Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 16.06.2013 17:05

..............:D........................a jeden mój znajomek z Wrocka :wink: , to dopiero dawał w palnik :roll: ..... i tez był taki blady :D
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 16.06.2013 17:14

Kto ma coś do Poznaniaków?? :D

Dlaczego kolega MWN nie darzy go/ich (?) szacunkiem? ;)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.06.2013 19:24

:D Wręcz przeciwnie, lubię ich bo najbardziej przypominają Niemców; a to dla mnie komplement :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.06.2013 19:25

ynka napisał(a):
MWN napisał(a):Właśnie zjechała kolejna hołota z Polski. Po tym ich poznacie:

chleją piwo na plaży, nawet baby w pozycji hejnalisty,
dzieci drą mordy a stare na nie jeszcze głośniej,
wiązka leci jak strumień,
żadne zwracanie uwagi nie przynosi rezultatu,
jedynym wybawieniem jest jak schlani zasną na plaży.

Pomijam że są bladzi jak to Polacy i leżą na słońcu pokotem. Ale spotkałem też w kulturalnych ludzi z Poznania, którego nie darzę zbyt wielkim szacunkiem, ale ludzie OK. Nawet Ruscy są spokojniejsi od polskiego bydła...

Gdzie jesteście?

OREBIC!
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 16.06.2013 19:29

No nic to, pozostaje, życzyć udanych wakacji na pięknym Półwyspie.. ;)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.06.2013 19:30

ynka napisał(a):
AdamSz napisał(a):No właśnie Ynka....Nie uważasz, i śmieszno i straszno ???. ......Rozumiem, że ta Pani na avatarku w białej bluzeczce, to jeż jakaś "baba z PL"..(z góry przepraszam).... .Poza tym, mam wrażenie że też jestescie jacyś bladzi ????......Dlaczego Kolega nie lubi Poznania -------ków :roll: ?????? .....Taka pisanina w stylu - wybujałe ego - - "ja to mam migrenę, a innych to łeb napierda......la" ......Same dziwne (baaaaaardzo przerysowane rzeczy), czy prowokacyjny żart ??? ...Pozdrawiam

No własnie nie wiem o co chodzi z tym POznaniem :roll: Może pisali pod wpływem emocji?
Aczkolwiek widziałam takie sceny na plaży, hmm... a nawet gorsze :x najbardziej mnie wkurza jak rodzice ryczą po swoich dzieciach :x
I co znaczy:
MWN napisał(a):Nawet Ruscy są spokojniejsi od polskiego bydła...

:roll:

O to mi właśnie chodzi, a zwłaszcza by inni udający się nad Jadran nie robili takiej siary, jaką od wczoraj obserwuję. Problem też jest taki jak wszędzie: cień ma ograniczony obszar i nie każdemu chce się nosić parasol. Wstaję przed południem zajmuję miejsce w cieniu właśnie, po czym przychodzi 8 osób z 2-3 wrzeszczących szczeniaków i mimo słuchawek (od mp3) słyszę każde ich słowo, a nie chcę. No i muszą koniecznie po chamsku wejść niemal na nasze matki, bo 2 metry dalej im nie pasuje. Chore!!!!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.06.2013 19:41

Czas się wynosić z Cro....
Za dużo kulturalnych inaczej jeździ.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.06.2013 20:00

Jeszcze nie ma sezonu, a co będzie po 1 lipca?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.06.2013 20:07

FUX napisał(a):Czas się wynosić z Cro....
Za dużo kulturalnych inaczej jeździ.

Z łezką wspominam lata 90-te. Polaków można było policzyć na palcach jednej ręki.
PS
Choć do tej pory pamiętam rodaków śpiących na w namiocie na plaży (Cizine na KRK) i przygotowujących sobie posiłki, tzn. kuchenka gazowa w ......... Polonezie. Po prostu klapa tylna w górę i samochód był już kuchnią. Widać było, że nie czuli się z tym dobrze ale widocznie tak się przygotowali. Jednak sympatyczni byli to ludzie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2013 20:28

MWN napisał(a): po chamsku wejść niemal na nasze matki, bo 2 metry dalej im nie pasuje. Chore!!!!

To z tymi matkami to już rzeczywiście przesadzają... I to po chamsku włażą... 8O :roll:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 16.06.2013 21:05

Bocian napisał(a):
MWN napisał(a): po chamsku wejść niemal na nasze matki, bo 2 metry dalej im nie pasuje. Chore!!!!

To z tymi matkami to już rzeczywiście przesadzają... I to po chamsku włażą... 8O :roll:

No niech tam... się matkom w końcu cuś na wczasach należy, ale na córki i żonki nasze, każda próba "wejścia" niechybnym mordobiciem skończyć się może. :twisted:
Deklaruję, ojcem i mężem będąc, jednocześnie Polakiem na plaży, niejednokrotnie, z lubością spożycia dokonującym 8)
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 16.06.2013 21:07

MWN są jacyś pechowi. Co roku mają ten sam problem.
Przejrzyjcie ich wcześniejsze posty
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2013 21:21

krispinus napisał(a): jednocześnie Polakiem na plaży

Ja to nawet Prawdziwym...
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 16.06.2013 22:25

Kolega mwn nie lubi swojaków, bo kiedyś mu ktoś w HR portfel sprywatyzował (ma podejrzenie że to był taki łysy z brodą i blondyna z Wołomina).....Od tej pory bardzo chroni swoja torbę (patrz avatarek - mocno podpięta i przesunięta do przodu, jak zaleca ulotka policji).....oraz goni na odległość rzutu kamieniem wszelakie truchło, jak tylko usłyszy wydobywające się z ich paszczy sz, czy, trzy, przy, h..., etc.. :) ....Pozdrawiam Państwo mwn i zazdroszczę pobytu.
Ostatnio edytowano 16.06.2013 22:29 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.06.2013 22:27

AdamSz napisał(a):Kolega mwn nie lubi swojaków, bo kiedyś mu ktoś w HR portfel sprywatyzował (ma podejrzenie że to był taki łysy z brodą i blondyna z Wołomina).....Od tej pory bardzo chroni swoja torbę (patrz avatarek - mocno podpięta i przesunięta do przodu, jak zaleca ulotka policji).....oraz goni na odległość rzutu kamieniem wszelakie truchło, jak tylko usłyszy wydobywające się z ich paszczy sz, czy, trzy, przy, h..., etc.. :)

Rzeczywiście jest tak ja mówisz :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone