Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 24.12.2015 10:48

"Z" napisałem Ci żebyś sobie poczytał relacje. Zdjęć z Trstenica i całego półwyspu jest na forum całe mnóstwo. W tegorocznych relacjach z sierpnia-września znajdziesz zdjęcia po pożarach, w zeszłorocznych i starszych znajdziesz zdjęcia przed pożarami.
Patrzysz na zdjęcia, porównujesz i sam oceniasz jak bardzo jest spalone...
W czym problem?
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 04.01.2016 11:01

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, udanych wyjazdów na Pelješac :lol:
Ja w zeszłym roku zakochałam się w Półwyspie, dlatego tego lata też planujemy tam wakacje!
Brakuje tu Bociana :?
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 06.01.2016 23:02

Torac napisał(a):W Dubie są 3 plaże po lewej stronie od portu.
pierwsza bardzo średnia, a dwie kolejne już całkiem fajne.

Porównania nie mam, bo byłem tylko (aż) na pierwszej - przed portem. Podobało się bardziej niż na Divnej.
Załączniki:
DSCF8163.jpg
DSCF8134.jpg
DSCF8132.jpg
DSCF8126.jpg
DSCF8108.jpg
DSCF8105.jpg
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.01.2016 17:52

pasażer napisał(a):
Torac napisał(a):W Dubie są 3 plaże po lewej stronie od portu.
pierwsza bardzo średnia, a dwie kolejne już całkiem fajne.

Porównania nie mam, bo byłem tylko (aż) na pierwszej - przed portem. Podobało się bardziej niż na Divnej.

Ja też tylko tą widziałam... i to tylko z drogi, bo nigdzie nie można było auta zaparkować..... :?
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 08.01.2016 20:32

Witajcie, przyszła pora na Peljesac. Zainteresowanie zawdzięcza któremuś odcinkowi podróży pana Makłowicza. Poszukałem, poczytałem, wybrałem 2 mieścinki (Trstenik i Borak) + ewentualnie trzecia (Zuljana) jakby co.
Podoba nam się jeszcze Luka Dubrava ale bardzo mało info póki co znalazłem o niej.

Nauczony zeszłorocznym nawałem turystów w Cro postanowiłem zawczasu coś zarezerwować. Zatem proszę o namiary na jakieś fajne ap dla 3 osób w Trstenik, Borak lub ewentualnie Zuljanie.
Ogólnie mile widziane też Wasze opinie i rady. Jak co roku liczę na Was a potem nie omieszkam zdać relacji jak było.
Z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam :)

ps. dopytam jeszcze jak z posiłkami w knajpkach w tychże mieścinkach, da się coś zjeść z marszu czy na zamówienie? Różnie piszą. Bo my to raczej obiadokolacje poza domem preferujemy.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 08.01.2016 21:29

Ja Ci polecam Borak. Zależy kiedy chcesz jechać, ale styczeń na Borak to wcale nie "zawczasu" ...
Poszukaj, jest kilka relacji.
Ja na początku rozpatrywałem Trpanj i to dość mocno, bo wymieniałem prywatne maile z osobami z Forum, które już tam były i przyznam, że byłem prawie zdecydowany na rezerwację w tej miejscowości, ale tak przeglądając Forum, dzięki kilku osobom oraz niektórym relacjom zmieniłem zdanie - Aldonka, Bocian, Sylwetka… czy też Krzysztof i Lidia – to dzięki Nim!
Przysłowiową kropkę nad „i” postawił ten oto obraz uwieczniony przez Sylwetkę (zastanawiam się czy nie zmienić sobie monidła nad łóżkiem na to cudo ;-) )
Obrazek

… oraz „zniechęcająca” do odwiedzenia tego miejsca relacja WojteC5 … :mrgreen: Niektóre fotki nie wiem czemu nie są widoczne, ale opcja "cytuj" i można wyłuskać linki i sobie wklejać w drugim oknie i oglądać. W moich relacjach też fotki wycięte a na imageshack są, nie wiem o co kaman :(
Ostatnio edytowano 08.01.2016 21:34 przez jackuc, łącznie edytowano 1 raz
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 08.01.2016 21:32

W Trsteniku i Żuljanie spokojnie coś na ząb wrzucisz :D :wink:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 08.01.2016 21:44

Do Trstenika można się wybrać piechotą z Borka piękną, widokową drogą, z godzinkę w jedną stronę
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.01.2016 21:48

:D zdecydowanie polecam Borek, do Orebica tylko 15 km, a na Korculę promem tylko 15 minut.

Do Trstenika i Żuljany na pewno również dotrzesz...
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 08.01.2016 21:57

W godzinę spaceru to znów zgłodnieję i będzie trzeba się wracać :P
Dzięki za info, również Borak nam najbardziej pasuje, szkoda, że tak mało namiarów na apartamenty jest w necie.
Jutro zacznę poszukiwania i zapytania wysyłać może się coś uda znaleźć. Terminu sztywnego nie mam, lato: lipiec, sierpień.
Na szczęście Peljesac jest dosyć spory być może w innym urokliwym miejscu coś się załatwi. :wink:
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 08.01.2016 22:10

Jak dotrzesz do Boraka to zrozumiesz czemu tak mało tam namiarów na apartmany;)

Jak ktoś lubi ciszę i spokój z dala od zgiełku to Borak jest wspaniały :)

Tylko miejsc gdzie można wydać kasiorkę raczej tam nie znajdziesz :P

P.S Jak do Boraka to najlepiej chyba do Bozo nie?
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 08.01.2016 22:12

No to w Boraku zatankujesz w knajpce przy plaży.... kein problem :)

jackq napisał(a):szkoda, że tak mało namiarów na apartamenty jest w necie.
Jutro zacznę poszukiwania i zapytania wysyłać może się coś uda znaleźć.

Bo to mała wioska, ale szukaj na stronach Sarki, ma kilka miejsc w Borku...

jackq napisał(a):Terminu sztywnego nie mam, lato: lipiec, sierpień.

No czyli jak pewnie z 90% osób...:-)
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 08.01.2016 22:19

A my tak na wpół włóczykije, więc kasę i tak zostawimy w okolicy.
Hmm a u Bozo net jest? na ich stronce info nie zauważyłem a to jest niestety warunek konieczny. Bez klimy dam radę ale bez netu jak bez ręki :lol:
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 08.01.2016 22:25

http://www.dubrovnik-online.net/anadingac/contact.html

Najlepiej do niego napisz i zapytaj:) Bozo i jego żona zna angielski, bardzo fajni i mili ludzie:)
Ich auto poznasz po naklejce CRO.PL na klapie bagażnika :D

P.S Niewątpliwą zaletą mieszkania u Bozo jest dostęp do jego piwnicy z winami, a Dingaca robi bardzo dobrego i zdecydowanie lepszego niż Matuski (choć nieco droższego ;) )
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 08.01.2016 22:27

jackuc napisał(a):Bo to mała wioska, ale szukaj na stronach Sarki, ma kilka miejsc w Borku...

Dzięki za namiar, maja tam tego trochę.

jackuc napisał(a):No czyli jak pewnie z 90% osób...:-)

W zimie przecież nie pojadę ;) Córka gimbazę kończy potem zaczyna nową szkołę więc czerwiec i wrzesień odpada. Liczę się z tym, że jest więcej takich jak ja, chcących wypocząć latem... :mrgreen:

stpman napisał(a):http://www.dubrovnik-online.net/anadingac/contact.html

Najlepiej do niego napisz i zapytaj:) Bozo i jego żona zna angielski, bardzo fajni i mili ludzie:)
Ich auto poznasz po naklejce CRO.PL na klapie bagażnika :D

P.S Niewątpliwą zaletą mieszkania u Bozo jest dostęp do jego piwnicy z winami, a Dingaca robi bardzo dobrego i zdecydowanie lepszego niż Matuski (choć nieco droższego ;) )

Jutro do nich napiszę, pozdrawiam "sąsiada".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 264
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone