Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki-kompendium wiedzy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 02.07.2008 16:41

FUX napisał(a):
taurus napisał(a):Witam

Ja z Polski wyjeżdżam co prawda 14 sierpnia ale dlatego , że mam małego pasażera - syn będzie miał wówczas 9 miesięcy i nie chcę go przemęczać. Będziemy odpoczywać jeden dzień we Wiedniu.
Wracając do meritum - po długich analizach z moim drugim kierowcą postanowiliśmy ominąć autostrady i korki i jedziemy starą 1 do Splitu. Naturalnie będziemy nasłuchiwać radia i jeśli okaże się, że autostrady nie są tak zakorkowane to może z nich skorzystamy. Ale nastawieni jesteśmy na jazdę krajówką.

Serdecznie pozdrawiam

Zły pomysl. Wyjedź dzień prędzej/później. Średnia na jadrance to 50km/h max. + sporo suszarek.
Jechałem tam w środę, wracałem wczoraj. ZERO problemów. Co za różnica, czy dziecko ma 8 m-cy i 20 dni, czy 9 m-cy i 3 dni.... :wink:

Dziękuję za informację.

Niestety, mam sztywne ograniczenia czasowe - rezerwacja we Wiedniu i Nemirze k.Omisa a także praca.

Także cały czas pozostaniemy na nasłuchu i decyzje będziemy podejmować na bieżąco.

Serdecznie pozdrawiam
dynastia15
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dynastia15 » 02.07.2008 21:42

Właśnie wróciłem z Chorwacji i powiem wam że czegoś takiego jak w Słowenii na drodze przez Maribor jeszcze nie widziałem 8O
W stronę do Chorwacji korek stał z naciskiem na słowo stał od granicy austriackiej do chorwackiej. Kiedy my jechaliśmy 13 czerwca 50 km przejechaliśmy w 3 godz i wydawało mi się to strasznie długo, ale w tej chwili z tego co wiem zajmuje to około 10 godzin. Stracicie cały dzień na ten kawałek. Jeżeli jedziecie od strony Wiednia uciekajcie przed Grazem na Węgry, może jest trochę dalej ale będzie napewno szybciej.
Poza tym od granicy w Mikulowie w Czechach do Wiednia droga jest w Budowie ale da się jechać. Reszta drogi rewelacja.
Byłem pod wrażeniem autostrady w samej Chorwacji, u nas takiej nie będzie jeszcze za 20 lat
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2008 23:08

Informacja drogowa na słoweńskich drogach

Na kamerkach teraz "ciemność widzę" :wink: :wink: - ciekawe co będzie widać w dzień.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki-kompendium wiedzy - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone