napisał(a) krisskross » 02.08.2007 22:23
Witam wszystkich szanownych forumowiczów z powodu popełnienia przeze mnie pierwszego postu-grzechu na forum.
Kasi@, Hvar i tylko Hvar ale... zależy to też od Twoich oczekiwań. To żywe i ruchliwe miasto ale za to przepiękne i pełne atrakcji . Jelsa jest nieporównywalnie spokojniejsza, jednak nie jest również atrakcją turystyczną i na dłuższą metę może wręcz być lekko nudna. Wszystko zależy od tego, czego szukacie i jak długa macie zamiar tam być.
Przy podobnych kosztach pobytu tylko Hvar. Jeżeli jedziecie samochodem, to warto spędzić parę dni na plażach w pobliżu miasta. Polecam
Uvala Zarace ok. 8 km od Hvaru w kierunku Stari Gradu. Jest wyraźny kierunkowskaz (Uvala = plaża). Sympatyczne miejsce z kilkoma knajpkami i jedną super-fajną malutką restauracją "Pizzi" na dachu domu z widokiem na zatokę i morze, gdzie jest zajefajne żarło (szef ma na imię Pero

)
Jeżdżę tam od pierwszego sezonu po ich wojnie (10-11 lat) i zawsze znajduję tam coś nowego i ciekawego. I to rok w rok. Mam już nawet jednego super-przyjaciela Chorwata i kilku fajnych kolegów a także swoje miejsca. Trochę mi trudno napisać wszystko co mi się po głowie kręci

.
K.