Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lotnikwsk
Cromaniak

Postnapisał(a) lotnikwsk » 22.12.2015 18:57

Z napisał(a):Na przyszły rok poszukuję czegoś w Zuljanie lecz tak naprawdę bardzo mało info jest na forum o tej miejscowości,znalazłem relację Kato, chcę jechać tam ze znajomymi a to max. ryzyko :D

Zbyszku byłem w Żuljanie w tym roku 9 dni i nie narzekam, plaża miejska rzeczywiście czasem nie była za czysta ale tam nie plażowałem ani razu bo za blisko domów. Za górką jest bardzo fajna i długa plaża Vucine
i oczywiście czysta woda, parę zdjęć jest w mojej relacji magiczny-peljesac-i-buljarica-t49497.html
Trstenik też bardzo klimatyczny ale musisz liczyć się z tym że po południu szybko robi się cień , no i szczyty prawdopodobnie będą bure i szare po tegorocznych pożarach, ja jeździłem tam rano (fajnie przygrzewało słoneczko) a wieczorem Żuljana (piwko i zachód słońca).
Wyślę Ci na priv meaile do gosposi u której ja byłem ,bardzo fajne mieszkanie w drugiej linii brzegowej ,
ale na internecie jej raczej nie znajdziesz bo chyba się nie ogłasza ,po wpisaniu jej strony wyskakuje willa sąsiada przylegająca do jej ściany.
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 22.12.2015 21:09

Świetna relacja Krzysztofie:)!Chyba powoli będziemy rozglądać się za jakaś kwaterą w okolicy:)Moze polecisz coś ciekawego?Zastanawialiśmy się miedzy Peljesac a okolicami Gradac ale chyba Peljesac:)!
lotnikwsk
Cromaniak

Postnapisał(a) lotnikwsk » 22.12.2015 21:40

amatus1 napisał(a):Świetna relacja Krzysztofie:)!Chyba powoli będziemy rozglądać się za jakaś kwaterą w okolicy:)Moze polecisz coś ciekawego?Zastanawialiśmy się miedzy Peljesac a okolicami Gradac ale chyba Peljesac:)!

W Gradacu nigdy nie byłem ,więc nic nie powiem,
a Peljesac .....jest tyle pięknych miejsc że na pewno jeszcze kiedyś tam zawitam, polecam.
Moje lokum wyślę Ci na priv :wink:
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 23.12.2015 07:54

Dziękuję bardzo za wszelkie info,może rzeczywiście trzeba oczy otworzyć na inną miejscowość?. Wiadomo jak se człek wbije w głowę to i ciężko trzeźwo myśleć,ja w Zuljanie znalazłem kwaterę koło tej bocznej plaży, niestety właścicielka jest Czeszką i bardzo rzadko zagląda do maili,na domiar złego pszyszło mi organizować wyjazd dla trzech rodzin i już czuję się winny :D .Krzysiek jak będziesz mógł to podeślij mi namiar(może parę foto z kwater),prześlij mi również info o kosztach,my wybieramy się pod koniec czerwca na dwa tygodnie a przy powrocie chcę jeszcze zajechać do Daria na 5-6dni.Powoli siadam i zaczynam przeglądać kwatery w Tsteniku i Trpanj,w Trpanj jest widzę na forum opis Villi która kilku osobom się nie spodobała,więc śpieszę z informacją że nic w tym roku się nie zmieniło(znajomy spoza forum tam był),widoki ładne ale syf straszny.
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 23.12.2015 09:16

To jedziemy na Peljesac w podobnym terminie:) z różnicą, ze my raczej po tegorocznej nieciekawej eskpadzie z większą ekipą w 2016 pojedziemy sami-2+1:). Raczej Trpanj odpuszcze bo jakoś nie mogę przełamać sie do pólnocnej częśći płw, do tego dochodza zeszłoroczne pożary:(.
lotnikwsk
Cromaniak

Postnapisał(a) lotnikwsk » 23.12.2015 10:29

Z napisał(a):Dziękuję bardzo za wszelkie info,może rzeczywiście trzeba oczy otworzyć na inną miejscowość?. Wiadomo jak se człek wbije w głowę to i ciężko trzeźwo myśleć,ja w Zuljanie znalazłem kwaterę koło tej bocznej plaży, niestety właścicielka jest Czeszką i bardzo rzadko zagląda do maili,na domiar złego pszyszło mi organizować wyjazd dla trzech rodzin i już czuję się winny :D .Krzysiek jak będziesz mógł to podeślij mi namiar(może parę foto z kwater),prześlij mi również info o kosztach,my wybieramy się pod koniec czerwca na dwa tygodnie a przy powrocie chcę jeszcze zajechać do Daria na 5-6dni.Powoli siadam i zaczynam przeglądać kwatery w Tsteniku i Trpanj,w Trpanj jest widzę na forum opis Villi która kilku osobom się nie spodobała,więc śpieszę z informacją że nic w tym roku się nie zmieniło(znajomy spoza forum tam był),widoki ładne ale syf straszny.

Witam
Zbyszek wysłałem Ci wczoraj maile na priv (nie wiem nie doszły? bo u mnie wyświetlają się jako odebrane)
ja płaciłem 50 E. za 2+2 ,miałem dwa pokoje , kuchnie, dwie łazienki i największy taras,
niestety zdjęć ze środka nie posiadam a z zewnątrz jest zdjęcie w relacji to ten biały domek( środkowy taras)
warunki uważam za bardzo dobre ( klima, telewizor lcd, kuchna wyposażona a jakiś sprzęt specjalistyczny można pożyczyć u p. Veroniki :mrgreen: )
Ja byłem 27 czerwca w ciemno z drugą rodzina i oni mieli problemy ze znalezieniem lokum
a to co znaleźli to już warunki nie te a w Trsteniku później pytałem się tak na wariata to raczej było pozajmowane. :wink:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 23.12.2015 10:32

Z napisał(a):...

Stare ale dobre :wink:
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 23.12.2015 14:23

Dziękuję,dotarło, my mniej więcej w tym samym okresie planujemy tam uderzyć,lecz coraz odważniej biorę pod uwagę Trstenik, widzę że Ty byłeś tam jeszcze przed pożarem?, ma może ktoś zdjęcia aktualne jak to teraz wygląda po powodzi i pożarze?.
stpman
Croentuzjasta

Postnapisał(a) stpman » 23.12.2015 14:26

Zdjęcia po pożarze znajdziesz w mojej tegorocznej relacji, zdjęcia popowodziowe ciężko będzie Ci znaleźć bo mało kto tam jeździ na wakacje w listopadzie ;)

Wg mnie Trstenic ma jeszcze dwie małe zalety, po pierwsze można się z niego wybrać na pieszy spacer do Dingacia, po drugie odpływają z niego statki wycieczkowe na Mljet :)
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 23.12.2015 14:59

Z napisał(a):Dziękuję,dotarło, my mniej więcej w tym samym okresie planujemy tam uderzyć,lecz coraz odważniej biorę pod uwagę Trstenik, widzę że Ty byłeś tam jeszcze przed pożarem?, ma może ktoś zdjęcia aktualne jak to teraz wygląda po powodzi i pożarze?.

Zastanów się jeszcze czy aby nie pojechać jeszcze dalej do Dignac-a albo może i Orebic-a ?, ja byłem w tym roku w pernie i byłem bardzo zadowolony, miałem kwaterke z pięknym widokiem na stare miasto na Korculi.
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 23.12.2015 15:23

Orebic odpada-za duży,Dingac-za mały,Trstenik w sam raz.Gdybym jechał sam to nie byłoby problemu, a tak to wiecie jak to jest-każdemu nie dogodzi :D ,szukam spokojnej mieściny z możliwością wyjścia wieczornego na piwko czy winko, a resztę sobie objadę.Biorę ze sobą motor na przyczepkę więc w okolicy mogę trochę pozwiedzać.
lotnikwsk
Cromaniak

Postnapisał(a) lotnikwsk » 23.12.2015 16:31

Z napisał(a):Orebic odpada-za duży,Dingac-za mały,Trstenik w sam raz.Gdybym jechał sam to nie byłoby problemu, a tak to wiecie jak to jest-każdemu nie dogodzi :D ,szukam spokojnej mieściny z możliwością wyjścia wieczornego na piwko czy winko, a resztę sobie objadę.Biorę ze sobą motor na przyczepkę więc w okolicy mogę trochę pozwiedzać.

Jak bierzesz motor to rzeczywiście zaglądniesz do każdej dziury i na każdą plażę :D
a jeśli chodzi o wieczorne winko i piwko to Trstenik jak najbardziej się do tego nadaje.
Ja do Trstenika jeździłem na pizze ,bo tam była najlepsza :D
Jak znajdziesz rezerwacje to wszyscy powinni być zadowoleni :wink:
Tak jak piszesz ja byłem przed pożarami.
pozdrawiam Krzysiek
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 23.12.2015 19:35

Mocno są spalone rejony Trstenika?,nie chcę siać paniki ale nie mam zielonego pojęcia.
AdamBeata
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamBeata » 23.12.2015 22:24

My od kilku lat jeździmy do Borka i dość często bywałem w Trsteniku, w tym roku pożary trochę popsuły atmosferę ale i bez tego raczej sam bym nie zamieszkał w Trsteniku. Miejscowość co prawda urokliwa ale spory ruch, ciagle jeżdżą auta i plaża przy samej ulicy. Traktowałem go raczej jako miejsce zakupów, wymiany kasy, wieczornych romantycznych wycieczek na lody wzdłuż wybrzeża i czasami wypad na jakis koncert.
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 24.12.2015 08:02

Jeszcze chwila i sam zgłupieję,już nie wiem co począć.Zaraz szukam info o Borku :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 263
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone