Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Katowice - Trogir - jaka trasa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 09.04.2008 07:31

Rok tmu jechałem tak jak zaproponowałeś W Bratysławie parę kilometrów autostradą węgierską (ten kawałek nie płatny).Poten dokładnie tak samo. Koło Balatonu wracałem 5 lat temu z Dubrownika przez Bośnie i Budapeszt wtedy jeszcze bez GPS to była tragedia. Polecam nawigację szczególnie na Węgrzech ten rondka i ichniejsze nazwy.
marq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marq » 09.04.2008 09:15

Dzięki za info, a jak długo mniej więcej jechałeś?
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 09.04.2008 09:25

Czas jest pojęciem względnym bo zależy czy śpisz gdzieś godzinkę czy nie ale jak zaliczysz korki przed tunelami to koniec z dobrym czasem. Jak jedziesz bez szukania czyli z punktu A do B to Katowice - Promajna zrobiłem w 16 godzin z spaniem i przystankami podróż z dzieckiem.
marq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marq » 09.04.2008 09:35

Mam zamiar wyjechać w czerwcowy piątek około 17.00 i być na miejscu w sobotę około 9.00-10.00. Jadę pierwszy raz z mapą bez GPS. Czy byś mi coś jeszcze doradził? Pozdrawiam
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 09.04.2008 11:13

Wpisać trasę wydrukować zawsze to łatwiej http://www.viamichelin.pl/viamichelin/p ... mePage.htm
Fajnie że w czerwcu może będzie mniejszy ruch na drodze. My dopiero w sierpniu. Napisz jak przejedziesz jak było.
Pozdrowienia ziomal.
Komodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Komodna » 09.04.2008 11:17

Radzę przesunąć planowany dojazd o ładnych kilka godzin. W soboty są straszne korki.
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 10.04.2008 20:01

witam.dwa lata temu jechałem dokładnie tak samo i rok temu też czyli wyjazd ok 16-17 Słowacja-Węgry-Słowenia(ok20km) a potem z górki .... .
koło Senji opuszczam autostrade i wjazd na magistrale jest wtedy ok godz 0.00-1.00 jeszcze nigdy nie stałem w korku.Potem małe kimanko i skoro świt jade dalej podziwiająć piękne widoki na Chorwackie wyspy .Trogir osiągamy ok 10-11.00.apartmany i tak od 12.00 czyli akurat.Oczywiście jadąc cały czas autostradą byłbym na miejscu ok 5.00(tak mi sie zdaje bo jeszcze nie jechałem)ale po co sie śpieszyć i stać w korkach przed tunelami ,to wyjazd na wakacje!!
sallve
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sallve » 10.04.2008 20:19

Trasa podana przez Bonara jest przeze mnie kilkakrotnie sprawdzona i godna polecenia. Szybko i przede wszystkim bezpiecznie.
marq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marq » 17.04.2008 06:42

Dzięki za info. :oczko_usmiech:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Katowice - Trogir - jaka trasa - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone