Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka najlepsza mapa na GPS w Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.11.2007 22:09

Haweł napisał(a):Jechalem do Omisia i wszystko bylo OK,zadnego bledu !!!

Ciężko byłoby zrobić błąd bez mapy a co dopiero mapoidiotą. :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 18.11.2007 05:55

AndrzejJ. napisał(a):
Haweł napisał(a):Jechalem do Omisia i wszystko bylo OK,zadnego bledu !!!

Ciężko byłoby zrobić błąd bez mapy a co dopiero mapoidiotą. :D

Chodzilo mi,ze nie bylo bledu w nawigacji,mapie,co czesto sie zdarza,a nie ze ja blad zrobilem z gadajaca mapa,ale widze kolego,ze TY kozak na forum jestes i posty nabijasz glupimi stwierdzeniami,nie majacymi zadnych nowych informacji,wartosci,Brawo.
bangokorea
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bangokorea » 18.11.2007 14:43

Dick45, wielkie dzieki za wiadomosc o upgrade Destinator 6 do 7. Niestety mam komputer z za.............s......... systemem Vista i nie moge zainstalowac ActiveSyn do komunikacji, a co tym idzie nie moge uaktualnic. Nie da rady trzeba szukac komputera z XP
MARCIN73
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARCIN73 » 17.12.2007 00:07

witam.
używam mapy City Navigator Europe NTv9 ,proszę o informację czy warto
kupić lepszą mapę do poruszania się po CRO mam orientację w terenie
ponieważ robię ok 70tys.km rocznie ,ale poraz pierwszy wybieram się z rodziną do CRO okolice Dubrownika.
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 17.12.2007 18:21

city navigator to produkt garmina o ile mnie pamiec nie myli. na wschodnie tereny i poludnie /chorwacja, bosnia etc./ lepsze mapy ma iGo
gumi11111
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumi11111 » 29.01.2008 16:01

Dick45 napisał(a):
bangokorea napisał(a):Jezdze po Chorwacji majac Destinator 6. Miasto Rijeka sa wszystkie ulice. Wyspa KRK wszystkie drogi i prowadzi bezblednie. Niestety Istria jest biala plama. Tylko droga Matulij-Pula i nadmorska z Puli przez Lovrani Opatije do Rijeki pokazuje bezblednie. Jak jest na poludnie jeszcze nie wiem. Chorwci buduja autostrady tak szybko ze nie sa uwzgledniane na GPS. Autostrada z Rijeki do granicy ze Slowenia przez RUPE jest wielka biala plama na GPS a w rzeczywistosci piekna i pusta autostrada za ktora placi sie tylko 5 Kun

w pełni popieram też jeżdziłem w tym oku z destinatorem 6 i z moich doświadczeń to jest najlepszy program a co do białych plam to jest już 7 trzeba tylko uaktualnić program i może biae plamy znikną
pozdrawiam

Dick45 - a czy mógłbyś napisać skąd/jak ściągnąć aktualizację do Destinatora 6?
luk_ufo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 20.02.2008 11:10

Witam

Ja też używam Destinatora 6. Rok temu byłem z nim w Grecji. Główne drogi bez problemów, na boczne nie zawsze można było liczyć. W tym roku wyjazd do Chorwacji. Czytam te wszystkie posty i sam nie wiem co robić. Zmieniać mapę, robić nakładkę na 7, czy pozbyć się i jechać jak za starych dobrych czasów z papierową. Ale jak ktoś da namiar na aktalizację Destinatora 7 to się większość z nas nie pogniewa :lol: . a tak na poważnie to na stronie Destinatora nawet nie umieścili info o nowej wersji i ile kosztować będzie nakładka na 6. Info znalazłem na allegro, ale z tego co czytałem też nie będzie rewelacyjnie opracowana Chorwacja.
gumi11111
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gumi11111 » 20.02.2008 11:16

No ja na pewno się nie pogniewam;) Miło by było "zdobyć" aktualizację Destiantora 7. Więc czekamy;)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 20.02.2008 11:50

A jak się ma TomTom w Chorwacji i po drodze do nie? Jakies praktyczne doświadczenia?
luk_ufo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 22.02.2008 11:04

No to się dowiedziałem ile kosztuje nowy Destinatorek.
Destinator 7 - 349zł
Nakładka na 6 aby była 7 - 319zł
no i co opłaca się :wink: :wink: :wink:
myśle że najrosądniej teraz jest zainwestować w automapę
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 22.02.2008 12:08

luk_ufo napisał(a):
Destinator 7 - 349zł
Nakładka na 6 aby była 7 - 319zł
no i co opłaca się :wink: :wink: :wink:
myśle że najrosądniej teraz jest zainwestować w automapę

a ile kosztuje automapa w porównaniu z destinatorem,
i jak dokładną mapę np.chorwacji zawiera.
bo być może najnowsze mapy teleatlasa są już lepsze
niż mapy dla igo/mio oraz mireo.
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 22.02.2008 13:29

Myślę że w tej chwili to najtańsza alternatywa :)

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0& ... t280379609
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 28.02.2008 12:29

Już gdzieś pisałem o tym byłem w ubiegłym roku w cro z IGO i jest OK. zjeździłem sporą część cro i nie zgubiłem się
Jednak korzystanie z nawigacji nie zwalnia z myślenia .Pozdrav :D
luk_ufo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 29.02.2008 08:04

a ile kosztuje automapa w porównaniu z destinatorem,
niż mapy dla igo/mio oraz mireo.[/quote]

Automapa kosztuje teraz około 650-670 zł. Trzeba troszkę poczekać z tego co mi mówili sprzedawcy na wakacje cena ma spaść. Do tego mamy roczną gwarancję na aktalizację. Po roku płacimy za AM Europa jakieś 200 zł i od nowa.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 29.02.2008 09:06

luk_ufo napisał(a):a ile kosztuje automapa w porównaniu z destinatorem,
niż mapy dla igo/mio oraz mireo.

Teraz mio nie tylko "używa" map Teleatlasa ale jest jego większościowym (jeśli nie jedynym) udziałowcem. To inni będą musieli kupować licencje od Atlasa...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jaka najlepsza mapa na GPS w Chorwacji. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone