Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka najlepsza mapa na GPS w Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michal S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 16.09.2007 11:42

Witam wszystkich serdecznie.

Mam takie pytanko?

Jaka waszym zdaniem jest teraz najlepsza mapa do nawigacji w Chorwacji?

W 2006 roku używałem iGo, ViaGps.
Wiem że firma Mireo producent ViaGps wyprodukowała nową wersję programu o symbolu ViaGps 2.1, lub też Cardinale.
http://www.mireo.hr/

Mieliście może doświadczenia z tym programem ??

A może innym dokładnym.
Wiem że w Chorwacji GPS jest dla nas cromaniaków zbędny, ale znajomi pytają.

Pozdrawiam
Michał
jimmi
Croentuzjasta
Nie tylko dla Cro maniaków

Nieprzeczytany postnapisał(a) jimmi » 16.09.2007 12:33

Nie trzeba być Cro maniakiem . Tam są 2 drogi: autostrada i jadranka i nie można zabłądzić. Lucca 5.2 Bklaupunkta pokazuje tylko do Zagrzebia. Tak więc mapa HR w tym modelu to porażka. iem że ci nie pomogłem ale pozdrawiam.
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 16.09.2007 16:46

iGo, ewentualnie AdriaRoute.
nt AM sie nie wypowiem, bo "ich" mapa Cro wyszla dopiero tydzien temu
Spearo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spearo » 16.09.2007 17:48

Najlepsza zdecydowanie jest AdriaRoute1.8.Bardzo dokładna mapa.
Ładujesz na ppc GPSProxy+GarminQue no i powyższą mapę

Igo z mapą z lipca jest też bardzo dokładny a potem Tomtom.
Znasz Mireo,jest dokładny ale zerowa baza poi

Jasne że po Chorwacji da się spokojnie jeździć bez mapy ale poi i radary są raczej przydatne

:D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 16.09.2007 18:53

iGO 2006 i MioMap 3.2 takie mialem w tym roku.Budapeszt przejechalem pierwszy raz bez zabladzenia !!! Ponadto GPS pokazuje fotoradary,ile km do celu zostalo i ile czasu na dojechanie - super !!! Ja jestem bardzo zadowolony z palmtopa.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 16.09.2007 19:18

Haweł napisał(a): Ponadto GPS pokazuje fotoradary.

Wykrywa czy korzysta z jakieś bazy dostarzanej z programem :?: :?: :?:
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 16.09.2007 19:30

Pliki z fotoradarami trzeba wgrać do programu.
kedas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kedas » 21.09.2007 19:03

W tym roku iGO strasznie głupiało

Wygląda przede wszystkim na to, że Chorwaci budują za szybko w stosunku do bazy programu :) Co i rusz, jadac po autocescie mialem komunikat "skrec w lewo" - a tu barierki po obu stronach i nijak sie nie da :D

Raz tez zadziwil mnie na Jadrance w okolicach Dubrovnik, co bylo o tyle dziwne, ze jakos nie wierze, ze przebieg tej trasy zmienia topografie zbyt czesto :)

W koncu go wyłączylem i jezdzilem na "nawigacje morska" - jak masz morze po stronie pasazera - znaczy jedziesz na poludnie...

pzdr/w
Piotr Bydgoszcz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Bydgoszcz » 21.09.2007 19:18

Potwierdzam opinię kolegi Kedasa. IGO 2006 tak mnie w tym roku zakręcił, że zrobiłem 50 km więcej niż powinienem. Chciałem poeksperymentować i nie za bardzo na tym wyszedłem. Były momenty, że kierował mnie na drogi dostępne jedynie dla jeepów, a i tam miałyby one problemy. Wyłączyłem go w końcu. Pozdrawiam.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 21.09.2007 19:58

Jechalem do Omisia i wszystko bylo OK,zadnego bledu !!!
miejski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miejski » 22.09.2007 11:29

A ja złego słowa o igo 2006 plus nie powiem...

Miałem mapę Croatia_2007.04_070524 i zrobiłem jakieś 5 tys km w drodze do Chorwacji, po Chorwacji i w drodze do Polski.
W Chorwacji brak było tylko nowego odcinka A1 do Sestanovaca (autostrada konczyła się w Dugopolje) i innych "zonków" nie miałem.

Co do innych krajów: zauważyłem błąd w Austrii w pobliżu Wiednia.
W Igo jest odcinek autostrady A6 od Bruck an der Leitha do Kitsee, a tymczasem w rzeczywistości jest jeszcze nie gotowy i trzeba jechać drogą B50. Oj trochę żeśmy tam się pokręcili :D
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 29.09.2007 20:57

Własnie wróciłem z Cro cały czas używałem Destinatora 6 prowadził wszędzie bezbłędnie nawet do groty w Rudine na Krk-u bezproblemowy i szybki przejazd przez Wiedeń.Jestem z niego zadowolony
bangokorea
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bangokorea » 21.10.2007 09:32

Jezdze po Chorwacji majac Destinator 6. Miasto Rijeka sa wszystkie ulice. Wyspa KRK wszystkie drogi i prowadzi bezblednie. Niestety Istria jest biala plama. Tylko droga Matulij-Pula i nadmorska z Puli przez Lovrani Opatije do Rijeki pokazuje bezblednie. Jak jest na poludnie jeszcze nie wiem. Chorwci buduja autostrady tak szybko ze nie sa uwzgledniane na GPS. Autostrada z Rijeki do granicy ze Slowenia przez RUPE jest wielka biala plama na GPS a w rzeczywistosci piekna i pusta autostrada za ktora placi sie tylko 5 Kun
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 11.11.2007 16:07

bangokorea napisał(a):Jezdze po Chorwacji majac Destinator 6. Miasto Rijeka sa wszystkie ulice. Wyspa KRK wszystkie drogi i prowadzi bezblednie. Niestety Istria jest biala plama. Tylko droga Matulij-Pula i nadmorska z Puli przez Lovrani Opatije do Rijeki pokazuje bezblednie. Jak jest na poludnie jeszcze nie wiem. Chorwci buduja autostrady tak szybko ze nie sa uwzgledniane na GPS. Autostrada z Rijeki do granicy ze Slowenia przez RUPE jest wielka biala plama na GPS a w rzeczywistosci piekna i pusta autostrada za ktora placi sie tylko 5 Kun

w pełni popieram też jeżdziłem w tym oku z destinatorem 6 i z moich doświadczeń to jest najlepszy program a co do białych plam to jest już 7 trzeba tylko uaktualnić program i może biae plamy znikną
pozdrawiam
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 17.11.2007 21:44

Michal S. napisał(a):Witam wszystkich serdecznie.

Mam takie pytanko?

Jaka waszym zdaniem jest teraz najlepsza mapa do nawigacji w Chorwacji?

W 2006 roku używałem iGo, ViaGps.
Wiem że firma Mireo producent ViaGps wyprodukowała nową wersję programu o symbolu ViaGps 2.1, lub też Cardinale.
http://www.mireo.hr/

Mieliście może doświadczenia z tym programem ??

A może innym dokładnym.
Wiem że w Chorwacji GPS jest dla nas cromaniaków zbędny, ale znajomi pytają.

Pozdrawiam
Michał

Tego lata jechałem przez Chorwację ze starszym programem (mireo 1,5).
Siatka dróg najdokładniejsza!! Brakowało mi tylko punktów POI.
Zaznaczona praktycznie kazda droga i dróżka.
Pozdrawiam :hut: :papa:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone