Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 22.01.2015 13:20

Iwona75 napisał(a):Dzięki Roxi, cennik widziałam, przyzwoity, bardziej mnie właśnie czystość, cisza i ciepła woda interesuje. :lol:

Standard łazienek z tego co pamiętam ok. Pamiętaj jednak o jednym w przypadku tego kempingu - jest na wysokim cyplu wysuniętym w morze. Przy wietrznej pogodzie masakra. Uciekaliśmy po jednej nocy a nie była to żadna bora czy załamanie pogody. No i połozenie też nie bardzo dla rodzin z mniejszymi dziećmi IMHO/stromizmy/. Mimo ładnej plaży obok.
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 22.01.2015 17:51

Dałeś mi do myślenia Maciej.....w ubiegłym roku przeżyliśmy burzę na płaskim terenie i nie było wesoło, więc pewnie masz rację :( A widoki kuszą bardzo...
kobert4
Globtroter
Re: Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Postnapisał(a) kobert4 » 17.03.2015 03:14

witam. Polecili byscie nam jakas fajna wyspe z polami namiotowymi? Najlepiej jakies przydomowe pola (wiadomo taniej) Gdzies na poludniu w okolicach dubrownika. W zeszlym roku bylismy na krk i wlasnie chodzi o ten klimat i zapach lawedy:) tylko moze nie koniecznie o taki tlok gdzie namiot na namiocie i tylko 2 pola namiotowe do wyboru,no i ceny za namiot jak za apartament :) przepraszam ze nie trzymam tematu wyjazdu w ciemno,ale szukalem tematu to wszedzie jakies stare daty. Chcemy sobie wyskoczyc w dwie osoby,myslicie ze w maju warto,temperatury juz pozwola na kapiel w adriatyku?
yooshky
Cromaniak

Postnapisał(a) yooshky » 17.03.2015 07:04

Trudno nie zauważyć całego działu forum... :arrow: kempingi-f16.html
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.03.2015 10:13

kobert4 napisał(a):Chcemy sobie wyskoczyc w dwie osoby,myslicie ze w maju warto,temperatury juz pozwola na kapiel w adriatyku?

W maju ceny na kempingach zdecydowanie niższe niż w sezonie i bez tłoku.
Jak woda w Adriatyku w maju - nie wiem, nigdy nie byłem w tym okresie, ale raczej jeszcze chłodna.

PS Posty pisz poprawnie po polsku :idea:
tajemniczy
Cromaniak

Postnapisał(a) tajemniczy » 17.03.2015 13:17

Co do Campu w Dubie Peljeskiej to wracamy tam również w tym roku na tydzień.

polecam
capricornus
Odkrywca

Postnapisał(a) capricornus » 06.04.2015 14:16

to widziałem i w sumie nic tam za bardzo nie ma do tego dość stary ten post
dj-napster
Globtroter

Postnapisał(a) dj-napster » 09.05.2015 18:20

Tyle stron a nie wiadomo co wybrać...,
wybieram się pierwszy raz do Chorwacji i dużo dobrych opinii wyczytałem na temat Makarskiej, dlatego tam planuję się udać. Może ktoś da świeżą opinię z Makarskiej lub okolic?

Potrzebuję koniecznie żeby auto stało przy namiocie, chciałem tutaj http://www.kamp-jure.com ale jak zobaczyłem na mapce rozmieszczenie to tam jest mało miejsca na zwykłe małe namioty i pewnie będzie problem z parkowaniem przy namiocie

Obrazek

i jeszcze małe pytanko czy rezerwujecie miejsca pod namiot czy jeździcie w ciemno?
Gajus.ems
Cromaniak

Postnapisał(a) Gajus.ems » 10.05.2015 17:40

Nie polecam campu JURE, nawet poza sezonem jest zapchany ( wiadomo Makarska) i do tego chyba najdroższy w tej części CRO, a w sumie poza bliskością centrum Makarskiej ( 1-2 km promenadą ) żadna rewelacja. Proponuję 5 km wczesniej w mjsc. Krvavica camp "Krvavica" prawie nad samym morzem, stosunkowo niedrogi ( ma stronę w necie), pojazd przy namiocie oraz naprawde piękna pobliska plaża na ktorą przyjeżdza wielu ludzi z Makarskiej. Inny wariant do camp Basko Poljie w Baska Voda. Camp moloch w cenie umiarkowanej gdzie zawsze znajdzie się ustronne miejsce dla siebie ( pojazd k. namiotu). Camp ma równiez swoje wady... duzo o nim na forum. Jak dla mnie to i tak o wiele lepsza opcja jak camp JURE. Za Makarską camp dopiero w Podgorze ( ok 10 km) niedrogi, ale w sezonie przepełniony. Podsumowując okolica Makarskiej moim zdaniem jedna z najpiękniejszych w CRO, polecam camp KRVAVICA ewentualnie BASKO POLJE.
GAJUS
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 11.05.2015 13:56

dj-napster napisał(a): ... rezerwujecie miejsca pod namiot czy jeździcie w ciemno?

Takie pytanie wpada mi w oko po raz pierwszy :mrgreen:

Jak masz ogromny namiot i jakieś specjalne wymagania to możesz sobie zarezerwować pod ten namiot parcelę

Ja nigdy nie widziałem takiej konieczności, w namiocie cenię właśnie tę swobodę miejsc i terminów wiec jakiekolwiek rezerwacje nie wchodzą w grę

Przy standardowym namiocie np. 4 osobowym zawsze się miejsce dla niego znajdzie wraz z miejscem na jakąś niewielka muszelkę, stolik, krzesełka, gazówkę itd
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2015 15:22

piotrulex napisał(a):
dj-napster napisał(a): ... rezerwujecie miejsca pod namiot czy jeździcie w ciemno?

Takie pytanie wpada mi w oko po raz pierwszy :mrgreen:

Jak masz ogromny namiot i jakieś specjalne wymagania to możesz sobie zarezerwować pod ten namiot parcelę

Ja nigdy nie widziałem takiej konieczności, w namiocie cenię właśnie tę swobodę miejsc i terminów wiec jakiekolwiek rezerwacje nie wchodzą w grę

Ewentualna rezerwacja ma sens jeśli zna się dokładnie kemping i położenie parcel.
Bo parcela parceli nierówna nie tylko ze względu na numer. :wink:

Byłem 10 razy na kempingach - dużych, średnich i małych, nigdy nie rezerwowałem.
marchos87
Odkrywca

Postnapisał(a) marchos87 » 17.05.2015 14:40

dj-napster

Kiedy jedziecie do Cro? Jaka data ?

Gajus.ems

Byłeś w Kravavicy ? Jadę w połowie czerwca i mam nadzieje, że wrócę zadowolony, nic nie rezerwujemy, mimo iż rozmawiałem z obsługą telefonicznie powiedzieli,że w czerwcu nie ma potrzeby rezerwować.
boluś
Odkrywca

Postnapisał(a) boluś » 25.05.2015 18:46

witam
pewnie mnie zaraz ktoś okrzyczy :) że jest tzw szukaj. Ale ja już sam nie wiem jest tego tyle :) Jakby był ktoś tak łaskaw i podał kilka małych pól namiotowych (jest nas 5os +pies :) ) chodzi nam o cisze i spokój w miarę blisko do plaży. Wyjeżdżamy 01.08 i pytanko czy trzeba wcześniej rezerwować miejsce czy można w ciemno dotychczas jeździliśmy na apartamenty i zawsze rezerwowaliśmy wcześniej w tym roku padło na namiot. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. dzięki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi