Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka najlepsza mapa na GPS w Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 29.02.2008 10:13

Na jakimś forum odnośnie nawigacji doczytałem , że jest dwóch producentów map, nie wiem jak jest naprawdę , ale należy brać pod uwagę budowanie nowych dróg ( mam na myśli europę) także nawet w nowych mapach nie wszystko jest
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 29.02.2008 10:16

MWN napisał(a):Teraz mio nie tylko "używa" map Teleatlasa ale jest jego większościowym (jeśli nie jedynym) udziałowcem. To inni będą musieli kupować licencje od Atlasa...

mapy teleatlasa znam tylko z tomtoma, mapa 675.1536 czyli 'ee'
w porównaniu z mapą igo od lokalnego dostawcy z sierpnia 07
była mniej dokładna. np w tomtomie była tylko kropka z nazwą miasteczka a w igo było narysowanych kilka uliczek (choć np. nie zawsze z nazwami)
podobno igo ma też nowszą mapę cro (październik 07) - nie znam jej.
nie znam też map tomtoma w wersji 7 - może już są dokładniejsze ?
najdokładniejsza chiba mapa cro jest na stronie mireo.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 29.02.2008 10:33

Bardzo możliwe że tak jest, trzeba będzie sprawdzić
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 29.02.2008 11:55

darko napisał(a):że jest dwóch producentów map

z tego co ja wiem:
navteq -> garmin
teleatlas -> tomtom, igo/mio

ale widziałem gdzieś mapę navteq'a do tomtom'a ;-)

polskie firmy też mają mapy europy teleatlas'a (automapa,
autopilot)

są też mapy poszczególnych państw robione przez miejscowe firmy,
np. igo ma mapę polski emapa'y (autopilot też),
lokalne mapy węgier, cro itp.
i te lokalne map były dokładniejsze niż teleatlas (w roku 2007)
luk_ufo
Globtroter
Pytanko

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 29.02.2008 14:42

Witam

Czy może ktoś wie czy mapy cardinale 2.3 pobrane ze stony producenta są wersją demo czy można z nich kożystać.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 29.02.2008 15:00

NIe mam pojęcia , ale proponuję fora tematyczne jest gdzieś w necie dobre forum o nawigacjach :)
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 19.03.2008 15:37

Co sądzicie o nawigacji MIO C720? Może ktoś ma, bo mam zamiar kupić. Proponował ją sprzedawca w markecie, ale wolę spytać, może ktoś używa?
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.03.2008 09:09

Urządzeniue jest OK, bardzo wielofunkcyjne jeśli lubisz. Bo trudno sobie wyobrazić, że będziesz robią zdjęcia mając do przymocowanego do deski rozdzielczej. Pytaj przede wszystkim o mapy i ich aktualizacje. Mogę tylko pochwalić service, pewnie najlepszy bo nie sądzę by inne działały lepiej.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 20.03.2008 10:05

Proponuję znaleźć forum użytkowników navi , może ktoś jeździ na tym, trzeba pogrzebać w necie. ja posiadam palmtopa mio i z samegurządzenia jestem średnio zadowolony niestety często się wiesza na szczęście nie w czasie pracy . ale 720 to samo navi i pewnie nie jest tak "wieszliwe" ( wymyślilem nowe słówko) o ile nie posiada na pokładzie windy.Pzdrawiam.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 20.03.2008 10:06

nawaliłem trochę byków literowych , przepraszam czytających :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.03.2008 10:39

Jego poprzednikiem jest C710. Doprywdy wszystkie błędy daje się usunąć resetując urządzenie, przy czym nie kasuje wpisanych przeze mnie POI (RADARY!)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jaka najlepsza mapa na GPS w Chorwacji. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone