Jazda na Bałkany tylko przez Chorwację!
napisał(a) wojownik73 » 02.08.2012 08:09
Może za chwilę spadnie na mnie grad różnego rodzaju slów krytyki, ale postanowiłem podzielić sie nie tylko moimi uwagami na temat jazdy do Corwacji czy nawet Czarnogóry. W tym roku wybrałem się z rodziką do Czarnej Góry. Drogę w tamtą stronę zaplanowałem przez Bosnię! I powiem tak: nigdy więcej. Wszystkim wokolo chcącym, nie wiem, zaoszczędzić pieniądze czy cokolwiek, odradzam kombinowanie. Niech mnie nikt nie przekonuje, że widoki piękne itd. bo jak chcę widoki to jadę w góry i na szlaku mam widoki o niebo lepsze niż zza szyby samochodu. Chcialoby sie powiedzieć, że samochodu pędzącego, ale jeśli długimi kilometrami jedzie sie na trzecim biegu, bo prędkość nie pozwala, a ilość patroli policyjnych jest przerazająca (sam tego doświadczyłem), to nie ma nic lepszego niż wspaniałe drogi Chorwackie. I niech nikt nie pisze, że są one drogie, bo jeśli jedzie sie na wakacje za kilka tysięcy złotych, to te chyba 180 zł. za autocestę nie jest wielkim wydatkiem. Dlatego wszystkim wkolo odradzam ze szczerego serca kombinowanie i wybieranie drogi przez Bosnię czy Serbię. Widoki w buty i bezpieczeństwo przede wszystkim. Podobnego zdania byli wszyscy napotkani wczasowicze jadący tamtymi trasami. Widoki nie są warte, żeby 800 km jechać ponad 15 godzin. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!