Miejscowi by zlinczowali sklepikarza.
Ale jak miejscowość jest oblegana przez "letników", to ceny się podwyższa dla nich przy plaży, a miejscowi kupują np. w Lidlu
Czy Konzum jest tani
raczej do najtańszych nie należy
.png)
pepermint napisał(a):Witam
czy Konzum to w miarę tani sklep? Jedziemy na wyspę Pasman i własnie odkryłam, że Konzum tam jest.
Jeśli ceny nie są w nim zaporowe to dużą część jedzenie moglibyśmy tam kupować.
.png)
Rafal.K. napisał(a):marcgrzy napisał(a): napisał
Podam po raz któryś swój przykład. Rodzina 3 osobowa + pies ( 5E dodatkowo za noc ). Pobyt w Cro w tym roku 10 noclegów, w drodze powrotnej 3 dniowe zwiedzanie Austrii ( hotel 30E od osoby z wyżywieniem) . Samochód Skoda OCtavia 1,4 TSI . Całkowity koszt wyjazdu ( droga, opłaty drogowe, hotele, apartament, pobyt, wyzywienie - nie wiozłem swojego, rakijka, winko i nawet łódź na 1 dzień ) wyniósł mnie 6600 zł . Z czego w Austrii wydałem 480E. W sumie 12 noclegów. Wychodzi 2200 zł/ osobe /, czyli około 180 zł/ dobe na osobe.
Może jak mam jakieś przekłamanie bo jeżdze zawsze końcem czerwca i wtedy jest taniej??
magdach7 - dzięki za poparcie
Jeśli możesz to podaj trochę więcej szczegółów, ponieważ z tego co piszesz na sam pobyt w Chorwacji 3 osobowej rodziny + pies wydałeś około 4600zł. Odliczając podróż (paliwo i winiety), zakwaterowanie to na życie nie pozostaje zbyt wygórowana suma. Przypuszczam że około 1000 zł na 3 osoby na cały pobyt w Chorwacji.
.png)
.png)
Wojteksw napisał(a):pepermint napisał(a):Witam
czy Konzum to w miarę tani sklep? Jedziemy na wyspę Pasman i własnie odkryłam, że Konzum tam jest.
Zobacz sam, gazetka http://www.konzum.hr/Akcije/Katalozi/Ka ... .-00-00-00

magdach7 napisał(a):Wojteksw napisał(a):pepermint napisał(a):Witam
Zobacz sam, gazetka http://www.konzum.hr/Akcije/Katalozi/Ka ... .-00-00-00
My zawsze w Konzumie zakupy robimyto taka Biedronka chorwacka
.png)
.png)
Rafal.K. napisał(a):marcgrzy to są twoje słowa:
Z czego w Austrii wydałem 480E
Teraz zmieniasz zdanie pisząc że wydałeś w drodze w Austrii itd 700zł choć same noclegi kosztowały was 30 euro od osoby. Wiesz już chyba skąd biorą się nieporozumienia co do kosztów wyjazdu. Ja nie jadę pierwszy raz i robię to świadomie wiedząc jakie poniosę koszty, ale osoba która dopiero planuje pierwszy wyjazd i czyta Twój post otrzymuje jednoznaczną informację jaka ta Chorwacja jest tania... a nie jest... i nikt tego nie powinien oczekiwać... i zapewne sam wiesz to najlepiej... Więc bądźmy szczerzy i piszmy realne koszty żeby inni mogli się przygotować na swoje wydatki.
.png)

.png)
Majka12345 napisał(a):Witam ! W samym centrum Pakostane jest Konzum . Znajdziesz go bez problemu koło banku . Obok Konzumu mała piekarnia . Jadąc z Pakostane do Biogradu bardzo duży super market ale cenny kosmiczne .