Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.12.2011 21:07

A jak rozpoznać Niemca,Anglika itd?Oni też się chyba jakoś rozpoznają-mamy kompleksy?Więcej optymizmu :wink:
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 11.12.2011 08:30

pawelh napisał(a):A jak rozpoznać Niemca,Anglika itd?Oni też się chyba jakoś rozpoznają-mamy kompleksy?Więcej optymizmu :wink:

Pijani niemieccy nastolatkowie są 100 (słownie sto) razy gorsi jak nasi. Zero hamulcy :evil:
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 11.12.2011 10:07

to taki temat dla tematu chyba.....głupi :!:
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 11.12.2011 14:00

Bardziej chyba niż picie piwa przeszkadza mi wszędobecne :
K..wa...!!!
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 11.12.2011 17:31

Bo to tak...wychdzi rano baca przed chałupę i woła-jaki piękny dzień a echo z przyzwyczajenia mać mać mać
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 11.12.2011 18:28

A jak te małe dzieciaki na plaży .... 'kurcze to, kurcze tamto" ...., a nie daj bóg bawią się w chowanego i krzyczą .... Janek szuka Ewkę ..... . To co Ci biedni Chorwaci i Czesi o nas sobie myślą he :wink: Chyba już osłuchani :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 12.12.2011 19:01

AdamSz napisał(a):A jak te małe dzieciaki na plaży .... 'kurcze to, kurcze tamto" ...., a nie daj bóg bawią się w chowanego i krzyczą .... Janek szuka Ewkę ..... . To co Ci biedni Chorwaci i Czesi o nas sobie myślą he :wink: Chyba już o.
słuchani :wink:
Ja swoim dzieciakom wyjaśniłem,że to nasze kurcze dla chorwata oznacza co innego..........,ale trudno się obwiniać za takie sytuacje.
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 26.12.2011 09:48

pawelh napisał(a):A jak rozpoznać Niemca,Anglika itd?Oni też się chyba jakoś rozpoznają-mamy kompleksy?Więcej optymizmu :wink:

Mam identyczne odczucia co do tego tematu. Część Polaków ma chyba skłonności masochistyczne ;) żeby tak wiecznie szukać "naszych" złych cech.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.12.2011 12:21

Ja tam nie wiem o co wam chodzi..

Polaków dość łatwo rozpoznać:
- łatwo się z nimi dogadać
- dość towarzysko nastawieni (czasem może trochę nazbyt :))
- gadatliwi
- raczej weseli i frywolni
- kobiety bez większych zahamowań
- mężczyźni szarmanccy i uprzejmi (szczególnie wobec kobiet)
- rozrzutni (polskie dzieci biegają wciąż po lody, hot-dogi i colę itp)
- lubią się puszyć i demonstrować swoje wdzięki
- kobiety wyróżniają się urodą
- mężczyźni również prezentują swoje wdzięki (jedni muskuły ramion i barów inni muskuł brzuszny)
- Polacy (szczeg. kobiety) wyróżniają się raczej gustownym stylem ubierania... nawet na plaży

można by tak jeszcze długo wymieniać, więc nie wiem o co chodzi oponentom tego tematu. Temat fajny.. :)

Może by się znalazło i kilka wad, ale hałaśliwość, pijaństwo, buraczaństwo itp itd to cechy nie tyle narodowości, co przynależności społecznej. Pospólstwo zawsze będzie buraczyć, robić oborę, pierdzieć i bekać bez żenady w miejscach publiczny itp itd - czy to Szwaby, czy Żabojady, czy Makaroniarze, czy dziarskie Angole, czy też Polacy z Bolkowa lub z Koziej Wólki... burak to burak .. czy na plaży, czy w lesie, czy nie daj Boże w teatrze.. (chociaż tam to raczej śpi.. i tylko czasem przez sen kapuściaka z dupala zapuści.. )..
A to, że do Chorwacji lub Grecji jeździ coraz więcej prymitywnego motłochu .. no cóż.. takie plebejskie czasy nastały..

Ale jako naród ogólnie prezentujemy się często o wiele lepiej niż obywatele innych narodów.. mamy klasę.. :)

pzodro 8)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 26.12.2011 14:01

janniko napisał(a):... czy też Polacy z Bolkowa ...

Ciekawe, czy tu jest ktoś z Bolkowa? W końcu całkiem spore miasteczko. :lol:
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 26.12.2011 14:09

Ja też popijam zimne piwko z butelki a nawet puszki na plaży i przy sklepie , butelkę trzymam dwoma palcami żeby się karlovacko za szybko nie nagrzało i wcale tego nie uważam za szczyt buractwa. Ciekawe czy nad Bałtykiem nie pije się piwa w ten sam sposób, a może tylko plażowicze popijają cytronetę z woreczka. :lol:
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 26.12.2011 14:28

Nad Bałtykiem nie trzeba się chłodzić Okocimiem czy Lechem, wystarczy woda......
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.12.2011 17:06

jan_s1 napisał(a):

Jest albe
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 26.12.2011 19:08

jaceek1 napisał(a):Ja też popijam zimne piwko z butelki a nawet puszki na plaży i przy sklepie , butelkę trzymam dwoma palcami żeby się karlovacko za szybko nie nagrzało i wcale tego nie uważam za szczyt buractwa. Ciekawe czy nad Bałtykiem nie pije się piwa w ten sam sposób, a może tylko plażowicze popijają cytronetę z woreczka. :lol:

System dwupalcowy to mi się podoba :)

Ps. Bardzo lubie luźny styl zwiedzania Anthonego Bourdain (program tv) można się pośmiać , zobaczyć ciekawe miejsca i potrawy , a sam prowadzący nie żałuje sobie również bursztynowego trunku ;)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.12.2011 19:13

Janusz Bajcer napisał(a):
jan_s1 napisał(a):

Jest albe

Dobra, Bolków odwołany...

zmieniamy na Pogwizdów k/Bolkowa pow. wałbrzyski

pzodro dla Bolkowiaków..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone