporcje zdjęć, o niesprawiedliwe wyniki, o głosowanie na znajomych, teraz o to, że wygrał ktoś, kto nie udziela się na forum.

Fatalne świadectwo wystawiamy sobie my, forumowicze, takimi g...burzami. W rezultacie z konkursu rezygnują nawet ci, którzy od wielu lat zdjęcia zgłaszali. Zresztą nie chodzi tylko o konkurs.

Platforma zdycha głównie przez facebooka czy blogi. Ale nie pomaga trwająca niemal bezustannie walka o pierdoły. Ktoś pisze o organizuje alternatywny zlot czy wyjście w góry, ktoś śmiał wyrazić opinię o tym, że woli Grecję, ktoś inny stwierdził, że wcale nie jest tak tanio - wszystko jest powodem do żałosnej klawiszowej napier...lanki. Od lat.

Aha, w utrzymaniu forum przy życiu nie pomaga strona główna. Wciąż na niej w dziale AKTUALNOŚCI (sic!) wisi dumnie informacja, że właśnie podpisano umowę na budowę mostu na Peljesac czy zaostrzeniu kar drogowych od 2019 roku... Czy to ma przyciągnąć nowych forumowiczów? Rozumiem, że nie ma kto tych aktualności zamieszczać, ale może w takim razie wywalić to z głównej?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.03.2026 16:06

Już napisałem kiedyś, że w konkursie liczą się zdjęcia z wybrzeża. Wysłałem kiedyś zdjęcia z Imotski to była dla mnie porażka. Prawie nikt na to nie głosował. Morskiego podziwiam bo znamy się osobiście, że ma jeszcze siłę i chęć żeby mu się chciało.
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 10.03.2026 09:54

Katerina napisał(a):Proszę wdzięcznie Organizatorów KONKURSU o przesunięcie terminu nadsyłania zdjęć.
Są ludzie, którzy zwiedzają Cro do końca września, albo października.
Nie jesteśmy w stanie wysłać zdjęć będąc w podróży.
Dziwicie się, że mało zdjęć do konkursu??? Dajcie czas na ochłonięcie i wybranie naprawdę dobrych fot.
Moim zdaniem listopad jest dobrym miesiącem do rozpoczęcia konkursu.
Pozdrawiam.
K.

Termin rozpoczęcia konkursu nie zależy ode mnie, tylko od cyklu wydawniczego kalendarza. Być może dało by się trochę go przesunąć, ale na pewno nie na listopad, bo kalendarz musi być zaprojektowany, wydrukowany i rozesłany przed świętami Bożego Narodzenia.
Regulamin nie narzuca żadnych ograniczeń na datę wykonania zdjęcia, więc w ostateczności można zgłosić zdjęcia do następnej edycji konkursu.

pozdrav K
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 10.03.2026 10:04

Krzychooo napisał(a):Problemem jest atmosfera wokół konkursu w ciągu wielu ostatnich lat. Absurdalne zapisy o anonimowości, o zakazie publikacji przed konkursem, śledzenie tych, którzy tenże zakaz złamali, awantury o proporcje zdjęć, o niesprawiedliwe wyniki, o głosowanie na znajomych, teraz o to, że wygrał ktoś, kto nie udziela się na forum.

Fatalne świadectwo wystawiamy sobie my, forumowicze, takimi g...burzami. W rezultacie z konkursu rezygnują nawet ci, którzy od wielu lat zdjęcia zgłaszali. Zresztą nie chodzi tylko o konkurs.

Platforma zdycha głównie przez facebooka czy blogi. Ale nie pomaga trwająca niemal bezustannie walka o pierdoły. Ktoś pisze o organizuje alternatywny zlot czy wyjście w góry, ktoś śmiał wyrazić opinię o tym, że woli Grecję, ktoś inny stwierdził, że wcale nie jest tak tanio - wszystko jest powodem do żałosnej klawiszowej napier...lanki. Od lat.

Zapis o anonimowości jest w regulaminie od pierwszej edycji konkursu i przez wiele lat nie było z tym problemów. Dopiero niedawno stał się pretekstem do g...burzy. Moim zdaniem konflikty są bardziej znakiem obecnych czasów, a powód do napier...lanki zawsze się znajdzie.

Z drugiej strony jestem otwarty na argumenty i jeśli ktoś mnie przekona, mogę ten zapis usunąć, choć nie bardzo wierzę, że to spowoduje cudowne oczyszczenie atmosfery wokół konkursu i na całym forum.

pozdrav K
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 10.03.2026 22:07

Moim zdaniem zapis powinien zostać, aby była jako taka anonimowość przy wstawianiu zdjęć do konkursu, a co i jak użytkownicy robią i komunikują się między sobą celem lobbowania dla własnych zdjęć tego raczej nie uniknie się i może lepiej nie wiedzieć. Należy tylko wierzyć, że nie ma wśród konkursowiczów kumoterstwa i konszachtów, i że wszyscy głosując kierują się tylko i wyłącznie własnym gustem. Konkurs jest nasz, wewnętrzny forumowy, nagrodą jest tylko i wyłącznie miejsce na kartce kalendarza, na szczęście nie wchodzą w grę żadne inne profity finansowe i materialne, więc raczej nie ma o co kruszyć kopii. Nie uwłaczając oczywiście ani autorowi konkursu i wykonawcy kalendarza, a także osobom uczestniczącym w konkursie.
Ważne, że na koniec tego konkursu każdy chętny może nabyć kalendarz i cieszyć oko przez cały rok widokami z Chorwacji.
PS. Mój najlepszy wynik w konkursie to 13 miejsce (!!!), załapałem się na zbiorowy kolaż na okładce kalendarza. Też cieszy.
Poza tym jednym wynikiem moje zdjęcia zazwyczaj są w ogonie stawki.
Poprzednia strona

Powrót do Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" - wyniki głosowania

Konkurs fotograficzny "Moja Chorwacja" 2025 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone