Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kornati i fish pickniki

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jurek
Cromaniak

Postnapisał(a) Jurek » 06.06.2006 16:03

borboleta napisał(a):Jurek- a moglbys napisac z jakiego biura zalatwiliscie sobie wycieczke na Kornaty z Primostenu?? i ile Was to kosztowalo?? :roll:
Z gory baadzo dziekuje :D

Ja nigdy z biur nie korzystam. Zawsze załatwiam wycieczkę z biegu !! W Primosten na przykład, z placu gdzie stoi fontanna, schodządz schodami w dół, wchodzi się na przedstawiciela właściciela stateczku. Tam załatwiłem wszystko. Płaciłem chyba 160 kun od głowy, chcieli więcej ale się potargowaliśmy. Chorwaci to lubią !!!!!!!!!!!!!!!!

W tym samym miejscu załatwiałem wycieczkę na wodospady KRKa
borboleta
Odkrywca

Postnapisał(a) borboleta » 06.06.2006 16:23

Jurek napisał(a):
borboleta napisał(a):Jurek- a moglbys napisac z jakiego biura zalatwiliscie sobie wycieczke na Kornaty z Primostenu?? i ile Was to kosztowalo?? :roll:
Z gory baadzo dziekuje :D

Ja nigdy z biur nie korzystam. Zawsze załatwiam wycieczkę z biegu !! W Primosten na przykład, z placu gdzie stoi fontanna, schodządz schodami w dół, wchodzi się na przedstawiciela właściciela stateczku. Tam załatwiłem wszystko. Płaciłem chyba 160 kun od głowy, chcieli więcej ale się potargowaliśmy. Chorwaci to lubią !!!!!!!!!!!!!!!!

W tym samym miejscu załatwiałem wycieczkę na wodospady KRKa

160 kun to niezla cena ;) A o wodospadach tez mysle :P Rozumiem, ze dojazd etc miesci sie w tej cenie? cZy stateczek z Primostenu plynal prosto na Kornaty, czy trzeba bylo dojechac autokarem,a pozniej stateczkiem??
Jurek
Cromaniak

Postnapisał(a) Jurek » 06.06.2006 18:40

W porcie dosłownie koło stateczku zostawiam auto, opłata ryczałtowa 20 kun i w morze. Nie rozumiem pytania o autobus ?
borboleta
Odkrywca

Postnapisał(a) borboleta » 06.06.2006 20:15

:D Sama nie rozummiem po wtornym przeczytaniu mojego pytania, ale dlatego sie pytalam o busa bo ja lece do Cro a nie jade wlasnym autkiem i zastanawialam sie czy z Primostenu wychodzi stateczek w morze czy to za daleko do Kornat i trzeba podjechac gdziec blizej (tak mi sie kojarzy, ze gdzies ktos tak pisal ;) )
Jurek
Cromaniak

Postnapisał(a) Jurek » 07.06.2006 08:04

A gdzie masz zamiar wylądować w Cro ?
borboleta
Odkrywca

Postnapisał(a) borboleta » 07.06.2006 09:12

Jurek napisał(a):A gdzie masz zamiar wylądować w Cro ?

Laduje w Dubrovniku i przez Korcule i Hvar docieram do Splitu - tu 1 sierpnia przylatuja moi znajomi i z nimi jade do Primostenu (na jakies 5 dni) a nastepnie ze Splitu wracam do Krakowa....a znajomi jada do Dubrovnika i stamtad wracaja do Polski ;)
Jurek
Cromaniak

Postnapisał(a) Jurek » 07.06.2006 09:28

To nema problema !!!! Z Primosten stateczkiem na Kornati lub wodospady
KRKa !!! Powodzenia !!!! :lol: m

Dubrownik, Split i Hvar w tym roku już zaliczyłem :lol:
borboleta
Odkrywca

Postnapisał(a) borboleta » 07.06.2006 09:49

Jurek napisał(a):To nema problema !!!! Z Primosten stateczkiem na Kornati lub wodospady
KRKa !!! Powodzenia !!!! :lol: m

Dubrownik, Split i Hvar w tym roku już zaliczyłem :lol:

:P ehmm..juz sie w takim razie nie moge doczekac :D Ale najpierw jeszcze przede mna 4 egzaminy :? Wiec pelna zapalu zabieram sie za statystyke ;)
Puszcza41
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Puszcza41 » 07.06.2006 15:00

W zeszłym roku wybierałem się na Kornaty, ale przerażała mnie perspektywa spędzenia kilku godzin na statku, praktycznie w bezruchu :( :evil: . Aby tego uniknąć zrobiliśmy troche inaczej, mianowicie popłyneliśmy promem (razem z samochodem) na Dugi Otok, do Brbinj (cena za 3osoby + auto w obie strony ok. 350kun, prom odpływa o 9.00, powrotny po 20.00). Z portu pojechaliśmy do Sali, w mieście deser, krótkie zwiedzanie, a potem nad zatokę Telascica. Z bezpłatnego parkingu maszeruje się jakieś 30 minut do miejsca gdzie przybijają wszystkie statki wycieczkowe które opływają Kornaty. Stamtąd już tylko 10 minut do miejsca które miało być największą atrakcją, mianowicie do jeziora Vranskiego (o ile dobrze pamiętam nazwę). Na miejscu rozczarowanie - tłum ludzi, woda w jeziorze o zerowej przejrzystości, dtopy grzęzną w kilkucentymetrowym mule który pokrywa dno jeziora. Czarę goryczy przelał osiołek który walnął kupe do jeziora, na oczach plażowiczów :( :( :(
Zebraliśmy sie czym prędzej i poszliśmy na klif. 160 metrów wysokości, naprawdę robi wrażenie :)
Potem kąpiel w zatoce Telascica (ekstra woda i żywego ducha w okolicy) i pojechaliśmy na drugi koniec wyspy do Bożavy. Zwiedzanie, obiad w postaci bułek i salami z miejscowego sklepu, a na koniec pobytu na wyspie kąpiel w piaszczystej zatoce. :)
Ogólne wrażenia - chyba najfajniejszy dzień jaki udało nam sie spędzić w Chorwacji - prawie zupełny brak ludzi (poza Vranskim Jeziorem), cisza, spokój i niesamowite widoki. W tym roku znowu sie tam wybierzemy, być może z jakimś noclegiem :?:
Basman
Odkrywca
Kornati z Trogiru

Postnapisał(a) Basman » 07.06.2006 19:50

Hej
Czy ktoś może wie, czy są rejsy na Kornati z Trogiru??
Jurek
Cromaniak
Re: Kornati z Trogiru

Postnapisał(a) Jurek » 07.06.2006 21:22

Basman napisał(a):Hej
Czy ktoś może wie, czy są rejsy na Kornati z Trogiru??

Ja odpadam :(
madzia1981
Cromaniak

Postnapisał(a) madzia1981 » 07.06.2006 21:29

Z Trogiru z tego co się orientuję to chyba tylko na Soltę...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.06.2006 22:12

Google: izleti Trogir = http://www.atlas-trogir.hr/all/izlet.asp?lan=hr
Na Kornati "kawałek" autobusem, a potem statkiem. :la:
Tylko chyba to dość droga impreza :cry:
Pozdrawiam
hania731
Croentuzjasta

Postnapisał(a) hania731 » 29.06.2006 22:28

Ja tez zachęcam do rejsu na Kornati,nie jest tani ale warto.Co prawda pani w biurze podróży w Murter opowiadał nam o pzrerwie w rejsie,w czasie którego bedziemy leżeć na plaży z piaskiem.Przypłynęliśmy,wypuścili nas,plaża mała,piasku nie widać,okazało się,żebył on w wodzie,a plaża kamiesnista.
Połozyliśmy,polowa naszej grupy weszła do wody,a ja leżąc zobaczyłam zbliżającą się na tę plażę kolejną grupę z kolejnego statku.Takich grup było jeszcze cztery i widziałam przerażenie w oczach nadchodzących kolenych osób,jak widzieli tę mala plażą i tem tłum ludzi i każdy usilował się gdzieś wepchnąć.
Z mężem nie wytrzymalismy tego,co nam wyszło na dobre i poszliśmy się wspiąć na pobliską górę,z której był tak piękny widok,że wynagrodził nam wszystko.
Ogólnie polecam,nawet nasza 4-ro latka wtedy nie nudzila się bardzo,choc rejs trwał kilka dobrych godzin.
buczusia
Podróżnik

Postnapisał(a) buczusia » 25.07.2006 13:59

No dobrze właśnie wróciłam wczoraj z Chorwacji i dałam sie namówic na rejs na Kornati. Udało nam się załatwić za 180 kun od osoby, dziecko i to 10-cio letnie popłynęło gratis. Wypływaliśmy z Zadaru, a na Pagu oferowano nam taki sam rejs za 280 kun, dzieci do lat 6 gratis, do lat 18 20% znizki i 35 kun za dojazd do Zadaru. Ale musze przyznać , że rejs mnie trochę rozczarował, najbardziej jak tu juz wielokrotnie padało główna atrakcja - kąpiel w jeziorku ( a tal naprawdę w mule) . Najlepsze z całego rejsu było jedzenie i picie - na poczatek kanapki na śniadanie, ciasteczka i Rakija, po kapieli w jeziorku pieczona ryba i mięso z surówką oraz wino w sporej ilości. Podsumowując raczej nie polecam - zjeść można też w jakiejś restauraci a nas taką samą rybą uraczył gospodarz apartamentu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Kornati i fish pickniki - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone