Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.12.2011 20:11

jan_s1 napisał(a):Ciekawe, czy tu jest ktoś z Bolkowa? W końcu całkiem spore miasteczko. :lol:

Na dodatek całkiem sympatyczne... Ma nawet piękny zamek na wzgórzu.

Co do Polaków... W trakcie naszych pobytów, większość rodaków, których spotkałem byli delikatnie mówiąc... mało kontaktowi. Czasem nawet trudno było im odpowiedzieć na "dzień dobry" mimo, że mieszkali w sąsiedztwie. Mam nadzieję, że to nie byli croforumowicze... :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.12.2011 20:18

Ja też zauważyłem , że Polacy nie poradzom godać :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 26.12.2011 20:59

To się akurat zgadza.Mimice br w sąsiedztwie para rodaków_pani miała problem odpowiedzieć na zwykłe dzień dobry,że nasi to było wiele razy słychać po nawoływaniu dzieciaka.Dla równogami spotkani na Lefkadzie Cro furomowicze byli super mili i uczynni :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.12.2011 21:43

mkm napisał(a):Ja też zauważyłem , że Polacy nie poradzom godać :wink:

To prowda... czasami niy yno godać nie poradzom... :)

PS: MKM, czy Ty nie byłeś przypadkiem w 2007r. w Marinie?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.12.2011 21:56

Marina ... to w moim przypadku niemożliwe .
Jak dobrze sobie przypominam w 2007 była Prigradica + Crkvice :D
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 26.12.2011 22:19

Ja, niestety mam dobrą opinię o Polakach na wakacjach w Chorwacji. Z pięcioletnim doświadczeniem w pobytach w Chorwacji, więcej mam złych doświadczeń z zarozumiałymi Niemcami, głośnymi Czechami. Mógłbym tak wymieniać dość długo, wszystko zależy jak się trafi. Polacy, niczym się nie różnią od innych turystów. Kilka krotnie pomagałem w trasie Polakom, Czechom, Słowakom i innym, a kilkakrotnie te narody pomagały mi. Bardzo dobrze wspominam Polaka, który na stacji benzynowej na Węgrzech pomógł mi w ominięciu autostrady na Słowenii. W różnych sytuacja niejednokrotnie mogłem liczyć na pomoc rodaków. Myślę, że wszytko zależy od wychowania, życzliwości.
:D
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 26.12.2011 22:49

W drodze powrotnej na Węgrzech przez CB zostałem doprowadzony pod TESCO przez uczynnego rodaka-dzięki za pomoc :D
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 01.01.2012 17:03

Ja niestety do klubu się nie zapiszę bo mi piwo nie smakuje a mąż sam pije niewiele. Za to Redbulla chętnie wypijamy. Poza tym nie palimy. Picie piwa na plaży jest mi obojętne. Nie zwracam na to uwagi, nie moja sprawa. Pilnuję swojego nosa i swoich dzieci :wink: Jedynie co to przeszkadza mi dym papierosowy na plaży , no i pety między kamieniami. Ale nie palą tylko Polacy, palą Niemcy, Czesi, Rosjanie kopcili jak kominy. Byłam w Cro 2 razy i jakoś nie spotkałam się ze spektakularnie złym zachowaniem Polaków. Raz tylko pamiętam jak w Igrane do hotelu przyjechał autokar z Polski. Tego wieczoru był wieczorek zapoznawczy. Myśmy mieszkali wysoko nad hotelem ale nawet przy zamkniętych oknach integrowaliśmy się z gośćmi hotelu :lol: Wodzirej darł się po polsku baaardzo głośno. Pozostałe noce były jednak spokojne.

Jak w drodze do tunelu Pitve( chcieliśmy zrobić zdjęcie :wink: ) żeśmy utknęli na osłonie silnika to zanim mąż zdążył podnieść rękę, żeby zatrzymać jakikolwiek samochód (chodziło o kogoś do popchnięcia) -obok zatrzymali się Polacy. I po minucie staliśmy na drodze. Z tego miejsca im serdecznie dziękuję :D
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 01.01.2012 17:08

A z tym nie odpowiadaniem na pozdrowienie to myślę , że to spadek po "komunie". Ludzie nie mają do siebie zaufania. Czyli jak się kogoś nie zna to lepiej się nie odzywać. Rozmawiać tylko w swoim gronie. I nawet jak się nie pamietam "tamtych" czasów to wychowanie z domu robi swoje.
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 14.01.2012 16:07

To my też zapisujemy się do klubu buraków, bo zime piwko na plaży piliśmy codziennie i pić będziemy!!!! :) czy się to komu podoba czy nie!:)
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 14.01.2012 18:57

:cry: trudno, to ja też muszę być zaliczony do grona buraków :cry:
Zapewniam jednak, że zawsze buteleczkę zabieram do zwrotu za kaucję :D
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 15.01.2012 12:11

A my to nawet nieraz ciepłe(ble....) piwko pilismy na plazy . ; Zaliczane do buractwa ?
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 15.01.2012 12:12

goly napisał(a):A my to nawet nieraz ciepłe(ble....) piwko pilismy na plazy . ; Zaliczane do buractwa ?

To szczególnie :wink: :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2012 12:28

goly napisał(a):A my to nawet nieraz ciepłe(ble....) piwko pilismy na plazy . ; Zaliczane do buractwa ?

Nawet podwójnie :wink: za profanację piwa :evil: :lol:
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 15.01.2012 15:18

Ja piwa nie pije ale wale gorzale na plazy, :wink:
Rozcieczona z pepsi. a co :?: lubie to pije :wink: Wszystko w miare kulturalnie by Polakow nie urazic :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone