Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.10.2011 15:05

Z profilu wynika, że szkoła gdzieś w Legnicy :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.10.2011 16:12

Janusz Bajcer napisał(a):Z profilu wynika, że szkoła gdzieś w Legnicy :wink:

Uffffff... :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 08.10.2011 16:38

Janusz Bajcer napisał(a):Założycielka tematu to nauczycielka. :wink:
Ma pole do popisu, aby kraj był mniej buraczany :wink: i mniej zepsuty. :idea:

Na stos z nią :!:

Nauczycielka :evil:
Z Legnicy :evil: :evil:
I śmiała zwrócić nam uwagę :evil: :evil: :evil:

A my przeca sól tego narodu.

Na stos, na stos, na stos :!: :!: :!:

A w międzyczasie to co Panie i Panowie

Nikt nas nie zgani...

No a jutro rano...

:D
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 09.10.2011 11:35

Ale wyjechałaś z tematem może zajęła byś się rozwydrzonymi niemieckimi dzieciakami i ich rodzicom którzy nic złego nie widzieli w tym ze będąc na górnym pokładzie statku wycieczkowego wyrzucało jedzenie na głowy tych co byli na dole. :(
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 12.10.2011 19:11

Wszystko to uroki pełni sezonu, jak byłem na przełomie maja i czerwca nie było ani denerwujących Niemców, ani roznegliżowanych Czeszek, ani kopcących Ruskich, ani nawet pijanych Polaków (nie licząc mnie :D )
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 12.10.2011 20:15

joajer napisał(a): ... na przełomie maja i czerwca nie było ... roznegliżowanych Czeszek ...

Dzięki na informację.Muszę to sobie zapamiętać i nigdy, ale to przenigdy nie jechać na przełomie maja i czerwca :D
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 13.10.2011 08:55

Końcem czerwca/koniec szkoły. Pojawiają się roznegliżowane chorwatki ,uczennice chyba po 18tce.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.10.2011 15:20

Rysio napisał(a):Dopisuję się do listy buraków, aczkolwiek w tym roku niewiele osób widziało mnie w pozycji hejnalisty, bo wybierałem mniej uczęszczane plaże 8)

Nieszkodzi ale zapewne piłeś piwo z conajmniej litrowej i do tego plastikowej butelki.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 20.10.2011 23:26

czekor68 napisał(a):Ale wyjechałaś z tematem może zajęła byś się rozwydrzonymi niemieckimi dzieciakami i ich rodzicom którzy nic złego nie widzieli w tym ze będąc na górnym pokładzie statku wycieczkowego wyrzucało jedzenie na głowy tych co byli na dole. :(

8O 8O 8O 8O :twisted: :evil:

To są objawy wtórne schorzenia zwanego wychowaniem bezstresowym...

joajer napisał(a):
... na przełomie maja i czerwca nie było ... roznegliżowanych Czeszek ...

Dzięki na informację.Muszę to sobie zapamiętać i nigdy, ale to przenigdy nie jechać na przełomie maja i czerwca icon_biggrin.gif
:lol: :lol: :lol:
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 31.10.2011 08:51

Rysio napisał(a):Dopisuję się do listy buraków, aczkolwiek w tym roku niewiele osób widziało mnie w pozycji hejnalisty, bo wybierałem mniej uczęszczane plaże 8)

Też się dopisuję.Nie widzę nic złego w piciu piwa plaży.Można się przyczepić także do pijących np. soki. Też są w szklanych butelkach. Popatrzmy na Anglików w tropikach. Szklaneczka i... Dołączam do grona buraków. Kupuję zimne piwo w knajpce obok plaży i idę na kocyk.Nie mam "delirki" więc nie tłukę szkła, a śmieci nawet nie swoje sprzątam i wynoszę z plaży. Jestem burakiem
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.10.2011 14:36

plessant napisał(a):

Nieżle kolega się zaprawił, że nawet postawy hejnalisty nie mógł utrzymać. Czyżby zaiste i naprawdę kolegę widziano w pozycji modlącej tudzież w bardziej zaawansowanej czyli "nogami do przodu" :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.10.2011 14:49

darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.11.2011 06:57

Mnie dodatkowo zdarza się często zakładać ciemne okulary. Nie dosyć, że pociągam piwo lub naprędce zrobionego mocnego drinka z rakiji zagryzanego arbuzem lubię oglądać na plaży przechodzące niekompletnie ubrane Panie. Bardzo się tego wstydzę :oops: :oops: :oops:. Kosztuje to mnie wiele nerwów bo muszę się kryć przed żoną. Ciemne okulary to fajna rzecz. Dużo przez nie widać i nie trzeba kręcić głową, a można patrzyć niekoniecznie prosto w oczy :wink: :wink: :wink: . Jak dużo wypiję to zdarza mi się piznąć butelkę nie do kosza tylko za oliwki nie mówiąc, że chce mi się jeśc. Jem wtedy kanapki z jajkiem lub krakowską podsuszaną. Pozdrawiam - Burak Darek1 :oops: :oops: :oops:
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 01.11.2011 10:25

darek1 napisał(a):Mnie dodatkowo zdarza się często zakładać ciemne okulary. Nie dosyć, że pociągam piwo lub naprędce zrobionego mocnego drinka z rakiji zagryzanego arbuzem lubię oglądać na plaży przechodzące niekompletnie ubrane Panie. Bardzo się tego wstydzę :oops: :oops: :oops:. Kosztuje to mnie wiele nerwów bo muszę się kryć przed żoną. Ciemne okulary to fajna rzecz. Dużo przez nie widać i nie trzeba kręcić głową, a można patrzyć niekoniecznie prosto w oczy :wink: :wink: :wink: . Jak dużo wypiję to zdarza mi się piznąć butelkę nie do kosza tylko za oliwki nie mówiąc, że chce mi się jeśc. Jem wtedy kanapki z jajkiem lub krakowską podsuszaną. Pozdrawiam - Burak Darek1 :oops: :oops: :oops:

Jak wakacje to wakacje :wink: :D :oops: czytaj jak sie bawić to....
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.11.2011 11:20

Co prawda już pisałem, że najłatwiej poznać Polaka na plaży kiedy jest owinięty biało-czerwoną flagą. Niestety kiedy leży na brzuchu i ciężko jest odczytać rysy twarzy to można takiego "polaka" pomylić z Indonezyjczykiem lub z mieszkańcem Monako.
Dlatego proponuje (nie wiem czemu jeszcze nikt o tym nie napisał?)...

Podchodzisz i mówisz -"Dzień dobry. Jestem ...(tu imie) z Polski".

Jeśli odpowie po polsku to prawdopodobnie poznałeś Polaka na plaży.

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone