Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak najlepiej ominąć Budapeszt

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
John Locke
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) John Locke » 12.06.2007 17:48

Po zeszłoroczym przejeździe przez Budapeszt mam dość. jak najlepiej - jadąc z Warszawy ominąć to miasto _ od wschodu czy od zachodu?. Jadę do Sarajewa i dalej.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 12.06.2007 18:04

Ja często i chętnie jeżdżę przez Budapeszt (lubię to miasto) i nie narzekam. Grunt to wiedzieć kiedy jechać a kiedy nie. Wystarczy nie jechać w godzinach szczytu i jedzie się płynnie. Najgorzej jest jechać w piątek wieczorem, gdy całe miasto wyjeżdża nad Balaton - wtedy to jest masakra.

Jeśli jedziesz do Sarajewa to najkrótsza trasa jest przez Budapeszt, Mochacz i Osijek a różne, inne "kombinacje" bardzo wydłużają drogę - zdrowo nadkłada się kilometrów bo zasadniczo Budapesztu ominąć się nie da, jeśli nie chce się robić "koła".
Ćwiczyłem niedawno ominięcie Budapesztu przez Levice-Szturovo-Esztergom i nie polecam - chyba że ze względów turystycznych (warto zobaczyć Esztergom).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2007 18:20

John Locke napisał(a):Po zeszłoroczym przejeździe przez Budapeszt mam dość. jak najlepiej - jadąc z Warszawy ominąć to miasto _ od wschodu czy od zachodu?. Jadę do Sarajewa i dalej.

Po co ? Gwarantuje Ci, że prędzej zgubisz się próbując omiąc Budapest jadąc okolicznymi wiochami. Nie mówiąc już o nadrobionych kilometrach i o straconym czasie. Niezawodny dobrze Ci radził - nie jedź w godzinach szczytu i w piątek po południu to bedzie OK.
:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.06.2007 18:47

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2007 18:56

Janusz Bajcer napisał(a):Wszystkie drogi prowadzą do Budapesztu :wink:

Ale jest obwodnica M0.....

Jest ale....niestety jeszcze nie skończona i troche po centrum trzeba pojeździc - i chyba to jest to co niektórych odstrasza. Z każdym rokiem mam nadzieję, że wreszcie "zamkną" M-0 co znacznie skróci czas przejazdu przez Budapeszt. Ale z drugiej strony i tak lubie jeździc przez centrum Budapesztu bo mam sentyment do tego miasta :wink:
Pozdrav :papa:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 12.06.2007 20:30

Ja tez za kazdym razem jadac przez Budapeszt gubie sie,ale w tym roku mam GPS,wiec jade wyluzowany :).Dlatego tez zmienilem trase z zachodnich Wegier-Szombathely,Csorna na trase przez Budapeszt.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone