Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki-kompendium wiedzy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 06.04.2008 18:49

a może ktoś mi pomoże na które przejscie się kierować tj również chodzi mi o numer dróg jadąc od Wiednia żeby wyjechać na tą drogę nr 86 przez Węgry.bo do Wiednia to będę jechał od Znojma.Mam mapę przed nosem ale jest kilka wariantów zjechania z autostrady. Któredy jest najlepiej żeby nie nadkladc dużo kilometrów.chodzi mi o porady praktyczne tych co jechali.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2008 19:20

Archangel napisał(a):a może ktoś mi pomoże na które przejscie się kierować tj również chodzi mi o numer dróg jadąc od Wiednia żeby wyjechać na tą drogę nr 86 przez Węgry.bo do Wiednia to będę jechał od Znojma.Mam mapę przed nosem ale jest kilka wariantów zjechania z autostrady. Któredy jest najlepiej żeby nie nadkladc dużo kilometrów.chodzi mi o porady praktyczne tych co jechali.

A po co chcesz wjeżdzać do Wiednia ? Przecież to nie ma sensu. Jedziesz do Bratysławy i z Bratysławy kierujesz sie na Budapeszt.
Reszta na ten temat jest bardzo dobrze opisana w dziale FAQ "Droga przez zachodnie Węgry"
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 06.04.2008 21:13

i znow sie zaczyna a po co a na co. Celowo zadaje to pytanie ponieważ będę wjeżdżał od strony Znojma.I ni jak mi nie pasuje kierunek Bratysława Budapeszt. Jadę 3 raz za każdym razem inaczej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2008 21:20

Archangel napisał(a):i znow sie zaczyna a po co a na co. ....

Nic się nie zaczyna.
A skoro pytałeś o 86 to otrzymałes odpowiedź.
Z mojej strony EOT
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.04.2008 21:54

Archangel napisał(a):Mam mapę przed nosem ale jest kilka wariantów zjechania z autostrady. Któredy jest najlepiej żeby nie nadkladc dużo kilometrów.chodzi mi o porady praktyczne tych co jechali.

Coś marna ta mapa :wink:
Ja pojedziesz z Bratysławy na Wiedeń a później na "86" to nadłożysz drogi.

tu jest duuużaaa mapa a na niej droga "86" :papa:
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 06.04.2008 22:12

znowu zle ktoś mnie zrozumiał nijak nie wybieram sie w kierunku Bratysławy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.04.2008 22:42

Mimo wszystko dalej twierdzę, że coś słaba mapa przed nosem :wink:
Znojmo - Wiedeń - Sopron lub Wiedeń - Koszeg .... i "86" już przed nosem :lol:
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 07.04.2008 08:38

mam raczej mapę dobrą chodzilo mi o radę praktyczną, tych co jechali tą trasa. Jak sam widzisz już są 2 możliwości a ja widze ze jeszcze można zjechać zjazdem z autostrady A2 nr111, 76, 95,
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2008 09:05

Praktycznie Ci nie pomogę, bo nigdy żadna drogą nie jechałem.
Ale gdybym miał jechać, to rozważyłbym wyjazd z Wiednia na A3 a dalej drogę S31 do Koszeg. :papa:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 07.04.2008 09:16

Wszystkie powyższe propozycje to trochę gdybanie. Co z tego, że przejadą przez maribor autostradą, jak mogę stracić na trasie do Ptuja. Póki jadę w czerwcu nie interesują mnie objazdy przez Węgry; rozumiem też kolegów z Jeleniej Góry, że nie uśmiecha im się jechać do Cro przez antypody (węgierskie).
janusz_sul
Odkrywca
86

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz_sul » 07.04.2008 09:37

Dzien Dobry wszystkim.
Jak zauważyłem na mapie udostępnionej przez PANA JANUSZA droga nr 86 od GYOR do Szombathely jest chyba drogą dwupasmową. Czy poruszając się po niej należy mieć jakąś winietę :roll: . Co roku jeżdżę drogą nr 86 na Chorwację i ta zmiana zaciekawiła mnie . Proszę o komentarz.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2008 09:44

MWN napisał(a):Wszystkie powyższe propozycje to trochę gdybanie. Co z tego, że przejadą przez maribor autostradą, jak mogę stracić na trasie do Ptuja. Póki jadę w czerwcu nie interesują mnie objazdy przez Węgry; rozumiem też kolegów z Jeleniej Góry, że nie uśmiecha im się jechać do Cro przez antypody (węgierskie).

Pojedź raz przez te "antypody" , a zobaczysz że nie nie takie straszne :lol: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2008 09:58

janusz_sul napisał(a):Dzien Dobry wszystkim.
Jak zauważyłem na mapie udostępnionej przez PANA JANUSZA droga nr 86 od GYOR do Szombathely jest chyba drogą dwupasmową. Czy poruszając się po niej należy mieć jakąś winietę :roll: . Co roku jeżdżę drogą nr 86 na Chorwację i ta zmiana zaciekawiła mnie . Proszę o komentarz.

Dwupasmowa będzie w 2010 roku jak bracia Węgrzy nie będą mieć "poślizgu" :wink: :papa:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 07.04.2008 10:18

Może kiedyś jak będę się wybierał na Węgry :D

I myślisz, że dałbym radę w 10 godz z Zadaru do Wrocka?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2008 10:25

MWN napisał(a):I myślisz, że dałbym radę w 10 godz z Zadaru do Wrocka?

Tego nie wiem - ale po co tak gnać :?:

A Węgrzy budują :lol: 8O Kiedy u nas takie tempo .... :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki-kompendium wiedzy - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone