Nie wstydzą się gotować, wręcz przeciwnie, są z tego dumni, bo lubią jeść to, co sami przyrządzą na swój sposób.
I nie mają z tego powodu kompleksów.
Mistrzami oszczędzania są Czesi, przy nich Polacy są bardzo rozrzutni.

wikol napisał(a):Oczywiście są wyjątki ale mówie tutaj o statystycznym Kowalskim, który całe życie jeździł nad Bałtyk a chce spróbować coś innego.
.png)
wikol napisał(a):Polak jest bardzo biedny więc będzie jeździł z wałówką przez pół Europy / może coś od ojców dostanie ze wsi na drogę /, będzie wiózł te żarcie byle być jak najtaniej nad adriatykiem. Więc dla nas wakacje w Chorwacji to jest luksus. Dla Niemca to żaden luksus więc nie będzie woził żarcia.
No ale nic, bądźmy dumnymi patriotami naszego kraju, bo z dumy na pewno przeżyjemy w Europie !!!
.png)
.png)
.png)
wikol napisał(a):Co z tego że w kalendarzu wyjazdów są może nowsze auta Polaków skoro 70% z nich kupionych jest na kredyt?
Oni nie są właścicielami tych wozów tylko bank.
Statystyczny Niemiec nie jest zadłużony lub bardzo mało, Polak zadłużony po uszy..tym się różnimy.
Jaki odsetek Polaków jeździ do Chorwacji samochodem ?
Zapewniam Cie że bardzo nikły.
.png)
wikol napisał(a):Co z tego że w kalendarzu wyjazdów są może nowsze auta Polaków skoro 70% z nich kupionych jest na kredyt?
Oni nie są właścicielami tych wozów tylko bank.
Statystyczny Niemiec nie jest zadłużony lub bardzo mało, Polak zadłużony po uszy..tym się różnimy.
Jaki odsetek Polaków jeździ do Chorwacji samochodem ?
Zapewniam Cie że bardzo nikły.
.png)
Piteroo napisał(a):Hmm, proponuje zobaczyć temat pod tytułem kalendarz wyjazdowy, można tam zobaczyć na ile i jakim wozem jedzie statystyczny biedny Polak, kuwa ludzie nie róbmy sami z siebie dziadów:-)
każdy z nas był lub jedzie do Cro czyli go stać prawda?
.png)
kryniu88888 napisał(a):edwardbarba napisał(a):Witam!Opłaty drogowe +paliwo=1500,zakwaterowanie 10euro*2 osoby*14 dni=1120,zostało 1380 na przeżycie.nie było tragedii,wzięliśmy ze sobą trochę spożywki na początek,żeby od razu nie lecieć do sklepu.Nie żyłowaliśmy sobie na piwo,czy lody,a do restauracji chodziliśmy co drugi dzień!Pozdrawiam!
możesz napisać, gdzie znalazłeś kwaterę za 10 EURO ???
Może w Kołobrzegu ?
Przepraszam za złośliwość ale cena dla mnie jest mało realna ...
.png)
wikol napisał(a):Polak jest bardzo biedny
.png)
Lednice napisał(a):No, jak chodzili co drugi dzień do restauracji popracować na zmywaku w zamian za darmową pizzę, to może to być prawda
.png)
Piteroo napisał(a):Hmm, proponuje zobaczyć temat pod tytułem kalendarz wyjazdowy, można tam zobaczyć na ile i jakim wozem jedzie statystyczny biedny Polak, kuwa ludzie nie róbmy sami z siebie dziadów:-)
każdy z nas był lub jedzie do Cro czyli go stać prawda?
Można jechać do cro nawet za grosze, auto lpg, wyjazd do rijeki najlepiej z południowego zachodu, namiot, słoiki znjedzeniem.
Można jechać za 15 albo więcej koła.
kwestia fantazji,
i nie mam nic przeciwko słoikom, jeździe na opale, a nie sory w sumie miało być o lpg, więc jeździe na lpg, spaniu w namiocie, każdy lubi to na co pozwalają mu fundusze.
.png)