Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 11.01.2015 19:58

Nie sądzę aby dało się to jakoś uporządkować, to co poleci jedna osoba nie zawsze przypasuje innej.
Najpierw wybierz miejsce pobytu, choć region - no i zastanów się jak chcesz spędzić urlop a dopiero skup się na kempingach. Mieszkałam np. na kemp. Sv. Duh na Pagu - sanitariaty były kiepskie choć to i tak łagodne stwierdzenie, woda pod prysznicami zazwyczaj letnia - brak zasłonek, brak zmywaka (2 krany wystające ze ściany a pod nimi deska na cegłach udająca półkę), cienia zero, internetu brak, nie było żadnego sklepu na terenie kepm., dojazd dość trudny z przyczepą, cena też nie szła w parze z jakością - właściwie same minusy, najgorszy z dotychczasowych kempingów pod względem infrastruktury ale tamte wakacje uważam za najlepsze z 3 pobytów w Cro.
To była tylko noclegownia, w zasadzie całymi dniami byliśmy poza. 1x dla zasady plażowaliśmy na plaży kempingu bo głupio tak mieć ją na wyciągnięcie ręki i ani razu nie skorzystać skoro inni przyjeżdżali na nią mimo to, że za postój auta trzeba było zapłacić :D
Także wszystko zależy od nastawienia i tego co zamierzasz robić na urlopie.
Gdybym miała wrócić na Pag - wróciłabym na Sv. Duh bo nie widzę potrzeby przepłacania np. za Strasko czy Simuni przy moim sposobie urlopowania.
:)
marchos87
Odkrywca

Postnapisał(a) marchos87 » 11.01.2015 22:36

Byłem w okolicach Kaszteli/Trogir/Ciovo, ale teraz mamy do wyboru Pakostane albo okolice Makarskiej, Nie wiem jaka może być różnica w pogodzie pomiędzy tymi miejscowościami w połowie Czerwca - to główny powód rozmyślań nad miejscem :) Ale Kamping Krvavica całkiem mi się podoba i nie wiem czy tam nie wyląduje ...
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 15.01.2015 13:29

marchos87 napisał(a): Ale Kamping Krvavica całkiem mi się podoba i nie wiem czy tam nie wyląduje ...
Ląduj i trzymaj dla nas miejsce :wink:
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 16.01.2015 09:23

Moi drodzy, ponieważ tylko Piamir odpowiedział na mój post dotyczący małego, czystego itd. campu, ponawiam pytanie. I dokładam kolejne. Czy był ktoś na campie Sirena w okolicy Omisia ? Albo Luka w Dubie Peljeskiej ? Proszę nie podsyłać linków, chodzi mi o konkretną opinię kogoś kto tam był rok, czy dwa lata temu. Czystość, cisza, ceny i ciepła woda non stop. Takie mamy kryteria i szukamy informacji na ten temat. Dziękuję i zyczę miłego dnia :lol:
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 16.01.2015 09:49

Iwona75 napisał(a):Albo Luka w Dubie Peljeskiej ?

Hej my byliśmy w minione wakacje :mrgreen:

Kemping bardzo mały. Najlepiej robić rezerwację. Ceny bardzo przystępne. Nam wyszło za 3 os. +auto+namiot+prąd około 100-110 zł dziennie (jak nie mniej, nie pamiętam teraz). Jeśli chodzi o sanitariaty... z ciepłą wodą nie było problemu, raczej czysto, (choć wiadomo najwięcej bajzlu robią turyści i czasami podłoga była mocno "zabłocona" a wystarczyłoby po wyjściu spod prysznica zetrzeć po sobie, (wiaderko z mopem dostępne), kemping "usiany" drobnymi kamyczkami pomiędzy nimi pył, i wiadomo wszystko wnosiło się pod prysznice, problem z papierem toalet. gospodarz codziennie zakładał nowe ale bardzo szybko wychodził :roll: ten papier oczywiście :wink:, miejsca zacienione są ale niewiele takich żeby cały dzień namiot był w cieniu. Na kemping codziennie rano przyjeżdżało pieczywo, bo najbliższy sklep w Trpanj. Chyba tyle, w razie pytań służę pomocą :D
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 16.01.2015 16:01

I takie odpowiedzi mnie zadowalają :lol: , bardzo dziękuję. Jeszcze jedno pytanko, bo zapomniałam. Czy na campie są dostępne lodówki ? I jak z ciszą nocną. Przestrzegana, czy raczej nikt nie zwraca uwagi na imprezowiczów ?
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 16.01.2015 16:16

Iwona75 napisał(a):I takie odpowiedzi mnie zadowalają :lol: , bardzo dziękuję. Jeszcze jedno pytanko, bo zapomniałam. Czy na campie są dostępne lodówki ? I jak z ciszą nocną. Przestrzegana, czy raczej nikt nie zwraca uwagi na imprezowiczów ?

Lodówki są 2 albo 3 w recepcji, ale jakie tego nie wiem bo miałam swoją. Cisza nocna oczywiście obowiązuje, i za naszego pobytu przed 22 (po zmroku) było cicho jak makiem zasiał, oczywiście każdy siedział przed swoim namiotem. Podczas naszego pobytu zdarzyło się chyba ze 2 razy, że nocą grupa młodzieży idąc z wioski na plażę, bardzo odczuwała potrzebę śpiewu :twisted: , z tego co zauważyłam to na kempingu głównie były rodziny z dziećmi.
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 16.01.2015 17:12

Dzięki Sylwia. Powoli precyzują się nasze plany :D Na razie bierzemy pod uwagę 4 campy ( 2 na Peljesacu, 2 między Omisem, a Makarską ). Może jeszcze ktoś....coś ? :roll:
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 16.01.2015 17:23

:D Proszę :D
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 16.01.2015 20:50

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
Iwona75 napisał(a):Albo Luka w Dubie Peljeskiej ?

Hej my byliśmy w minione wakacje :mrgreen:

Zaglądaliśmy do Was następnego dnia po spotkaniu w Orebic lecz na kempingu były pustki, więc udaliśmy się na sekretną plażę z jeziorkiem/bajorkiem :). Trochę pobłądziliśmy ale jakoś udało się trafić, po drodze spotkaliśmy tajemniczych, którzy już wracali z plaży.
Miły to zakątek - normalnie koniec świata :) :papa:
Sylwetka...
Koneser

Postnapisał(a) Sylwetka... » 16.01.2015 21:12

gusia-s napisał(a):Zaglądaliśmy do Was następnego dnia po spotkaniu w Orebic lecz na kempingu były pustki, więc udaliśmy się na sekretną plażę z jeziorkiem/bajorkiem :). Trochę pobłądziliśmy ale jakoś udało się trafić, po drodze spotkaliśmy tajemniczych, którzy już wracali z plaży.

Wiem Gusiu :D bo tajemniczy mówił, ale jak to się stało, że się mineliśmy :roll: tego nie wiem, a z plaży zeszliśmy dosłownie kilka minut przed rodzinką tajemniczych :lol:
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 16.01.2015 22:24

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
gusia-s napisał(a):Zaglądaliśmy do Was następnego dnia po spotkaniu w Orebic lecz na kempingu były pustki, więc udaliśmy się na sekretną plażę z jeziorkiem/bajorkiem :). Trochę pobłądziliśmy ale jakoś udało się trafić, po drodze spotkaliśmy tajemniczych, którzy już wracali z plaży.

Wiem Gusiu :D bo tajemniczy mówił, ale jak to się stało, że się mineliśmy :roll: tego nie wiem, a z plaży zeszliśmy dosłownie kilka minut przed rodzinką tajemniczych :lol:

No mówię/piszę :lol: trochę się zgubiliśmy w tym gaju oliwnym - skrótu mi się zachciało zamiast iść jak wszyscy normalni ścieżką :mrgreen:
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 20.01.2015 14:35

Moi drodzy, ponowię pytanie, chociaż tym razem odniosę się do trzech konkretnych campingów. Miejscowość Lokva Rogoznica, camp. Daniel, Artina, Sirena. Był ktoś i może podzielić się spostrzeżeniami ?
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 21.01.2015 14:01

Iwona75 napisał(a):Moi drodzy, ponowię pytanie, chociaż tym razem odniosę się do trzech konkretnych campingów. Miejscowość Lokva Rogoznica, camp. Daniel, Artina, Sirena. Był ktoś i może podzielić się spostrzeżeniami ?

Ja parę lat temu gościłam przez kilka dni na campie Sirena.
Bardzo miło wspominam.
Zacieniony, czyste łazienki i miejsce na mycie garów, WiFi, przyjemny bar, fajna miejscówka na wycieczki. Cen nie pamiętam, ale było raczej znośnie.

P1010401.JPG

P1010400 - Kopia.JPG

P1010396.JPG

P1010395.JPG
Iwona75
Cromaniak

Postnapisał(a) Iwona75 » 22.01.2015 09:47

Dzięki Roxi, cennik widziałam, przyzwoity, bardziej mnie właśnie czystość, cisza i ciepła woda interesuje. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi