Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak kochacie swoje zwierzaki??? Nie myślę o żonach i ..... !

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 14.05.2007 01:28

krzychu_72 napisał(a):Nie byłem miłośnikiem zwierząt. W zeszłym roku kupiliśmy dom, wokół którego były koty. Nie mogąc się ich pozbyć, przyzwyczailiśmy się do nich... Od jakiś dwóch tygodni mamy małe kotki - kto chce? :-) Jest piątka, jednego rudzielca pewnie zostawimy, cztery do wydania.

Obrazek

Obrazek

kotka jest poprostu przepięknie umaszczona!! szkoda,że nie moge mieć takich piękności w domu :(
Pan Aogito
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pan Aogito » 14.05.2007 08:40

Obrazek
Kot Dżons.Ulubiona zabawa .Ganianie po drzewie za dwoma srokami.
Bawi się tak od trzech lat.Sroki strasznie się z niego śmieją ,że nie umie ich złapać. :D
Obrazek
Kot Maluch.Lubi ,,śpiewać'' jak wchodzi do domu opowiadając swoje przygody podwórkowe.
Obrazek
Kotka Czarnulka.Prawdziwa Dama.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 14.05.2007 08:59

petris napisał(a):To co nieraz widze, okrucienstwo nas ludzi jest ogromne,nieraz nie mozna tego sobie wyobrazic.

Hmm skąd ja to znam ? :roll: W lutym nasza słodzinka się rozchorowała i musiał być operowany* . Ja chodziłam nietomna ze zmartwienia i strachu a moi znajomi stwierdzili ze jestem głupia bo wydam kupę kasy na ratowanie kota :evil: Normalnie mnie trafiał jasny szlag jak tego słuchałam . Dla niektórych dobre zwierzę to takie które można utuczyć i potem zjeść :evil: Pytałam czy jakby w rodzinie ktoś byłby chory to czy by nie ratowali :twisted: Podobno by ratowali :wink:

Albo wyrzucanie psów z samochodu :roll: W sobotę usłyszałam historyjkę o pięknym piesku którego jakiś @##$%* wyrzucił na ulicy . Pies biegał od samochodu do samochodu aż w końcu upodobał sobie samochód pewnego chłopaka - ten popatrzył na pieska i stwierdzil że skoro tak to będzie jego :D Piesek ma nowy dom i nowego właściciela :D Ale nie wszystkim się tak udaje ...

* jeśli ktos kupuje kotkom takie małe futrzaste sztuczne myszki do zabawy to NIGDY WIĘCEJ ! :devil: Bywa że to inteligentne stworzenie połknie nie tylko futerko ale i cały plastikowy korpusik :twisted:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 14.05.2007 09:05

To tylko marzenia!! czy ktos widział jakie maja warunki psy i inne zwierzęta w gospodarstwach? i w mieszkaniach. Ze psa, czy inne zwierze kupuje sie dla dzieci,ktore znecaja sie nad nim,i jak sie znudzi wyrzucaja go w biegu z auta,lub spychaja z balkonu.?nie bede opisywac sytuacjii bardziej drastycznych.

Wiem cos o tych sytuacjach.Przykro mowic ,traktuje sie tak samo w Polsce ludzi-A tymi biednymi storzeniami,nie zajmuja sie ludzie, ktorych na to stac.Lecz biedne emerytki,ktore karmia bezdomne zwierzeta,daja ogłoszenia ,aby znależc im dom,narazajac sie na szykany.Ale przeciez wszyscy o tym wiemy.....
A schroniska....? makabra 8O 8O

http://huby.seo.pl/11_zwierzaki/115_kar ... ZWIERZ%A1T
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.05.2007 19:37

Nasze kocisko - Bono (kiedyś był kocurem :( )

Obrazek
Obrazek

Strasznie towarzyski - chodzi za nami krok w krok,gdzie my tam i on :D ,łasy na pieszczoty- ale nie zawsze,tylko wtedy kiedy ma ochotę :D
Wszyscy go uwielbiamy,co często niecnie wykorzystuje :D
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 14.05.2007 21:19

no to i ja sie dołącze :)

oto moja bestia....
Obrazek
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 14.05.2007 21:47

A oto mój Max (raczej trudno wołać na psa: Jowisz Maximus Metamorfoza).
Wspaniały towarzysz na każdą okazję - owczarek szetlandzki.
Jest poprostu kochany, i tyle...

Obrazek

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2007 22:22

Wiem, że Jurek jeździ ze swoja Boni na wakacje.
Moja Kora zostaje w domu na dwa tygodnie u mojej Mamy.
Ponieważ kiedyś była wyrzucona z samochodu, jest strasznie pobudliwa w czasie jazdy, pewnie ma zakodowane, że znowu ja wyrzucą. :cry:
Poza tym jako jamnik-pies "kopiący" uwielbia kopać dołki, i na kemping się nie nadaje,
Choć chorwacka ziemia kamienista (kto był na kempingu to wie), pewnie i jej dała by radę. :wink: :lol:
A co Wy drodzy Cromaniacy robicie ze swoimi kochanymi zwierzętami podczas wakacji - jadą te pieski i kotki z Wami do Cro. :?:
Czy tylko Boni to Cromaniaczka :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2007 06:30

Janusz Bajcer napisał(a):.....A co Wy drodzy Cromaniacy robicie ze swoimi kochanymi zwierzętami podczas wakacji - jadą te pieski i kotki z Wami do Cro. :?.....

Moje zostają w domu (na czas wyjazdu wprowadzają się do nas moi rodzice). Powód prosty:
1) Borys - jako przedstawiciel owczarków niemieckich - zajmuje mi cały tył (trzeba by chyba było busa kupic :lol: )
2) Jerry jest wprawdzie mały (bo to wyselekcjonawana mieszanka wielorasowa :lol: ) ale nie bardzo sie zachowuje w czasie jazdy. On jest generalnie nieco nadpobudliwy i nerwowy (może to zasługa tego, że kiedyś jakiś sk....n :twisted: wyrzucił go na ulice i wylądował w schronisku)
Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.05.2007 06:44

A ja myślałem, że tylko moja Kora ma "odchylenia" - jak widać wyrzucane psy z samochodów maja jakiś uraz w psychice :papa:
Ostatnio edytowano 15.05.2007 08:15 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 15.05.2007 07:32

Ja do Cro nie jeżdżę :lol: - ale jeśli trafia się nam jakiś wyjazd to na krótko żeby kocio się nie obrazilo :devil: Kotek niestety niewyjazdowy - my go w samochód a on koncert urządza :roll: Po pani domatorstwo przejął :lool:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.05.2007 07:56

drusilla napisał(a): Po pani domatorstwo przejął :lool:
Albo Pani po nim. :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 15.05.2007 08:45

Pani starsza :devil:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.05.2007 14:43

KejaPies na niedzwiedzie
Obrazek

MufkaKtora w moim sercu ma specjalne miejsce.pies -kot z charakterkiem.Lecz bardzo kochna
Obrazek
To sa psy wychowywane w domu z dziecmi.I mieszkaja w domu.Na dworze sa tylko wtedy kiedy chca. :)
SoniaBardzo przyjacielskie, bardzo czułe.serdeczne,troskliwe bokserki. Wesołe na co dzień, gdy jestem zmęczona,smutna,płacze, przyjdzie pocieszac, kladac łapy na ramionach liżac,az sie rozesmiejesz i zmieni Ci sie nastrój
Odczuwają emocje, jak człowiek,pokazuje ja w akcjii nurkowania.
Obrazek
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 15.05.2007 14:49

[quote="petris"]Keja Pies na niedzwiedzie
Obrazek

Marysiu czy to jest Karelski pies na niedźwiedzie ?? czy inna rasa ?

Myslałem że karelczyki są czarno-białe czyżby albionos?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak kochacie swoje zwierzaki??? Nie myślę o żonach i ..... ! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone