Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kornati i fish pickniki

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacusd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusd » 01.09.2007 23:07

300 i 250 powariowały te ceny.Czy tak jest wszędzie?Plany robię dopiero na przyszły rok, ale to czyste szaleństwo.W tamtym roku z Trogiru na Soltę płaciliśmy coś koło 150.W przyszłym roku chcieliśmy popłynąć w nowe miejsce.Może ktoś ma pozytywne wrażenia i się nimi podzieli!
Pozdrawiam
Jacek
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 05.09.2007 20:26

Z Murteru statkiem Barbarinec - 250 kun. Co do wrażeń z wycieczki, ja należę do entuzjastów. Mnie ryba, wino i rakija smakowały, widoczki były przepiękne, plaża w lagunie pojemna żeby zmieścić wycieczki z kilku statków, a na słonym jeziorze nie byliśmy. A Telascica i Dugi Otok to nie są Kornati.
Kapitan / sternik Barbarinca jest wielki 8O . Zacumowanie burtą do pomostu szerokości 2 metry w ciasnym porcie Vrulje powaliło mnie na kolana.
mirasio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasio » 07.10.2007 16:34

Na kornatach byłem już 4 razy .Oczywiście zawsze na stateczku RACIC czyli RACZEK.Zawsze było super.Polecam.A gdybyście płyneli pozdrówcie mojego przyjaciela Ante od Mirka z Wałbrzycha.Ante na Raczku częstuje winem ,keksami i wyborną trawaricą.
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 08.10.2007 08:52

mirasio, z jakiej miejscowości płynąłeś?
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 08.10.2007 12:47

Witam,
a ja Wam powiem tak. Płynąłem na fishpicnic na Kornati trzy razy. Pierwszy raz w 1997 - już nie pamiętam za dobrze, ale było ok. Choć wtedy po raz pierwszy w Cro, więc wsztystko było super ;)
Drugi raz rok temu - z Biogradu takim dużym promem Sangulin. Lipa, masówa i w zasadzie tylko dopłynięcie do Telasicy, nic poza tym :(
Kosztowało to wtedy 180 kun bodajże.
Natomiast w tym roku skusiłem się znów, bo znajomi, z którymi byłem, pierwszy raz w Cro, no i tak jakoś popłynąłem. Rejs był z Sukosanu - kosztował 280 kun. Ale uważam, że super i opłacało się. Oprócz dłuuugiej i obfitej wycieczki, był żelazny punkt - Telasica, słone jezioro (tam chyba główną frajdą nie miała być przejżystość wody, ale to, że można się w niej położyć bez ruchcu i nie tonie się) oraz prywatna wysepka właścicieli statku, na której był postój, z posiłkiem. Co Wam będę mówił, było tam po prostu bosko :)
Klimacik jak z bajki :) No i towarzystwo też było super, więc nie narzekam. Po drodze jeszcze wizyta w wiosce rybackiej - no taka prawdziwa wycieczka.
Tak więc reasumując - nie można generalizować. Każdy fishpicnic jest inny i może warto czasem pogrymasić i poszukać, bo niby to samo, a jednak nie:)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
w garażu rozebrany Vulcan 1500 :)
mirasio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasio » 08.10.2007 13:40

No właśnie z tego wszystkiego zapomniałem dodać ,że płynąłem z Murteru
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 08.10.2007 19:53

damiangres napisał(a):Witam,
a ja Wam powiem tak. Płynąłem na fishpicnic na Kornati trzy razy. Pierwszy raz w 1997 - już nie pamiętam za dobrze, ale było ok. Choć wtedy po raz pierwszy w Cro, więc wsztystko było super ;)
Drugi raz rok temu - z Biogradu takim dużym promem Sangulin. Lipa, masówa i w zasadzie tylko dopłynięcie do Telasicy, nic poza tym :(
Kosztowało to wtedy 180 kun bodajże.
Natomiast w tym roku skusiłem się znów, bo znajomi, z którymi byłem, pierwszy raz w Cro, no i tak jakoś popłynąłem. Rejs był z Sukosanu - kosztował 280 kun. Ale uważam, że super i opłacało się. Oprócz dłuuugiej i obfitej wycieczki, był żelazny punkt - Telasica, słone jezioro (tam chyba główną frajdą nie miała być przejżystość wody, ale to, że można się w niej położyć bez ruchcu i nie tonie się) oraz prywatna wysepka właścicieli statku, na której był postój, z posiłkiem. Co Wam będę mówił, było tam po prostu bosko :)
Klimacik jak z bajki :) No i towarzystwo też było super, więc nie narzekam. Po drodze jeszcze wizyta w wiosce rybackiej - no taka prawdziwa wycieczka.
Tak więc reasumując - nie można generalizować. Każdy fishpicnic jest inny i może warto czasem pogrymasić i poszukać, bo niby to samo, a jednak nie:)
pozdrawiam
--
damian

Witam.
A gdzie jest Telasica,chodzi mi o to jezioro zasolone.Dzięki.
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 09.10.2007 06:29

Telasica - na wyspie Dugi Otok, tak mniej więcej na wysokości Biogradu, jak byś wytyczył linię na zachód to by była ta zatoka. Słone jezioro tuż obok niej. Z resztą wygooglaj sobie to Ci powinna jakaś mapa wyskoczyć, albo po prostu GoogleEarth.
pozdrawiam
--
damian
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Kornati i fish pickniki - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone