Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KORCULA z psem - jechać w ciemno w sezonie?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzenka » 22.03.2011 13:47

Witam.
Jedziemy w tym roku na Korculę, mamy wstepnie zarezerwowany przez biuro 4-osobowy apartament (+pies), ale niestety znajomi wykołowali nas i zrezygnowali, więc nie wiem czy kogoś znajdziemy na ich miejsce.Czy jadąc w ciemno na Korculę ciężko jest coś znaleźć w sezonie?
grzenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzenka » 23.03.2011 08:55

Nikt nie był na Korculi w sezonie, żeby coś doradzić :-( ???
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 23.03.2011 09:23

Witam. Mam wątpliwości co do tego, szczególnie w sezonie.
Nie jestem pewnie dobrym przykładem, bo nie jeżdżę "w ciemno", ale na tym forum jest wielu zwolenników tej formy wypoczynku.
Byłem na Korculi w miejscowości Lumbarda. Nie było tam wiele wolnych miejsc, byłem w lipcu.
Myślę, że jadąc w ciemno, w sezonie (z pieskiem na dodatek) lepiej poszukać czegoś na lądzie, nie na wyspach, szczególnie na Korculi, która jest dość popularnym miejsce wypoczynku, a dojazd do niej jest dość problematyczny.
Zresztą nie wiem - jest kilka fajnych miejscowości w stronę portu Vela Luka na Korculi, może tam coś znajdziecie.
Jest o Korculi sporo wpisów na forum - poczytaj, może uda się Wam cos jeszcze znaleźć.
Np. tu:
forum/viewtopic.php?t=30658&highlight=
albo tu:
forum/viewtopic.php?t=30680&highlight=

A tak w ogóle - WITAM NA FORUM :)
grzenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzenka » 23.03.2011 21:23

I ja witam raz jeszcze :-) - bardzo mi miło -pięknie dziękuje za info i linki, ciężko sie przekopać przez forum i znaleźć odpowiedni temat. Poczytałam i jestem juz bogatsza w wiedzę :-), pozdrawiam.
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 23.03.2011 21:36

grzenka napisał(a):...ciężko sie przekopać przez forum i znaleźć odpowiedni temat...

Doskonale Cię rozumiem :)
Cro.pelka rozrosła się niemożebnie i mam nadzieję, że będzie rosła nadal :D
walbart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) walbart » 25.03.2011 11:33

Byliśmy z psem ( York ) w ciemno ale nie na wyspach i kwatere znaliezlismy. Niestety nie ma już takiego wyboru kwater, ponieważ nie każdy chce lokatorów z psem. Tłumaczą to tym, że albo pies brudzi albo szczeka albo inni goście boją się psów.
grzenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzenka » 25.03.2011 13:57

No wiemy, wiemy...bylismy już z naszym psiakiem trzy razy w Chorwacji, ale również nie na wyspach; powiem szczerze nie mieliśmy problemów z kwaterą. Może akurat trafialiśmy na super ludzi, kochających zwierzaki...nawet dopłacać za niego nie musieliśmy. Mam jedynie obawy co do Korculi i to w sezonie, hmmm...

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone