Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ArekJ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekJ » 16.08.2014 18:31

Ja zdecydowanie polecam camping Pod Masilnom nieopodal Dubrovnika. Byłem tam dwa razy i było cudownie. Ceny bardzo korzystne - jedyny minus to spore podejście do sklepu i spore podejście na camping z plaży czy restauracji - ale warto, bo jedzenie pyszne, a plaża bardzo ładna ;)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 29.08.2014 22:41

Rychu - 007[b][/b], dzięki raz jeszcze. To było to czego szukaliśmy.
AsiaTwin
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AsiaTwin » 04.09.2014 09:05

Odnośnie tanich kempingów w okolicach Puli, wymienionych w linku dodanym przez Janusza (niestety nie mogę dodać tutaj tego linku). Faktycznie jest ich dużo, ale w większości są to kempingi "stacjonarne" tzw. "fix". Byłam i szukałam tańszego kempingu w Banjole koło Puli i muszę stwierdzić, że te "stacjonarne" kempingi są przerażające... nawet w nazwie nie mają "auto" camping. Wyglądają jak osiedla cyganów, w większości w miejscach ciemnych, zacienionych, wilgotnych, na których jest mnóstwo przyczep z przedsionkami, które stoją tam od lat i cuchną wilgocią. Są to miejsca dla stałych klientów, którzy wynajęli sobie miejsce a ich przyczepy wrosły w krajobraz :lol:
Natomiast byłam na Campingu Matea w Bibinje. Jeździliśmy z przyczepką po centrum miasteczka i zaczepił nas miły Pan na rowerze, który pokazał nam ten kemping. Także nie my szukaliśmy kempingu tylko kemping sam znalazł nas :) Prowadzi go przemiły pan Tomislav, z którym rozmawia się tylko po polsku. Za dobę 2 osoby plus przyczepka zapłaciliśmy w sierpniu 20 Euro. Na kempingu zawsze dużo Polaków :) ale miejsca wolne przez cały nasz pobyt były. Jest to mały, przydomowy kemping w sąsiedztwie plaży. Polecam samą miejscowość jako dobre miejsce wypadowe do zwiedzenia Zadaru, Szybenika, Parku Narodowego Krka oraz wysp Kornati.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.09.2014 10:29

AsiaTwin napisał(a):... Natomiast byłam na Campingu Matea w Bibinje. Jeździliśmy z przyczepką po centrum miasteczka i zaczepił nas miły Pan na rowerze, który pokazał nam ten kemping....

A czy ten miły pan to może Polak??? też lokator tego kempingu?
AsiaTwin
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AsiaTwin » 04.09.2014 10:49

Nie, znajomy Gospodarza :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.09.2014 11:59

AsiaTwin napisał(a):Nie, znajomy Gospodarza :)

Acha, bo z forum karawaningowego tam stacjonował jeden user przez miesiąc od lipca do sierpnia i z racji że jeździ na rowerku to myślałam że może to on :)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 01.12.2014 10:05

Czy ktoś może polecić camping w Dalmacji, odpowiadający temu z Krvavicy ? Mały,czysty, w przyzwoitej cenie, gorąca woda non stop, przestrzegana cisza nocna ?
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 01.12.2014 21:27

Polecam
http://www.vala-matkovic.com/index.php/en/camp
Byliśmy tam 9 razy. Spełnia wszystkie Twoje oczekiwania.
Pozdrawiam
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 30.12.2014 15:43

Dziękuję za info, dawno tutaj nie zaglądałam :lol:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.12.2014 15:53

piamir napisał(a):Polecam
http://www.vala-matkovic.com/index.php/en/camp
Byliśmy tam 9 razy. Spełnia wszystkie Twoje oczekiwania.
Pozdrawiam

Tylko on jest na klifie zdaje się
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 30.12.2014 18:02

Zejście do plaży jest betonowym chodnikiem, bez problemu można zejść z małymi dziećmi, czy jakimś wózkiem.
Załączniki:
zejscie na plaze.jpg
plaza.jpg
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 30.12.2014 19:22

Klif nam nie przeszkadza, młodsza córa ma już 6 lat, więc do wózkowych nie należymy :lol: A widoki wydają się ciekawe z tego położenia :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.12.2014 20:45

Też brałam ten kemping pod uwagę w tym roku mimo, że na klifie ale gdy przyjechaliśmy było ciasno, ostatecznie wylądowaliśmy trochę dalej na Nevio, z przyczepką był tam większy komfort dojazdu i ustawienia a i sam kemping okazał się fajny.
piamir - z tej plaży poniżej kempingu Vala korzystają również kempingi Ponta i Adriatyk prawda? Nie jest wobec tego zbyt ciasna? nie wygląda na dużą a jednak turystów sporo na 3 kempingach i widziałam, że jeszcze wędrowali na nią ludzie z apartamentów położonych powyżej ulicy. Jak to wygląda na co dzień?
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 31.12.2014 01:22

Rzeczywiście, plaża nie jest duża. My na Valę jeździmy jedynie w pierwszej połowie sierpnia (nie możemy w innym terminie), czyli jak jest najbardziej zatłoczony kemping. Idziemy na plaże około godziny 10 rano, około 12 lub 13 idziemy do namiotu i wracamy na plażę około godz. 16. W ten sposób jakoś udaje nam się dobrze poplażować. Większość bywalców wszystkich 3 kempingów tak robi i w ten sposób da się spokojnie rozłożyć na plaży. Jeszcze nam się nie zdarzyło żeby ze znalezieniem miejsca na plaży był jakiś problem. Bywa i tak, że jak jest naprawdę dużo ludzi, to właścicielka Vali nie wpuszcza osób z zewnątrz.
marchos87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchos87 » 11.01.2015 18:56

Przydało by się ten temat lekko uporządkować...
Nie da rady spisać na 1 stronie najlepszych kempingów i ceny mniej więcej ?
Przeczytałem dzisiaj jakieś 20 stron z tego tematu, zanim doszedłem do ostatniej już zapomniałem co było na początku i dalej mam mętlik w głowie i nic za bardzo nie wiem :P

Sam szukam jakiegoś fajnego kempingu ale sam nie wiem gdzie się wybrać, w 2011 byłem u Dragana i było spoko, ale teraz jedziemy z psem i tam za bardzo nie da rady się zagnieździć :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi