Tayla napisał(a):ps.
poranny widok na błękitne spienione fale rozbijające się o nadbrzeże wyjątkowy....hmmmm a myślałem że Povlja na wyspie BrAĆ jest nie do pobicia - myliłem się !
Ale nie ujmujmy Povlji
.png)
Tayla napisał(a):ps.
poranny widok na błękitne spienione fale rozbijające się o nadbrzeże wyjątkowy....hmmmm a myślałem że Povlja na wyspie BrAĆ jest nie do pobicia - myliłem się !
.png)
osjann napisał(a):MilaM napisał(a):Albo łódką:) Pokazałam mężowi zdjęcia szutru , mówi,że absolutnie NIE.
Ale już kiedys tam zaglądałam i też bałabym się jechać, po coś te zakazy są.
Pozostaje wynająć żaglówkę...
albo rowerrok temu przejechałem z ID do zakazu -widoki mega.
.png)
m@rek napisał(a):cześć,
dla tych co wybierają się do ID - Studenac we wsi jest nieczynny i nie zanosi się na to że będzie![]()
na zakupy trzeba jechać do Jelsy, SG, no może w Zavali ewentualne
dwa sklepiki z pieczywem działają
.png)
dla tych co wybierają się do ID - Studenac we wsi jest nieczynny i nie zanosi się na to że będzie![]()
.png)
artbas napisał(a):Dzień dobry
Wczoraj po południu w Jelsie na płatnym parkingu widziana srebrna Octavia kombi z naklejką Cro.pl
Pozdrawiamy.
.png)
yzedef napisał(a):Basik_63 napisał(a):Z Jelsy można popłynąć tylko taksówką na Brač. Wszystkie fishpicnic wypływają z Hvaru, do którego nie jest aż tak bardzo daleko. Polecam fishpicnic na Vis i Bisevo z zaliczeniem słynnych grot, niebieskiej i zielonej.
Dzięki za cynk, zwłaszcza Vis korci bo tą wyspę trzeba w końcu też zaliczyć, trzeba będzie rozważyć pływanie z Hvar. Może się znajdzie przyjazna dusza która nas tam zawiezie/przywiezie.
Wszak fishpicnic bez winka słabo smakuje
.png)
.png)
Tayla napisał(a):z ciekawostek cenowych :
z Jelsa można płynąć taksówką ( wypasiona motorówka - nie znam się ale wyglądała fajnie)do Dubrovnik, cena dla 6 osób 1000........euro
jakoś wyjątkowo nie skusiliśmy sie na taką wycieczkę więc cześć w ten sposób zaoszczędzonych pieniążków wydaliśmy na lody
.png)
.png)
joso79 napisał(a):m@rek napisał(a):cześć,
I poza tym nie ma innego nawet malutkiego sklepu? Hmmm..
Marku a czy orientujesz się, widziałeś może czy w ID funkcjonuje jakas wypożyczalnia sprzętu pływającego z silnikami?
Pozdrawiam Jola
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne