napisał(a) AsiaTwin » 04.09.2014 09:05
Odnośnie tanich kempingów w okolicach Puli, wymienionych w linku dodanym przez Janusza (niestety nie mogę dodać tutaj tego linku). Faktycznie jest ich dużo, ale w większości są to kempingi "stacjonarne" tzw. "fix". Byłam i szukałam tańszego kempingu w Banjole koło Puli i muszę stwierdzić, że te "stacjonarne" kempingi są przerażające... nawet w nazwie nie mają "auto" camping. Wyglądają jak osiedla cyganów, w większości w miejscach ciemnych, zacienionych, wilgotnych, na których jest mnóstwo przyczep z przedsionkami, które stoją tam od lat i cuchną wilgocią. Są to miejsca dla stałych klientów, którzy wynajęli sobie miejsce a ich przyczepy wrosły w krajobraz
Natomiast byłam na Campingu Matea w Bibinje. Jeździliśmy z przyczepką po centrum miasteczka i zaczepił nas miły Pan na rowerze, który pokazał nam ten kemping. Także nie my szukaliśmy kempingu tylko kemping sam znalazł nas

Prowadzi go przemiły pan Tomislav, z którym rozmawia się tylko po polsku. Za dobę 2 osoby plus przyczepka zapłaciliśmy w sierpniu 20 Euro. Na kempingu zawsze dużo Polaków

ale miejsca wolne przez cały nasz pobyt były. Jest to mały, przydomowy kemping w sąsiedztwie plaży. Polecam samą miejscowość jako dobre miejsce wypadowe do zwiedzenia Zadaru, Szybenika, Parku Narodowego Krka oraz wysp Kornati.